❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak na opravu zdroje AD-155B

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

Jak na opravu zdroje AD-155B

Příspěvekod DarkLogic » 6 years ago

Svou blbostí se mi stalo, že jsem ke zdroji AD-155B připojil baterky opačně (přehodil jsem polaritu). Zapojil jsem to do zásuvky asi na sekundu, než jsem si uvědomil svou blbost. Hned jsem to vypnul a zapojil správně. Zdroj naběhl, ale do baterek nic nešlo. Rozdělal jsem teda zdroj a vyměnil pojistku, která byla spálená. Tím jsem to považoval za opravené. Když jsem ale připojil kabely od zdroje k baterce (zdroj byl odpojený od přívodu el), tak to u baterky zajiskřilo. Pokud naopak zapojím zdroj do el. bez připojených baterek, tak opět na bateriovém výstupu nic nedodává. Kde hledat problém?
0 x

Matess

Příspěvekod Matess » 6 years ago

krom pojistky je tam obvykle nejaka dioda v opacne polarite ktera opacnou polaritu vezme pres pojistku. Problem je ze po zkratu se tato ochranna dioda chova jak drat a je potreba ji take vymenit.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

To zní velmi pravděpodobně.
V takovýchto případech by neškodilo mít schéma k těmto velmi rozšířených zdrojům. Sám je sice nepoužívám, ale schéma k nim jsem několikrát potřeboval, hledal, ale nenašel. To blokové schéma je k ničemu. Cena nového zdroje není sice příliš velká, ale zase na druhou stránku se schématem je oprava na pár minut a korun. Nehledě na to, že je to hned a nemusím čekat, až přijde nový. mpcz, 29/9/2018
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

Treba pozriet ci pri tom skrate prezilo rele ktore odpojuje baterky.
0 x

_piggy_

Příspěvekod _piggy_ » 6 years ago

Mám na prodej starší kdyby jste měl zájem. Cena by byla možná nižší než oprava stávajícího...
0 x