❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TP-link = Mercusys ???

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

TP-link = Mercusys ???

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 6 years ago

čau lidi,
nevim jestli jste to zaznamenali, ale v poslední době jsem si všiml že některé modely TP-link úplne mizí z nabídek prodejců. Například můj oblíbený C60 Archer se prakticky nedá koupit. Místo toho všude vidím, že jsou produkty nahrazované značkou Mercusys. A například Alza když si zatrhnu že chci pouze TP-link tak mi vyjede TP-linky i Mercusys.

I stránka mercusys.cz se mě snaží přesvědčit že TP-link a Mercusys je jedná o jedno a to samé.

Jestli to tak opravdu je tak mi to hlava moc nebere. Někdo udělá značku která má nějaké řekněmě renomé (neříkam že je nejlepší ale funguje) aby pak sám sobě dělal konkurenci?

Podle videí na youtube to na mě působí jako že to je primárně na východní trhy.
0 x
Bývalý ISP...

whef

Příspěvekod whef » 6 years ago

Tak Mercusys je low cost verze TP-Linku. Nevím jak to chtějí dělat, poslední verze TP-Linku těch základních řad jsou ošizené jak jen to jde, o kontrolky, pořádný propojovací kabel atd. Možná Tp-link bude jen pro dražší modely a Mercusys bude nízkonákladovka. Poslední revize Tp-linku mne pomalu přesvědčují, jestli nedávat něco jiného, ale co ?
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 6 years ago

to je celkem dlouho znamy fakt
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 6 years ago

Vnitřek Mercusysu vypadá jako TP-Link, včetně použitých čipů. Firmware ale je taková kombinace TP-Link omalovánek a Netis firmware.

Tady jsem k tomu něco málo psal před půl rokem viewtopic.php?f=10&t=22495&p=229846&hilit=mercusys#p229846 Jak se tady nasazuje na Netis, tak tohle je snad ještě horší. Nevím jak jiné modely, ale AC12 je šrot.
0 x

puchnar

Příspěvekod puchnar » 6 years ago

Vždy´t i na stránkách mercusysu máš napsáno že to vyrábí TP-LINK :)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

Aj nalepka na krabici je TP link :D Par kusov sme mali (asi 5) dali sme to klientom a zatial o tom nevieme. Predpokladam, ze to nebude mat velku zivostnost ale cena je zaujimava...
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 6 years ago

Udelali levnejsi kusy na kterych odebrali nejaky porty, kontrolky a dali jim jednodussi firmware.
Oddeli se tim lidi co chteji provozovat za routerem IPTV nebo treba smerovat porty, ale zase je to o dalsi ctvrtinu nebo tretinu levnejsi.
Mame nejake kusy od uvedeni znacky v roce 2017 a zatim se zadnej nerozbil.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

puvodni 305 mercusys byl fajn .. ale vyvojem sel do rite .. a tri anteny to fakt nevyresi ... prisla 301 a je to jeste vetsi shit ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education