❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VLAN trunk mezi Cisco a HP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
forkman
antispam: Ano

VLAN trunk mezi Cisco a HP

Příspěvekod forkman » 9 years ago

Ahoj, nedaří se nám rozjet dot1q VLAN trunk mezi Cisco 3750 a HP 5920.

Konfigurace je následující:
HP

Kód: Vybrat vše

#
interface Ten-GigabitEthernet1/0/16
port link-type hybrid
undo port hybrid vlan 1
port hybrid vlan 130 tagged
jumboframe enable 9000
#

Cisco

Kód: Vybrat vše

interface GigabitEthernet1/1/2
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport trunk allowed vlan 130
 switchport mode trunk
end

MAC adresu protějšího switche vidím, ale ping neprojde, jediné řešení bylo udělat z toho access porty. Nebije do očí někoho nějaká chyba? Já ti tam totiž nevidím :|
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

no, odkud tam ten ping posíláš ? V týhle konfiguraci už musí být "otagovanej" na 130 VLAN aby prošel ...
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

forkman

Ping posílám z routeru, co je připojený na access port s PVID 130 v tom Ciscu, takže by otagovaný být měl, jelikož je to L3 switch, zkoušel jsem udělat i VLAN interface přímo na Ciscu, ale výsledek stejný.
0 x

radik

Příspěvekod radik » 9 years ago

Predpokladam, kdyz mas nejaky interface na cisco ve vlanu 130, tak ho mas i vytvoreny (by nedovolilo nahodit access port s timto vlanem), ale pro jistotu.

sh vlan

a tam vidis vlan 130?

a u HP se nastavuje VLAN a pak porty co tam patri (aspon u 2510G a podobnych), takze

vlan 130
tagged 6

Za HP mas jeste nejaky dalsi cisco? Port na cisco neni po nejake dobe oranzovy? A jen si pohlidej (protoze ted mas nativni vlan 1) jestli ti tam nelezou pak data co nechces.
0 x

forkman

VLAN 130 je samozřejmě vytvořená, když nastavím uplink port a port routeru jako access s tou vlanou, funguje to. Nativní VLAN jsem přenastavil, konfigurace je zjednodušená, ale nemá to každopádně vliv. Na HP a ani za něj už nevidím, je to v datacentru ...
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 9 years ago

DD,
na ciscu je dobre se podivat do STP (pokud neni vypnute), kudy se ta vlana siri:

sh span vlan 130

a pak take:
sh int xy switchport
ktery zobrazi, nastaveni portu (ktera vlan je nativni=netagovana, ktera vlan jsou povolene atd)

HPcko moc neznam. Asi bych se na nem prozacatek vykaslal na hybrid mode a prepnul do trunk modu.
0 x