❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vypocet tloustky trubky pro umisteni anteny
Vypocet tloustky trubky pro umisteni anteny
Mame pozadavek z obce kam chceme na objekt umistit dve 67 cm anteny v uhlu 90 stupnu na silnejsi trubku nez standartne pouzivame .. standartni je 60mm silnostena pozink, ze zkusenosti vim ze se mi nikde nehla ani o kousek za ty leta co je pouzivame , uchyceni v 10 cm a pak cca v 2 m nad strechou cca 170 cm , nemat enekdo nekde nejakej vzorec nebo vypocet co jste uz nekde predkladali ? prihradu tam nechteji prej rouru aspon 90 mm coz mi prijde jak priprava na hurikan nekde z karibiku a to jim stejne odnese spis celou strechu 

0 x
Otazka este znie, kde budu umiestnene anteny? Budu umiestnene medzi uchytmi na stene alebo az nad najvyssim uchytom?
Ja osobne neriesim ziadne matematicke vypocty ale len usudok z hlavy
Takze pokial chces anteny mensie nez 65cm tak trubka 60-70mm, ak pojde antena nad najvyssi uchyt tak vo vyske 2m necakaj, ze to bude drzat jak na priehrade.
Pokial ide o 90cm anteny tak 70mm a viac podla potreby avsak, 90cm anteny davat na trubku je samo o sebe dost blbe. Pokial bude trubka slabo utiahnuta, vo vetre sa to pretoci cele (antena aj trubka). Trubka moze byt kludne aj 100mm a vo vyske 2m+ uz cakaj vykyv. Suma sumarom, pokial sa da trubke vyhnut tak urcite treba ist do priehrady (aj keby to mala byt len z 48mm trubiek)
Ja osobne neriesim ziadne matematicke vypocty ale len usudok z hlavy

Takze pokial chces anteny mensie nez 65cm tak trubka 60-70mm, ak pojde antena nad najvyssi uchyt tak vo vyske 2m necakaj, ze to bude drzat jak na priehrade.
Pokial ide o 90cm anteny tak 70mm a viac podla potreby avsak, 90cm anteny davat na trubku je samo o sebe dost blbe. Pokial bude trubka slabo utiahnuta, vo vetre sa to pretoci cele (antena aj trubka). Trubka moze byt kludne aj 100mm a vo vyske 2m+ uz cakaj vykyv. Suma sumarom, pokial sa da trubke vyhnut tak urcite treba ist do priehrady (aj keby to mala byt len z 48mm trubiek)
0 x
To bude nějaký perfekcionista co musí mít všechno na 110%
Tak samozřejmě, že větším průměrem se nic nepokazí, ale pak nastává problém s výložníky atd... už nestačí klasické co jsou všude skladem a za levno. Důležitější je pořadné uchycení do zdi. Kde to jde narvat závitové tyče skrz a je to jistota. Co se týče vztahu velikost antény/průměr trubky. Tak např. u Orcave je trubka průměru 90mm doporučena až pro 120cm Anténu.

0 x
Pokud se neřeší výkyv, tak to přežije i lešenářská 48. Mám takhle 3x 65cm antény nad sebou, okolo dalších asi 10 menších antén, je to na horách v otevřeném terénu už přes 10 let a zatim se neohnula ani nezlomila. Ale když přijde vichřice, tak ten výkyv je opravdu extrémní.
V tomto případě bych navrhl 89x4 a byl bych rád, protože do budoucna se to může hodit. Většinou se setkávám s opačným problémem, že zákaznící chtějí všechno co nejvíc minimalizovat a pak je to k ničemu, protože tam nejde namontovat to, co bych potřeboval.
V tomto případě bych navrhl 89x4 a byl bych rád, protože do budoucna se to může hodit. Většinou se setkávám s opačným problémem, že zákaznící chtějí všechno co nejvíc minimalizovat a pak je to k ničemu, protože tam nejde namontovat to, co bych potřeboval.
0 x
Na spici budou leda sxtcka , uchyceni bude do tramu zavitovkama takze se neprotoci ani omylem leda by se otocila strecha
, vetsi anteny tam ani davat nemuzem a vic naten taky ne takze ani do budoucna nema smysl resit co vic tam bude

0 x
ppp76 píše:Na spici budou leda sxtcka , uchyceni bude do tramu zavitovkama takze se neprotoci ani omylem leda by se otocila strecha, vetsi anteny tam ani davat nemuzem a vic naten taky ne takze ani do budoucna nema smysl resit co vic tam bude
Zdravím,
pokud se jedná o výpočet, to ti můžu udělat i s kulatým razítkem. Bude to sice vzhledem k požadavku na SXT-ka úplně někde jinde, ale ze zkušenosti vím, že razítko se lvíčkem dělá velmi dobrý dojem na zákazníka. A ty závitovky drží tu trubku jak? Nějakou vlnkou?
Jinak pro SXT, vzhledem k miniváze, miniploše do větru a širokému úhlu postačí i vodovodní, dobře uchycená trubka, to víme za zkušenosti určitě všichni.
mpcz, 07.04.2016
0 x
Diky z anabidku ale snad kulate razitko nebude treba pokud jo vim kam se obratit
slo mi spis o nejaky obecny vzorec nebo postup pripadne odkaz abych jim mohl neco predhodit kdyz se tam radi babraj v papirech 

0 x
ppp76 píše:Diky z anabidku ale snad kulate razitko nebude treba pokud jo vim kam se obratitslo mi spis o nejaky obecny vzorec nebo postup pripadne odkaz abych jim mohl neco predhodit kdyz se tam radi babraj v papirech
No dyť a co ti říkám já? To stejné ...
mpcz, 07.04.2016
0 x