❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EET pokladna, nespoji se...

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

EET pokladna, nespoji se...

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

resim v jednom shopu EET pokladnu, QMP18, je k ni jakysi prevodnik, kam se pichne Ethernet. Kasa se ne a ne a ne spojit s EET systemem, kdyz ju dovezl manik, skrz router a sdilene mobilni spojeni kasa komunikovala s EET servery zcela v pohode. Klasicky net jede na konci kabelu jak z praku, absolutne nevnimam proc to neslape... kasa vybleje chybu: 999ba EET... sem u toho vul ja, protoze ac net v bezne forme jde, tak kasa ne a vysvetluj to lidem ze od nas /snad/ ok...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

trandak

Příspěvekod trandak » 8 years ago

Nemohla se ta krabička nějak dostat do továrního nastavení, byl jsem u jednoho zákazníka kde mu montovali tu samou a chlápek říkal, že to musí nejdřív nastavit, že je to jakoby malý pc...
Tak mi napadlo tohle, jestli to má nějakou baterku na udržení nastavení když je to bez proudu. Takhle mi vypekla jedna pokladna, kdy dřív to nastavení tam vydrželo třeba tři měsíce bez proudu a ted zákazník koupil novou a tam už ta baterka vydrží jen třeba den když je nabitá, tak jsem musel na šumavu dvakrát když poprvý byla kasa v defaultu :-(
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 8 years ago

cao, problem je, ze to mas nastaveny na WiFi.
Vytahni z toho EET boxu microSD, dej ji do PC a spust EETBoxSet.exe
Objevi se Ti takove nastaveni:
eet.jpg

Funguje to tak, ze pokud nemas vyplneni SSID+passw, aktivní je RJ45. Jakmile nastavis SSID+passwd, RJ45 se deaktivuje.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

pcwifi

ten manas co to dovezl ale mel nejakou svou fifinu . klienta, do ktere pustil net sdileny z founu a az z te fifiny teprv sel kabelem do prevodniku - eet kasy...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

zkontroluj to, podle me bude problem tam. Ta kasa vubec nekomunikuje s CloudBabisem naprimo, ale pres to Rapsbery.
Taky je dulezity napred zapinat EET box, pockat 20sec a pak nasledne kasu.
0 x

Jirka Lazorčák

pcwifi

kdepak nepomohlo... a navrch kasa bleje novou chybu , chybne seriove cislo... a smazlo se DIC poplatnika :roll: to tam namlatit asi pujde ok, otazka je co dal, esi to chce i nejaky seriovy te kasy nebo co ted... ze sem se na to nevysr...
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

tak si asi přepsal i jiný údaje :)
Nabouchej to tam znova, nahrej cert + heslo, wifi nenastavuj. Mám k tomu celkem podrobný návody, může zaslat.
0 x

Jirka Lazorčák

pcwifi

chyba byla uplna pakarna a nesouvisela s tim EET kramem primo, pokud pouzity RB jako pojitko s wifi routerem o patro vejs byl v bridge wlan+eth porty, tak si ten kram nedovedl leasnout IP / samotny rb pritom leasnul ok / , pc taky ok. pokud sem udelal z RB router s dhcp serverem, vse ok. zasraty kram... thx za help
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 8 years ago

Zrovna dnes jsem taky jeden tenhle krám připojoval k mikrotiku a taky si neslíznul IP - nakonec tam zůstal TP-Link a do budoucna tam půjde kabel...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Taky jsem řešil fail že dotykacka se připojila k Wi-Fi lizla si ale net nejel. Fungovala jen na kanálu 1. :)
0 x