❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

záložní zdroj pro ostrovní systém?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

záložní zdroj pro ostrovní systém?

Příspěvekod okoun » 7 years ago

ahoj, nevíte o něčem třeba nějakém AD zdroji, který by fungoval s baterií ale ne pro 230V ale pro 24V systém? tedy vypadne mi 24V a přepne se to na zálohu 24V z baterie...
jde mi o to že mám ostrovní systém a potřebuji kdyby se něco rozbilo v tom 24V systému (BMS, regulátor, pojistky, článek LIFEPO4) aby se mi to přeplo na zálohu než to přijedu opravit
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

DC-DC tam dalsia sada bateriek s nabijanim a odpojovacom...

prehadzovanie na zalohu vyriesit asi len rucne.

alebo menič na 230V...ale to asi pojde na spotrebu...
0 x

okoun

hmm jasné že to bude DC-DC :) prosil bych ale nějaký hotový produkt jestli právě není...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

BKE ma odpojovac baterky, problem je, ze pro dobijeni musis mit vic jak 24V. Takze jedine DC-DC na 27.5V a pak odpojovac od BKE SA-ODP-275/DIN

Ja ted pripravuju neco na 48V. Imco nic podobneho nema ...

Tom
0 x

okoun

díky to už vypadá dobře :)

každopádně potřeboval bych trochu něco inteligentnějšího a to třeba to že když IN napětí které mi leze z ostrovního systému bude menší jak napětí na batericíh toho odpojovače aby to stále jelo bez baterií, ideálně aby to šlo někde nastavit při jakém napětí to přepne z baterií...
0 x

pavelsiman

Příspěvekod pavelsiman » 7 years ago

Mi to mame riešené jednoducho ostrovný systém a na výstupe relé. Pokiaľ vypadne systém relé spadne a pripojí cez kontakt zálohu batérií a pošle sms
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 7 years ago

neni to prepinani zbytecne? Hrozi pri nem riziko vypadku zarizeni (nez se prepne na baterky). IMHO by tam mel byt nejaky chytrejsi DC-DC, ktery vyrabi z promenneho vstupniho napeti "konstantni" napeti pro dobijeni baterie a primo z baterie (pres odpojovac) napajene zarizeni. Stejne jako to je u beznych zdroju s baterii.
0 x

pavelsiman

Příspěvekod pavelsiman » 7 years ago

Každý menič navyše je elektronika navyše a čím je toho viac tým viac hrozí, že to zlyhá pri prepnuti keď je dobrý Kondenzátor na konci tak to nevypadne. Ešte som zabudol ze je tam dc dc menič na dobíjanie tých batérií ale len veľmi malým prúdom
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 7 years ago

BKE prodává DC/DC menič 75W se vstupem 20-30V a výstupem 27.5V pro dobíjení VRLA akumulátorů. IMCO má taky takový, i verzi pro 48V, resp. 54.5V. K tomu odpojovač taky buď od nich, nebo třeba DR-UPS40 od Meanwellu.
0 x
Lukas Kristek

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 7 years ago

Pro tyhle účely používám solární regulátory z Číny za pár babek. Akorát vstupní napětí musí být dostatečně vysoké, aby se baterka nabíjela.

http://s.aliexpress.com/MBNfMfUb
0 x

okoun

no právě takže mě napadlo řešní BKE + prostě klasickej čínskej step-up měnič, který zajistí na INu toho BKE to když třeba baterie ostrovního systému budou dávat jen 23V na místo 25V aby tam furt šlo 27V :D
0 x