❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj Summit nastavení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
profik

Spoj Summit nastavení

Příspěvekod profik » 9 years ago

Ahoj, koupil jsem pouzity (pry ale funkcni) spoj Summit 40 Mb. Bohuzel kdyz prepnu na tech 40 mb tak se spojeni rozpadne, funguje to jen na 5, 10 a 20.
Nevíte nekdo co s tím? signál je dobrý.
Co je divné jsou ty hodnoty u license speed..? Vypada ze by to mohlo byt nejak omezeno, ale hodnota 40 mb nastavit jde..na druhem stejnem spoji to tam vubec nemam.
Prodavajici se tomu divi a nevi co s tím, tak se snazim sam :( :)
díky za rady.
Přílohy
Vodárna.jpg
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 years ago

asi te napalil.mas tam licensi jen na 20mbit/s.PS tyhle jendnotky jsou srot.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 9 years ago

tos poznal podle čeho? já summit moc neznám, ale nebylo by dobrý dát si tam 28MHz kanál?
0 x

profik

Peyrak píše:tos poznal podle čeho? já summit moc neznám, ale nebylo by dobrý dát si tam 28MHz kanál?

kdyz prepnu na 40 mb tak u kanalu je 28 MHz, u 20 mb je jen 14 MHz, vic tam nenastavim.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 9 years ago

Myslim ze hodnota Eb/No 14,3 a 15,5 dBm je málo.
U licence máš 13 dnů zbývá ?? :?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

Žádný UNI spoj nemám, ale novější QAM pokud je eb/no 14,3 už přepíná na nižší modulaci. 15,5 ještě drží maximum. To by mohlo vysvětlovat nižší rychlost.
To vypršení licence bych si ohlídal, za 13 dnů to lehne. Budeš muset sehnat licenční klíče, asi přímo na summitu pokud ti je nedodá prodávající. Jen je divné, že to není aktivované, tohle bývá u nových spojů.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 9 years ago

Není ten spoj po servisu? Nebo nezkoušel jsi nastavit speed nějakým neplatným klíčem?

Určitě kontaktuj výrobce a zeptej se, stačí zaslat SN jednotky.

U QAM je ideální mít Eb/No 22 nebo 19. U starších jednotek UNI a UNIc je standardní hodnota nižší viz obrázek.
Přílohy
uni.jpg
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 9 years ago

Máme sumitu asi 10 v siti, Uni jsou starší typ co nemá rád multicasty,ale dosud 2 spoje také na síti provozujeme pro malé zakazniky kde je potřeba garantovat rychlost pro firmy .

Co se týká tohoto spoje tak tam je signal v pořadku, odstup od šumu je menší , raději se snažíme mít větší anteny a větší odstup od šumu.

Ve 14 Mhz by těch 40 Mhz měl dat ,ale ta licence co tam je je něco špatně , kontaktuj summit a pošli jim ten obrazek . Ta licence je tam divně to vypada jako pokus o upgrade který se nepodařil.
Jinak máš oscenovane pasmo aspon summitem aby tam něco nevysilalo jo ...
0 x

profik

přikládam scan
Přílohy
scan z Vodarny.jpg
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 9 years ago

Protože to chodi tak do toho nelezu a tvrdil jsem že 40 Mbit da v 16 Hhz šířce. Jak jem se pak podíval do spoje tak jsem zjistil že na 40 Mbit je potřeba 28 Mhz(myslim u spoje UNI) , a to pokud máš takhle nízky odstup od šumu asi neda

Take tam máš položku ofset 7..My ofsety nikdy nepoužívali mame tam všude 0 .

Pokud to je možne zkus větší antenu , i ta 10 Ghz je nekdy starost zaměřovat pokud není čista fresnelka a neplatí kdo přida jede rychleji. A ta licence určitě dotazuj Summit .
0 x

profik

Tak prodejce zjistil u Summitu ze je tam licence na 10 mb a upgrade na 40 mb je za 10 tis :) taky dobrej podvod u tak staryho spoje.
Tak jsem domluvenej s tou firmou co jsem to od nich koupil ze mi sezenou UNI nove. Samozrejme ze me nastvali. Uz jsem mel spoj pripravenej a zamontovanej....
díky vsem za komentare.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 years ago

profik píše:Tak prodejce zjistil u Summitu ze je tam licence na 10 mb a upgrade na 40 mb je za 10 tis :) taky dobrej podvod u tak staryho spoje.
Tak jsem domluvenej s tou firmou co jsem to od nich koupil ze mi sezenou UNI nove. Samozrejme ze me nastvali. Uz jsem mel spoj pripravenej a zamontovanej....
díky vsem za komentare.

Smutne, ale napalili te.Byt mnou tak by ch odstoupil od smlouvy a pozadoval penize zpet.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

je to koupené tady přes fórum?
1 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

taky bych chtel okamhitě love z5, vubec se s nima nebav, vyebou s tebou zase...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Nekupoval si to 1. Dubna? :D
0 x