Ahoj, poptavam u UPC konektivitu, zajimalo by me jak je to s kvalitou konektivity dnes, pred rokem a pul jsem se docetl nejake problemy s youtubem apod. pres UPC tak at nejdu do zmeny z Dialu k UPC do neceho spatneho. Kvalita Dialu se mi zda dobra(aspon nemam zadne problemy), ale nejak se snazim snizit naklady, tak poptavam i jinde, Dial mi s tim nechce hnout.
Jde o kapacitu 1Gbps
Dik za reakce
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kvalita konektivity UPC
Zdravím,
za cca 5 let jeden problém, navíc způsobený až na poslední míli místním providerem poslední míle. Jinak v pohodě. Komunikace dobrá, kontaktní osoba stabilní a dobře a vždy i na dovolené reaguje. Jsem drobný živnostník, 200 Mbit zatím v pohodě stačí, takže k ceně zmiňovaného Gbitu nemám co říci. Je pravda, že původní Sloane trošku načichlo těmi manýry od UPC, ale dá se to vydržet. Jako u většiny poskytovatelů není ideální konektivita do zahraničí (hlavně odezva).
mpcz, 14.01.2016
za cca 5 let jeden problém, navíc způsobený až na poslední míli místním providerem poslední míle. Jinak v pohodě. Komunikace dobrá, kontaktní osoba stabilní a dobře a vždy i na dovolené reaguje. Jsem drobný živnostník, 200 Mbit zatím v pohodě stačí, takže k ceně zmiňovaného Gbitu nemám co říci. Je pravda, že původní Sloane trošku načichlo těmi manýry od UPC, ale dá se to vydržet. Jako u většiny poskytovatelů není ideální konektivita do zahraničí (hlavně odezva).
mpcz, 14.01.2016
0 x
Já musím pochválit technickou podporu. Některé jejich peeringové politiky jsou oproti Sloane horší ale v celku stím není problém.
0 x
Dial = cena za konekt docela pevná hnout s tím nechtějí, kvalita 100% včetně zahraničí, správa napájení POPu špatná 2x za rok jsem zažil, že jim to kleklo a hodinu trvalo než tam jejich technik přijel s el. centrálou. Důvod výpadku: plánovaná výluka Eonu o které nevěděli, protože jsou tam jenom v ''nájmu'' majitel budovy RWE je neinformoval.
UPC = cena se dá vyjednat hodně přívětivá co konkurenti většinou nedokážou. Instalace páteřního spoje na POP v pohodě včetně dohledu v rámci paušálu. Dříve trochu zlobilo stahování z ulozta jinak vše v pořádku.
UPC = cena se dá vyjednat hodně přívětivá co konkurenti většinou nedokážou. Instalace páteřního spoje na POP v pohodě včetně dohledu v rámci paušálu. Dříve trochu zlobilo stahování z ulozta jinak vše v pořádku.
0 x
basty píše:Muzu znat ty castky? Sz. Diky
dřív jsem jel přes SPPT, po problémech se zahraničím jsem smlouvu snížil na minimum a používal jako zálohu, od podzima už to zas používám jako hlavní konekt, mám gigo, beru si to po optice
0 x
Je vám jasný, že se jedná o obchodní tajemství a žádný dodavatel zboží/služeb za ceny smluvní neuvidí rád, že je ta informace veřejná?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Já vám jasné že se k hlavnímu dotazu nikdo nevyjádřil a mluví se ta o ptákovinách? Co se týče UPC máme jako zálohu co se nám to asi před několika měsíci přeplo tak youtube a facebook mě přišli zabržděnější. Ale chtělo by to potvrdit i do jiného.
0 x
Hoj, UPC máme cca 3 roky a jen loni najaře to trochu haprovalo, youtube bez problému. Podpora dobrá, nikdy jsem nevolal jen jednou oni, co se deje, že 10 minut nevidí jejich zařízko cca ve dvě ráno.
0 x
menicks píše:Já vám jasné že se k hlavnímu dotazu nikdo nevyjádřil a mluví se ta o ptákovinách? Co se týče UPC máme jako zálohu co se nám to asi před několika měsíci přeplo tak youtube a facebook mě přišli zabržděnější. Ale chtělo by to potvrdit i do jiného.
Zdravím,
marně přemýšlím, jaký byl vlastně ten "hlavní dotaz" a co jsou ty "ptákoviny". Osobně si myslím, že málokteré vlákno se drží tématu, jako toto.
mpcz, 19.01.2016
0 x
Dekuji vsem za reakce, jak tady tak v SZ.
Situace je nasledovna:
Nyni konektivita Dial + pronajem okruhu v metropolitni siti od UPC pro dovedeni konektu z optiky CD-T na druhou stranu mesta. Cena okruhu dela asi 1/3 ceny cele konektivity a toto se snazim nejak eliminovat tim, ze bych misto okruhu vzal primo konektivitu od UPC. Nabidnuta cena je asi o 30% vyssi nez cena okruhu, takze asi nema ani cenu uvazovat o nekom jinem. Snad jen CETIN, ktery predpokladam je vsude jako O2, coz by vyradilo nutnost pronajmu okruhu a mohla by se vzit konektivita z vedlejsi budovy.
Snad jsem tady nikomu nesdelil nic tajneho, aby to tu nemuselo byt vytykano

Situace je nasledovna:
Nyni konektivita Dial + pronajem okruhu v metropolitni siti od UPC pro dovedeni konektu z optiky CD-T na druhou stranu mesta. Cena okruhu dela asi 1/3 ceny cele konektivity a toto se snazim nejak eliminovat tim, ze bych misto okruhu vzal primo konektivitu od UPC. Nabidnuta cena je asi o 30% vyssi nez cena okruhu, takze asi nema ani cenu uvazovat o nekom jinem. Snad jen CETIN, ktery predpokladam je vsude jako O2, coz by vyradilo nutnost pronajmu okruhu a mohla by se vzit konektivita z vedlejsi budovy.
Snad jsem tady nikomu nesdelil nic tajneho, aby to tu nemuselo byt vytykano

0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
definujete mi vojín Kefalín čo si predstavujetě pod takým volakým "kvalita konektivity". Je to poměrně široký pojem. Spolehlivost ? Délky AS-path ? Latence ? Kam ? Kapacity ? Flexibilita ? NOC ? ...
1 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Od UPC už jenom okruhy.. A ani to ne na přímo 

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz