❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wattmetr s ethernetem

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ikk
Kontaktovat uživatele:

Wattmetr s ethernetem

Příspěvekod ikk » 9 years ago

Dobrý den
Sháním pro jednu instalaci Wattmetr (230V nebo 24V to je jedno) který by měl výstup na Ethernet (jednoduché web rozhraní) případně by šly z něho data vyčítat pomocí SNMP. Nevíte o něčem takovém?
0 x
Síť není jen internet ...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Možná chceš něco jiného ... ale pokud chceš měřit spotřebu jako takovou, tak použít elektroměr s S0 výstupem a k tomu SDS.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

topnet

Příspěvekod topnet » 9 years ago

Standula píše:http://cantech.cz/com/ether_4-1.pdf

Kolik za to chtějí?
0 x

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 9 years ago

topnet píše:
Standula píše:http://cantech.cz/com/ether_4-1.pdf

Kolik za to chtějí?

cca 2300 bez DPH ?
0 x

info@adambalko.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod info@adambalko.cz » 9 years ago

A co takhle lankontroler s proudovym čidlem ACS? Dokonce to umí počítat wataz a i v kWh. Vsechni se dá přes SNMP, je v tom i teploměr a dálkově ovládané relé.
0 x
internetkyjov.cz

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

info@adambalko.cz píše:A co takhle lankontroler s proudovym čidlem ACS? Dokonce to umí počítat wataz a i v kWh. Vsechni se dá přes SNMP, je v tom i teploměr a dálkově ovládané relé.

Zdravím,
to adambalko: to mluvíš o nějakém zamýšleném projektu nebo hotovém, prodávaném výrobku?
to ikk: vyrábět konstrukci v tomto složení nepovažuji za vhodné z důvodu bezpečnosti a nelinearity čidla.
Svého času jsem vyrobil sestavu s klasickým, plechovým, homologovaným elektroměrem EONu, který měřil odběr celé telekomunikační budovy, hlídal odběr ve 1/4 hodině (obrovské pokuty za překročení) a měl tu klasickou LEDku vyvedenou na optočlen a ven na svorky, což je dnes již běžné. Interval bliknutí = sepnutí přesně odpovídá odběru. Tehdy to zpracoval PC286 přes jeden drát tiskového portu, dnes malinké Arduino, které ti také udělá velmi jednoduše Ethernet a dopočítá kW, KWh a vůbec vše, co je třeba. Odesílá alarmy, loguje, spíná okruhy atd.
Elektroměry s výstupem jsou dnes již na DIN lištu, malinké, levné, ale to už určitě víš.
Funguje to dodnes porfektně.
mpcz, 28.07.2016
0 x

ludvik

asi http://www.t-cz.com/lan-controller-v2_d14598.html
mpcz píše:to adambalko: to mluvíš o nějakém zamýšleném projektu nebo hotovém, prodávaném výrobku?

Svého času jsem vyrobil sestavu s klasickým, plechovým, homologovaným elektroměrem EONu, který měřil odběr celé telekomunikační budovy, hlídal odběr ve 1/4 hodině (obrovské pokuty za překročení) a měl tu klasickou LEDku vyvedenou na optočlen a ven na svorky, což je dnes již běžné. Interval bliknutí = sepnutí přesně odpovídá odběru. Tehdy to zpracoval PC286 přes jeden drát tiskového portu, dnes malinké Arduino, které ti také udělá velmi jednoduše Ethernet a dopočítá kW, KWh a vůbec vše, co je třeba. Odesílá alarmy, loguje, spíná okruhy atd.
Elektroměry s výstupem jsou dnes již na DIN lištu, malinké, levné, ale to už určitě víš.
mpcz, 28.07.2016

Přesně tohle řeší to SDS. S výhodou, že to pro S0 má přímo HW podporu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

mpcz

Zdravím,
co to prosím je ta podpora pro S0? Mám připojen ten optočlen nebo relé elměru přímo na vstup procesoru + R, nebo dokonce jen pin paralelního portu PC a nic víc nepotřebuji. Zákmity řeší SW.
Dík, mpcz, 28.07.2016
0 x

ludvik

No tak nějak stejně to má SDS. Přes optočlen přímo na procesor. Vyvolá to IRQ, což oni považují za největší plus.

