❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vlastní SMTP server
vlastní SMTP server
Zdravím, mám velké problémy se smtp serverem poskytovatele, což je smtp.sloane.cz. Parkrát jsem byl na blacklistu, protože někdo odemě má zavirovanej komp a rozesílá bordel. Přemýšlím o stavbě vlastního smtp serveru. Hardware není problém. Mám tu licenci W2003 server, nebo můžu použít nějakej linux. Chtěl bych, aby to umělo blokovat bordel odcházející od userů, port 25 bych poslal na ten server, a ten by nějakým způsobem filtroval. Přístupně by to bylo jen z vnitřku sítě. Nemá s tím někdo z Vás zkušenosti??? Jak SMTP řešíte Vy???
0 x
doporucuji ti linuxove reseni. Widle bych na sit radeji necpal ani omylem, minimalnim duvodem je stabilita, pak bezpecnost a tak dale.
Jinak kdyz si projdes toho forum, tak zde najdes totalne easy reseni na spammery a je 100% ucine.
Mam taky vlastni smtp server, klasickej posfix. Bezi mi ctvrtym rokem a nemusim se o to vubec starat.
Jinak kdyz si projdes toho forum, tak zde najdes totalne easy reseni na spammery a je 100% ucine.
Mam taky vlastni smtp server, klasickej posfix. Bezi mi ctvrtym rokem a nemusim se o to vubec starat.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
A jakou máš distribuci??? Byl bys schopnej a ochotnej mi kdyžtak poradit s konfigurací??? Beží Ti na tom nějaká filtrace a jak funguje???
0 x
-
já měl podobnej problém, není to ani tak problém že by jsi měl takove kliose jako to ze smtp.sloane.cz je v black listu takrka pernamentne, hold sloane jsou docela lamy, zjistuju ze konektivitu ti daji, to je v pohode, ale chtit po nich cokoliv nestandartniho tak nebo neco navic to je uz obrovskej problem.
Uvazoval jsem o stavbe vlastniho smtp serveru a nakonec jsem se za par korun rocne domluvil na smtp serveru naseho zpravce domeny. Pro cele adresni rozsahy co mame na siti odemknul smtp server bez nutnosti autorizace, nastavil si tam svoje filtry a mam svatej pokoj od smtp.
Uvazoval jsem o stavbe vlastniho smtp serveru a nakonec jsem se za par korun rocne domluvil na smtp serveru naseho zpravce domeny. Pro cele adresni rozsahy co mame na siti odemknul smtp server bez nutnosti autorizace, nastavil si tam svoje filtry a mam svatej pokoj od smtp.
0 x
klasika, debian
Filtace na tom bezi, ale delal ji kolega. Otazkou je, jak je ucinna. Tak jako tak to filtruji na pocet konexi + blacklist, rekl bych, ze je to nejucinejsi.
Posfix ma sice rozsahlej konfigurak, ale zase tak slozity to neni, hlavne je to docela hodne popsany.
Do postfixu guru zrovna nejsem a konfiguroval jsem to pred nejakym tim rokem, tak na mohje rady zase tak nespolehej.
Filtace na tom bezi, ale delal ji kolega. Otazkou je, jak je ucinna. Tak jako tak to filtruji na pocet konexi + blacklist, rekl bych, ze je to nejucinejsi.
Posfix ma sice rozsahlej konfigurak, ale zase tak slozity to neni, hlavne je to docela hodne popsany.
Do postfixu guru zrovna nejsem a konfiguroval jsem to pred nejakym tim rokem, tak na mohje rady zase tak nespolehej.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
belmorfeus píše:já měl podobnej problém, není to ani tak problém že by jsi měl takove kliose jako to ze smtp.sloane.cz je v black listu takrka pernamentne, hold sloane jsou docela lamy, zjistuju ze konektivitu ti daji, to je v pohode, ale chtit po nich cokoliv nestandartniho tak nebo neco navic to je uz obrovskej problem.
Lamy? Zpravce se Z? Lama je ten kdo si hraje na poskytovatele a není schopen si dát do sítě Mailserver! Nejlepší by bylo kdyby to uměl Mikrotik, že?!
0 x
-
a proc se budu srát s mailserverem kdyz si za 600 kc rocne koupim funkcni reseni, o ktere se nemusim ani trosku starat, PC na siti akorat zere elektriku, je to dalsi HW o kterej se musim starat atd. atd.
0 x
-
Flegmosmoke píše:belmorfeus píše:já měl podobnej problém, není to ani tak problém že by jsi měl takove kliose jako to ze smtp.sloane.cz je v black listu takrka pernamentne, hold sloane jsou docela lamy, zjistuju ze konektivitu ti daji, to je v pohode, ale chtit po nich cokoliv nestandartniho tak nebo neco navic to je uz obrovskej problem.
Lamy? Zpravce se Z? Lama je ten kdo si hraje na poskytovatele a není schopen si dát do sítě Mailserver! Nejlepší by bylo kdyby to uměl Mikrotik, že?!
No to by bolo uplne idealne

