❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Praha objednala wi-fi do lanovky na Petřín, bude stát 2,3 milionu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Praha objednala wi-fi do lanovky na Petřín, bude stát 2,3 milionu

Příspěvekod okoun » 7 years ago

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Sidi

Příspěvekod Sidi » 7 years ago

Za tyhle prachy chci taky montovat přípojky :sweat_smile:
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Tato zakázka ve mě vzbuzuje hnus. K čemu je proboha wifi pro lanovou dráhu, která jede necelých deset minut po půlkilometrové trase? Přitom celá výstavba je jen pro pasažéry ... jedenáct AP, optika mezi, nahoře rádio o 100 Mbps. Mi nikdo netvrďte, že se v těch čekárnách čeká tak dlouho, že to omluví investici přes dvě mega?

Čistě cenově to zase tak předraženě nevypadá (rychlý a vlastně laický odhad).
https://www.tenderarena.cz/profil/zakaz ... f?id=97581
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 7 years ago

taky celkove nechapu to budovani verejnych wifi, kdo potrebuje data opatri si je u daneho operatora. Pokud jde o metro tak tam by mel byt zajem operatoru jako takovych...cili opet nechapu potrebu wifi a pokud vezmu v potaz, ze jsem turista tak si stejne opatrim balicek dat do dane zeme a nespoleham se na nejake mistni wifi. Divim se ze nejde pomalu ani zazalovat nesmyslne zakazky za nase dane.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 7 years ago

ludvik píše:
Čistě cenově to zase tak předraženě nevypadá (rychlý a vlastně laický odhad).
https://www.tenderarena.cz/profil/zakaz ... f?id=97581

pozadavky na switche a router jsou tak predimenzovane, ze se skoro bojim, aby ty 2 M vubec stacily. Switche maji byt L3 (jako priklad zminuji cisco 3850, coz je poradny kanon na pripojovani wifi AP), pozaduji 68gbps a 50mpkts, minimalni pocet MAC 30000 a stohovat jich musi jit alespon 9 na jednu hromadu. Nekdo asi opisoval z datasheetu te 3850tky. Diky pozadavku na podporu PVRST+ v podstate nic nez Cisco (a mozna HP) nelze dodat. BGPv4 na switchi muze byt ve forme pridavne licence :-)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

No o tom žádná ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 7 years ago

No na FB je o tom vášnivá diskuze, čemuž se nedivím.Ale opravdu se nabízí otázka proč zadali takové požadavky.
0 x