Ahoj potreboval bych doporucit switch. staci 8 portu. switch je v internetu s verjenou IP vicemene pouziva poradne pouze tri porty na zbytku je trafik ramcove v jednotkach megabitu. ale ty tri jedou na plno port cca 900/300mbps
port 2 200/600mbps port 3 100/300mbps pocet paketu co prochazi switchem je do 200000 tisic za sekundu muzete mi doporucit spolehlivy switch ktery tohle zvladne?
Diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaky switch?
No já nevím ... v dnešní době jsem už tohle řešit nepotřeboval. Hodně dlouho ... Problémy levnějších zařízení jsou spíš z hlediska managementu (a vlastností "navíc"), či spolehlivosti. Ale ne výkonu. Všechny stejně používají atheros nebo broadcom čipy a switching je prostě v hardware.
Ale je fakt, že pokud je vystrčený do džungle, tak se hodí i hardwarové ACL a padají obyčejné věci (ala websmart tplinky, nejspíš i mikrotiky) které tohle moc nezvládají. Podívej se po Edgecore nebo Jetstream od tplinků (ty ovšem osobně neznám).
Ale je fakt, že pokud je vystrčený do džungle, tak se hodí i hardwarové ACL a padají obyčejné věci (ala websmart tplinky, nejspíš i mikrotiky) které tohle moc nezvládají. Podívej se po Edgecore nebo Jetstream od tplinků (ty ovšem osobně neznám).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- Salamander
U EdgeCore bych doporucil neco z nove rady ECS2100, oproti starsi ECS2000 uz ma plnohodnotny management pres konzoli/telnet/ssh.
Ten traffic by urcite zvladnout mel, chipset teda z hlavy nevim, ale EC vetsinou pouziva Marvell nebo Broadcom.
Ten traffic by urcite zvladnout mel, chipset teda z hlavy nevim, ale EC vetsinou pouziva Marvell nebo Broadcom.
0 x