0 x
mi používíme kerio hlavně na synchronizaci techniků s PDA, a jentak mimochodem když už to mame tak slouží i jako mailserver, a zatim si stezovat nemuzem. Da se sehnat v poho i krekla verze takze to pak i nic nestoji. ( ovsem bez aktualizaci samozdrejdme)
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Flegmosmoke píše:Lamy? Zpravce se Z? Lama je ten kdo si hraje na poskytovatele a není schopen si dát do sítě Mailserver! Nejlepší by bylo kdyby to uměl Mikrotik, že?!

belmorfeus píše:a proc se budu srát s mailserverem kdyz si za 600 kc rocne koupim funkcni reseni, o ktere se nemusim ani trosku starat
Jako by těch starostí už i tak nebylo dost, že?
belmorfeus píše:PC na siti akorat zere elektriku
A ta není dneska není zadarmo a do embedded zařízení se to nedá implementovat.
belmorfeus píše:je to dalsi HW o kterej se musim starat
A lidí je na to dneska zoufale málo.
BTW: Příště bych si to rýpání do lam na ISP fóru, kde se admini SLOANE mohou čas od času objevit, odpustil. Ani né tak kvůli mně, ale kvůli sobě, protože se také jednou může stát, že se ty lamy na Vás vyprdnou až budete něco potřebovat.
mashinepistole2 píše:No to by bolo uplne idealne
A ještě ideálnější by bylo kdyby ryby uměly stepovat.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
-
-
Petr Vlašic píše:mashinepistole2 píše:No to by bolo uplne idealne
A ještě ideálnější by bylo kdyby ryby uměly stepovat.
U nas sa hovory nieco podobne : Kobe rebe male nohe , vedelebe choditi

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
A to je na tom úplně to nehorší. Vy to myslíte opravdu vážně. Silně pochybuji, že Vám někdo bude dávat click-by-click návod jak rozjet Mail server(min. vím, že já to nebudu), protože to patří k základním skillům ISP Admina a pokud to neumíte, tak není nic jednoduššího než se to prostě naučit. Není čas nebo chuť? Pak jsou od toho lidi.
Vždyť je také vlákno umístěno v sekci Offtopic. Já ho klidně pročistím o OT příspěvky a přesunu kam patří aby jste mohl čekat na odpověď. Stačí říct.
belmorfeus píše:tak tohle bylo ohromne k veci
Vždyť je také vlákno umístěno v sekci Offtopic. Já ho klidně pročistím o OT příspěvky a přesunu kam patří aby jste mohl čekat na odpověď. Stačí říct.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Tak už to jede, skoro 24hod hraní si nelinuxáře s linuxem, jedem kamarád na icq a strejda gugla a je to v chodu, i ta filtrace se zdá být funkční, tak uvidíme časem.
P.S.: kdybych se k tomuhle kroku odhodlal dříve, ušetřil bych spoustu problémů i nervů sobě i klientům, tak propříště
P.S.: kdybych se k tomuhle kroku odhodlal dříve, ušetřil bych spoustu problémů i nervů sobě i klientům, tak propříště

0 x