❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vymena baterii pro back ups

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

vymena baterii pro back ups

Příspěvekod zubodravec » 6 years ago

Doporucite mi ke komu dat na vymenu nebo koupit nove baterky do back ups ? Blikana mne zemam vymenit baterie. APC Black-UPS 1400, pipa červená led u nápisu Replace Battery
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 6 years ago

To si normalne vymenis sam. Daji se koupit baterky.

K tomuto tematu:
Mame z drivejska vice techto UPS: https://www.czc.cz/apc-back-ups-es-700va/71138/produkt

Je mozne k ni koupit vetsi baterku, ktera buder umistena vedle toho... aby to melo delsi vydrz? Ma s tim nekdo zkusenosti?

Diky
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

basty píše:K tomuto tematu:
Mame z drivejska vice techto UPS: https://www.czc.cz/apc-back-ups-es-700va/71138/produkt

Je mozne k ni koupit vetsi baterku, ktera buder umistena vedle toho... aby to melo delsi vydrz? Ma s tim nekdo zkusenosti?

Diky

To nemyslis vazne, ze nad tym vobec uvazujes. V tychto zasuvkovych APC je len 1x 7Ah baterka. To je tak k stolnemu pocitacu na par minut a potom korektne vypnut. Chladenie to ma nulove...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

apecko to podrzi 1 - 2h dle odberu. Nevim proc by to mela byt blbost. Neni to idealni, ale uplne k hovnu to neni. Prodlouzit tomu vydrz, tak by to pomohlo. Navic to pres usb jde napojit na MK ktera to monitoruje. Takze nechapu v cem je to jiny nez hloupy intex.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 6 years ago

Zásadní problém je to, že pokud je výpadek delší a vybijí se natolik, že se vypnou, tak po obnovení napájení je nutné zapnout je ručně tlačítkem. Na náhradní baterie doporučuji Avacom.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

basty
Kontaktovat uživatele:

Není, zapne se pak. Máme to vyzkoušeno.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Taky mám vyzkoušeno. APCčka 500 - 700W jsem svého času měl i s jednou externí 18AH baterkou, AP to vydrželo zálohovat i půl dne = typická plánovaná výluka EONu. Jak píše kolega výše a už se to tu i kdysi probíralo, APC od dob, co mají místo kolébkového vypínače tlačítko, trpí občasným nenaskočením UPS při obnovení napájení 230V, což je u některých typů téměř jisté při starší a hodně vycuclé baterii. Po provedení výpočtu: jeden výjezd pouze kvůli stisknutí tlačítka na UPS = zaplacená nová UPS nesrovnatelně spolehlivější, o které už neuslyším, jsem vše předělal. A také kvůli 12V, což je napětí na nic. mpcz, 22jan2019
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 6 years ago

back-ups nestojí za moc. Když už, tak nějakou starší smartku s COM nebo USB portem, ideálně větší výkon. Některé mají i ventilátor a k tomu můžeš roubovat větší i hodně velké baterie a fungovat to bude dobře. Back ups jak tu někdo psal nespíš uvaříš, nezapínají spolehlivě, prostě to není stroj na trvalý běh bez dozoru.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 6 years ago

Neni to do internetove site, APC nam zalohuje jednu kamerovku.
hol píše:back-ups nestojí za moc. Když už, tak nějakou starší smartku s COM nebo USB portem, ideálně větší výkon. Některé mají i ventilátor a k tomu můžeš roubovat větší i hodně velké baterie a fungovat to bude dobře. Back ups jak tu někdo psal nespíš uvaříš, nezapínají spolehlivě, prostě to není stroj na trvalý běh bez dozoru.
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

Back-UPS mají problém s "nenaskočením" hlavně v případě, že je baterie již v horším stavu, na UPSce je jen malá zátěž a výpadek je dlouhý. Malou zátěží se baterie vybije příliš hluboce (u větší zátěže z baterky jde větší proud, napětí pro vypnutí dosáhne dříve, ale po vypnutí se ještě baterka vzpamatuje a napětí stoupne. Příliš vybitá baterie pak dále již nedokáže při životě držet ani řídicí obvod UPSky, který si pamatuje že byla zapnutá a UPSka "umře úplně". Po obnovení napájení pak UPSka startuje z nuly, že měla být zapnutá si nepamatuje.
Máme toto potvrzeno i přímo z podpory APC.

Malá UPS větší externí baterii bez problémů zvládne v případě, že je málo zatížená (700VA UPS zatížená 50W apod.), potom se řídicí obvody při provozu tolik nezahřívají. Malá UPS má trošku problém větší baterie nabít - měl jsem na Back-500 baterie 2x17Ah a nabíjení trvalo víc jak 24 hodin - po několika hodinách se nabíjení na dalších několik hodin přerušilo - předpokládám, že to je nějaká ochrana v UPS před fatálním zničením baterie. Externí baterie představují taky riziko požáru - málokdo udělá kabeláž k baterkám pořádně, málokdo pořádně zakrytuje kontakty baterie apod. Zkrat na větším akumulátoru může být docela tanec.

Leta jsme provozovali k plné spokojenosti několik Smart-UPS XL a Smart-UPS RT - 48V modely s konektorem pro externí accupack. Místo accupacků jsme připojovali cca 4x40-70Ah baterie (pořádné kabely, pojistky mezi bateriemi, originál Anderson konektory...). Před časem jsme je nahradili tuším Smart-UPS RT 3000 což je 192V systém - ke každé UPS je připojeno 16ks akumulátorů.
1 x

Sidi

Příspěvekod Sidi » 6 years ago

Viděl jsem u více poskytovatelů i APC Back-UPS CS 500 s 60+Ah baterií a jak to jelo, spousty let :) Sám jsem jednou podobnou věc dočasně udělal (server musel jet, na novou UPS jsem prachy nedostal a za jakýkoliv pád serveru jsem to schytal já).
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Máme je roky asi 10 ks. Odešla jen nějaká po bouřce apod. Nejsou úplně špatný a na nějaký body jsou v poho. Tou větší baterkou by to bylo hned jiná. Když to má navíc monitoring. Bavíme se ap 4xsxt a 750up.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

no to je výborný, člověk se tu zeptá kde kupujete baterie do UPSek a je z toho poučný seriál ze kterýho jsme se nedozvěděli ani značku baterie kterou kupovat a navíc je plnejch nesmyslu starých 10 let s ideální radou koupit si UPSku za desítky tisíc. KDyž už si koupil UPSku která nezdechne když zdechne baterie tak furt se tu bude mlejt hubou jak je špatná.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Kolega Myghael pokud dobře vidím značku doporučil - AVACOM, jsou na ni i recenze (kdo chce, ať věří). Informace se tu sice opakují již deset let, to může dráždit někoho, kdo tu již deset let je, ale zase - někdo nastoupil do služby třeba včera a uvítá to, že to tu má pěkně čerstvé a pohromadě. mpcz, 23jan2019
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

takže pak je forum úplně na nic když by stačil online chat protože hned jak se něco napíše tak se za týden někdo zeptá na to samí. Místo toho aby se rozšiřovalo jedno vlákno dál a člověk kouknu na poslední 2 stránky tak tu je akorát 10 vláken za rok který jsou úplně stejný vůbec nikdo je nečte.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků