❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Lan kontroler v3 + gsm SMS problem / mikrotik skript

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pavelsiman

Lan kontroler v3 + gsm SMS problem / mikrotik skript

Příspěvekod pavelsiman » 6 years ago

Zdravím už druhý deň riešim to že Mám jedno miesto kde má už zákazník nasadený lan kontroler v3 a teraz si k tomu dokupil GSM . Bolo v pláne že pri poklese napajania sa odošle sms 1 , pri slabých batériách sms 2 a pri obnove naájania sms 3 . všetko sme nastavili ale stale chodí len sms 1 ( pri každej zmene ci 0 alebo 1) to znamena vypadne elektrika SMS1 obnova napájania (zmena stavu ) a znova SMS1 a nie sms 3 . nevie mi niekto poradiť? celkom sa mi toto zariadenie pozdava ale toto ho degraduje .

Ďakujem za všetky rady
Naposledy upravil(a) pavelsiman dne 03 Nov 2018 22:51, celkem upraveno 1 x.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Pokud za všechny rady, tak: zruš ten LK, kartu vlož do USB šulku např. od Vodafonu, mě stál 1 Kč, nahrej skript do jednoho z RB v místě napájení (podmínka je RB s USB konektor a s funkcí health = měření napětí) a budeš mít to stejné a řekl bych spolehlivější a hlavně si pak můžeš dovytvářet mnoho dalších funkcí sám, jen pomocí změny / doplnění skriptu. mpcz, 3.nov.2018
0 x

pavelsiman

Samozrejme ale je tu problém že lk3 ovláda kotol a pomocou SMS by sa kontrolovali aj iné hodnoty ako napätie
0 x

edusko

Příspěvekod edusko » 6 years ago

ja mam sonof pow tam si nastavim alarm na pokles napatia
0 x

pavelsiman

najradsej by som bol keby to bolo v tom LK3 ale ako tak skusam tak v mikrotiku to ide fajn len neviem ako napisat skript : potrebujem aby pri poklese napajania 48v na 24 poslalo jednu sms a pri navrate poslalo druhu . aktualne mi to funguje cez Scheduler ale ked ho nastavím na spustenie každých 15 minút tak stále pošle sms
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

pavelsiman píše:najradsej by som bol keby to bolo v tom LK3 ale ako tak skusam tak v mikrotiku to ide fajn len neviem ako napisat skript : potrebujem aby pri poklese napajania 48v na 24 poslalo jednu sms a pri navrate poslalo druhu . aktualne mi to funguje cez Scheduler ale ked ho nastavím na spustenie každých 15 minút tak stále pošle sms

To máš jednoduché. (Platí pro AKU 2 x 12V). Při poklesu pod 25V pošle SMS / email třeba "EON KO" postavíš flag na "1" (např. proměnná nap=1;), což zabrání dalšímu posílání a ten se vynuluje až po návratu napětí na EON normál (příkladně nad 25V) a současně pošle SMS / email třeba "EON OK". Funguje to perfektně již léta a to zcela zdarma. Pokud si necháš posílat z RB email pravidelně např. po 15 minutách, máš krásný přehled o kapacitě = výdrži / stavu akumulátoru / přebíjení.
Do skriptu není špatné zabudovat i kontrolu stavu baterie nad např. 27V, kdysi dávno se mi prorazil Analogový stabilizátor v polském zdroji a plné napětí trafa se mi dostávalo na AKU 12V. Nic příjemného.
Při montáži skriptu na to dané místo není špatné do skriptu zabudovat korekci napětí dle skutečného napětí na baterii změřené kvalitním voltmetrem, protože RB nemusí ukazovat úplně přesně, je tam ztráta na vstupních diodách a na FTP-čku se taky něco může ztratit, podle délky. mpcz, 4.nov.2018
0 x

pavelsiman

celu sustavu mam aktualne na menanwell a uz su prichystane imco zdroje takze ziadne polske zdroje ( uz som sa naučil že použitie kvalitných zdrojov znamena menej výjazdov) teraz k veci . napájanie ani korekcia nieje poroblém problem je skript ako by mal vyzerať aj s tou premennou ??

Ďakujem
0 x

pavelsiman

nejake rady ?? dakujem
0 x