❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

hide SSID

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Leeonek

hide SSID

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Leeonek píše:jo, přesně tak, poskytovatel nesmí skrývat ssid

andreas4all píše:akoze nesmie? a kto mu zakaze?? poznam jednu velku siet (1600+ uzivatelov) a vsetky AP maju skryte SSID.

belmorfeus píše:tak o tom ve vseobecnem opravneni neni nic ze by nesmel, zase si tu nevymejslejte blbostï

Chtel bych navázat na tuto debatu která byla původně tam kde moc neseděla. Včera měřilo ČTU u známého, zdrbali ho kvůli několika věcem které tu nebudu všechny rozebírat. Co jsem se ale dozvěděl mimo jiné je to, že poskytovatel nesmí skrývat ssid, to musí obsahovat i jméno firmy která poskytuje tyto služby nebo název pod kterým je poskytovatel zaregistrovaný. Jako ssid takké nelze uvádět nic neříkající názvy. ČTU za tohle může a taky uděluje pokuty.

Další takový fajnový poznatek že nelze dělat jakoukoli retranslaci :)) takže pokud máte někdo místo kde Vám poskytovatel dává konektivitu a Vy potřebujete na místo kde poskytujete udělat ještě další skok, nelze to takto udělat, prostě retranslace e-e, tohle mě spíš pobavilo protože pokud by na tom trvali (a trvají protože to tak prý v zákoně je) prostě musíte takovýto retranslační bod zrušit.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

jako vtip je to dobry :lol: spis by se melo zrusit CTU ktere je k hovnu
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Leeonek píše:
Leeonek píše:jo, přesně tak, poskytovatel nesmí skrývat ssid

andreas4all píše:akoze nesmie? a kto mu zakaze?? poznam jednu velku siet (1600+ uzivatelov) a vsetky AP maju skryte SSID.

belmorfeus píše:tak o tom ve vseobecnem opravneni neni nic ze by nesmel, zase si tu nevymejslejte blbostï

Chtel bych navázat na tuto debatu která byla původně tam kde moc neseděla. Včera měřilo ČTU u známého, zdrbali ho kvůli několika věcem které tu nebudu všechny rozebírat. Co jsem se ale dozvěděl mimo jiné je to, že poskytovatel nesmí skrývat ssid, to musí obsahovat i jméno firmy která poskytuje tyto služby nebo název pod kterým je poskytovatel zaregistrovaný. Jako ssid takké nelze uvádět nic neříkající názvy. ČTU za tohle může a taky uděluje pokuty.

Další takový fajnový poznatek že nelze dělat jakoukoli retranslaci :)) takže pokud máte někdo místo kde Vám poskytovatel dává konektivitu a Vy potřebujete na místo kde poskytujete udělat ještě další skok, nelze to takto udělat, prostě retranslace e-e, tohle mě spíš pobavilo protože pokud by na tom trvali (a trvají protože to tak prý v zákoně je) prostě musíte takovýto retranslační bod zrušit.

Moc nechapu, co je na retranslaci spatne ... A s tim ssid je to taky nejak kravovina, ktereho magora z ctu na tohle nasadili (morava/cechy).
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Leeonek píše:Další takový fajnový poznatek že nelze dělat jakoukoli retranslaci :)) takže pokud máte někdo místo kde Vám poskytovatel dává konektivitu a Vy potřebujete na místo kde poskytujete udělat ještě další skok, nelze to takto udělat, prostě retranslace e-e, tohle mě spíš pobavilo protože pokud by na tom trvali (a trvají protože to tak prý v zákoně je) prostě musíte takovýto retranslační bod zrušit.

A kde tohle v zákoně je? To by me fakt zajimalo
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 17 years ago

No k retranslaci bych doplnil tohle: Dej si tam malou vsesmerovku jen s SSID a rekni ze je to hotspot a muzou si jit ... :D
0 x

Leeonek

soooc píše:Moc nechapu, co je na retranslaci spatne ...

Zamořuje vzduch prej :) no jestli mu za tohle napaří pokutu tak vím jak zrušit velkou část konkurence ;) škoda že si nestihl opsat číslo toho zákona, ukazovali mu to...

soooc píše:A s tim ssid je to taky nejak kravovina, ktereho magora z ctu na tohle nasadili (morava/cechy).

Dojeli kluci Pražští a kravina to není, už minule sem psal že sem to četl ale teď nevím kde, nemůžu to najít

honzam píše:A kde tohle v zákoně je? To by me fakt zajimalo

To právě mě taky
0 x

honzam

Tak kdo to najde první? Docela rád bych si početl....
0 x

bryketa

Příspěvekod bryketa » 17 years ago

myslim si ze to bude v tomto zakonu ale neche se mi to cist ..

Kód: Vybrat vše

http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701?number1=127%2F2005&number2=&name=&text=
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

nevim asi jsem slepej ale nevidim to tam, nikde tam podle mne neni ze to nesmis zaskrtnou (hide SSID myslim) cetl jsem to skoro vse, hlavne sankce a tam to proste nevidim, ale uz jsem utahanej je mozne ze jsem to prehledl.
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Ale prd podla mna to v zakone nieje , oni nabehnu do mestecka notebookom a nestumblerom alebo cim a scanuju a ked im to ukaze mac tak su stoho nestastny , mam dojem ze co ich bookom nenascanu to vo vzduchu ani nieje :D A nstreme tiez asi s bookom nezachytia .
0 x

menge

Příspěvekod menge » 17 years ago

u mne ked bola kontrola TU, tak len doporucili aby v SSID bola nejaka cast tak, aby sa dala identifikovat siet ku ktorej to patri. nic viac. ale to je v SR, neviem ako u Vas.
0 x

Leeonek

páni nenaběhli s ntb ale s měřícím vozem, stoupli si asi 10m od baráku kde byli antény, vystrčili rameno a měřili a měřili, pak zazvonili, chtěli info o topologii sítě a ptali se na ostatní konkurenční antény které byli v dohledu, jako čí sou a podobně
0 x

honzam

jak vystrcili rameno tak to chtelo dat na mikrotiku shutdown :D
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

honzam píše:jak vystrcili rameno tak to chtelo dat na mikrotiku shutdown :D

nebo taky vystrcit rameno s raketometem
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Ketch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ketch » 17 years ago

Nechci z toho tady dělat flamewar, ale pokud by muselo být vidět SSID, neznamenalo by to povinnost používat čistě 802.11abg bez jakýchkoli proprietárních protokolů? Nebyl by to náhodou zákaz použití nstreme? A co pak teprve taková Canopy...
0 x