Zákazník na bezdrátové přípojce si domů pořídil satelitní přijímač Samsung GX-M7550SK od Skylinku s možností přístupu do netu po LAN kabelu. Přes net by to pak mělo umět nějakou videopůjčovnu apod. Bohužel se to zařízení odmítá připojit. V informacích o systému se dá vyčíst, že získal IP adresu z DHCP, ale to je tak všechno. Více informací to neukazuje a nějaký zabudovaný test připojení jen zahlásí obecnou hlášku, že se nelze připojit k serveru provozovatele.
Zákazník je u nás připojen přes UBNT PowerBeam, který zároveň NATuje, dělá DHCP pro vnitřní síť apod. Dále jde datový kabel do domácího AP, které je nastaveno jako bridge no a pak už kabel vede do DVB-S přijímače. Byla zkontrolovaná kabeláž, ta je v pořádku, přípojka jako taková taky funguje správně. Když jsem si DVB-S přijímač donesl domů, kde jsem sice připojen optikou, ale data jdou přes stejnou hlavní bránu, tak vše fungovalo.
Začínám mít tedy podezření, že ten PowerBeam nepustí něco, co by měl. Setkal se někdo s podobným problémem?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problém s připojením satelitního přijímače do netu
Buď vložit TAP a odposlechnout provoz ve Wiresharku. Nebo tcpdumpem odchytit provoz na PowerBeamu a dump stáhnout a zanalyzovat ve wiresharku. A podle toho co tam uvidíš, nebo naopak neuvidíš se zařídit dál. Nebo odchytit provoz, když máš zapojené doma a porovnávat s dumpem od zákazníka.
0 x
Podobný problém jsme taky měli a vím že i zde už se o tom psalo. Ano některé UBNT jednotky toto provádějí,ale není to jisté čím je to způsobené. U některych to lze vyřešit přepnutím do režimu WDS ,ale tady je NAT takže to není k ničemu.
U některych zakazníků jsme to vyměnili za jine a fungují a ty co jsme do nich demontovali funguji jinde kde maji pouze inet a vic nechtějí .Firmware v tom nehral roli.
U některych zakazníků jsme to vyměnili za jine a fungují a ty co jsme do nich demontovali funguji jinde kde maji pouze inet a vic nechtějí .Firmware v tom nehral roli.
0 x
Tak problém jsem vyřešil. Na vině bylo nakonec domácí APčko, konkrétně WA2204. Bylo nastavené v módu bridge, takže teoreticky všechny porty vč. WAN by měli být rovnocené, ale evidentně nejsou. Kabel z PowerBeamu byl zapojen do WAN, kabel do DVB-S přijímače pak na některém z LAN portů. Po zapojení přívodu také do LAN portu se vše rozběhlo.
Na zkoumání provozu nebylo moc času, díval jsem se jen zběžně. Všiml jsem si, že ten DVB-S přijímač si rozjíždí nějakou transparentní proxy. Možná právě ta nedokázala projít přes bridgovaný WAN port na WAčku.
Na zkoumání provozu nebylo moc času, díval jsem se jen zběžně. Všiml jsem si, že ten DVB-S přijímač si rozjíždí nějakou transparentní proxy. Možná právě ta nedokázala projít přes bridgovaný WAN port na WAčku.
0 x