Plus výhoda, že ten jeho SW je pro jednodušší věci prostě kompletní. Nepotřebuji-li grafy či nějakou historii, stačí mi jen toto zařízení. Ale cloudovou službu mají také :-)

A možná je to průmyslovější zařízení, než arduino :-) Jen to POE mi tam chybí.
0 x

mpcz

No teda sorry, vyvolání IRQ hranou na vstupu je funkce, kterou umí snad i ten nejhloupější procesor za 0,5 dolaru. Nějak se mi nechce věřit, že by tohle někdo nazýval HW podporou, ale budiž.
Myslím, že to je jasné, kdo to neumí nebo se mu s tím nechce hrát, použije hotové a dražší zařízení, které mu třeba funkcí nemusí ve všem vyhovovat, kto to umí, určitě sáhne po Arduinu s ethernetem a POE a naprogramuje si vše k obrazu svému. Každopádně by bylo dobré vědět, na co přesně to kolega potřebuje.
mpcz, 28.07.2016
0 x

ludvik

No ... 90 % lidí si to programovat nechce. Jestli v tom děláš trochu víc, tak ti to nepřijde. Ale většina v tomto oboru prostě nedělá. A i to SDS je programovatelný. Sice dražší, ale hotové. I po softwarové stránce. Za cca dvounásobnou cenu (arduino neznám, vzal jsem první cenu prvního co jsem viděl) máš 4x S0 vstupy (i když ten čtvrtý je spíš dobastlený), 1-wire sběrnici, binární výstup, PWM výstup, AD převodníky. Za ne moc velký příplatek i dvě relátka se tam vejdou.
Už toho nechám, ať nevypadám jak dealer.

To, že se autor dotazu následně do diskusí nezapojuje se tu objevuje nějak často. Dost mě to štve.
0 x

info@adambalko.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod info@adambalko.cz » 9 years ago

Ano, tím myslím tohle: http://www.t-cz.com/lan-controller-v2_d14598.html a k tomu tohle: https://www.i4wifi.cz/Baterie-a-nabijeni/Proudovy-senzor-ACS711EX-31A-to-31A-pro-LAN-ovladac.html?listtype=search&searchparam=acs.
Třeba. Já s tím teď chystám provádět měření ostrovního FVE systému. Data budu číst do Raspberry, kde budou grafy a vše podstatné. Malá spotřeba, Lankontroler má i vlastní logiku, hromadu možností + SNMP.
Hlavně v tom web rozhraní lankontroleru jsou právě funkce pro počítání spotřeby a odběru jednak live a druhak dlouhodobě v kWh. Vše samozřejmě i přes SNMP. Jednoduché, je k tomu i krabka na DIN lištu a umí to být napájené i pasivním PoE.
Adam

mpcz píše:
info@adambalko.cz píše:A co takhle lankontroler s proudovym čidlem ACS? Dokonce to umí počítat wataz a i v kWh. Vsechni se dá přes SNMP, je v tom i teploměr a dálkově ovládané relé.

Zdravím,
to adambalko: to mluvíš o nějakém zamýšleném projektu nebo hotovém, prodávaném výrobku?
to ikk: vyrábět konstrukci v tomto složení nepovažuji za vhodné z důvodu bezpečnosti a nelinearity čidla.
mpcz, 28.07.2016
0 x
internetkyjov.cz

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 9 years ago

Hotovy reseni mereni spotreby s vizualizaci grafu je tohle.
http://www.onlinetechnology.cz/eshop/zb ... ight-e-ark
Do obvodu se namontuje DIM elektromer treba Edin 111L co ma SO vystup.

ikk píše:Dobrý den
Sháním pro jednu instalaci Wattmetr (230V nebo 24V to je jedno) který by měl výstup na Ethernet (jednoduché web rozhraní) případně by šly z něho data vyčítat pomocí SNMP. Nevíte o něčem takovém?
0 x