❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Smokeping

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

Smokeping

Příspěvekod rado3105 » 9 years ago

Nepoznate niekto nejaku alternativu, kde sa daju vytvarat lepsie menu, podskupiny....

Taktiez mam dlhsie problemy s latenciu na debiane, otvara mi stranku aj minutu a viac....

Nestretol sa s tym niekto?
0 x

minich.m

Příspěvekod minich.m » 9 years ago

skus:

Kód: Vybrat vše

apt-get install libapache2-mod-fcgid
service apache2 restart
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Vhodná alternativa by mě také zajímala. Hlavně, aby bylo možné dělat závisloti, a když vypadne jedno zařízení, aby to neposílalo spoustu hlášek o tom, že vypadlo také vše ostatní, co je za tímto zaířzením dále v sérii. Tuším, že by to mělo jít udělat třeba v Zabbixu, ale kdyby bylo něco základního jako Smokeping, jen vylepšené o ty závislosti, tak bych se vůbec nezlobil.
0 x

rado3105

DarkLogic píše:Vhodná alternativa by mě také zajímala. Hlavně, aby bylo možné dělat závisloti, a když vypadne jedno zařízení, aby to neposílalo spoustu hlášek o tom, že vypadlo také vše ostatní, co je za tímto zaířzením dále v sérii. Tuším, že by to mělo jít udělat třeba v Zabbixu, ale kdyby bylo něco základního jako Smokeping, jen vylepšené o ty závislosti, tak bych se vůbec nezlobil.

ma teraz vyjst nejaky novy modularny...len neviem ci to je uz dostupne...a bohvie ci to nebude az prehnane zlozite...
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 9 years ago

minich.m píše:skus:

Kód: Vybrat vše

apt-get install libapache2-mod-fcgid
service apache2 restart

netreba prislusne upravit konfig v php.ini alebo smokepingu? staci to len takto nainstalovat?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

Kolik zařízení sledujete pomocí smokepingu? Zkoušel jsem si hrát s nastavením, ale pořád stačí abych naházel do sledování pár desítek zařízení a celý smokeping jde do kopru. Když jsem tam pomocí automaticky vygenerovaného configu nacpal asi 300 zařízek, tak mašina na pěkně dlouho lehla než bylo možné cokoliv udělat.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

divný, jaký máš nastavení pingů v fpingu?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Víceméně default konfiguraci. Jenom jsem upravil step = 20 a pings = 20, což by mělo znamenat, pokud jsem to dobře pochopil, že se každých 20s bude odesílat 20 pingů, takže ping každou vteřinu. Nebo jsem to pochopil špatně?
0 x

DarkLogic

Tak to se pak nediv, že jsi si to zahltil. Vždyť přece stačí pár pingů co cca. 5 minut, ať vyjde čas na propingnutí všech zařízení. No a samozřejmě je také potřeba mít nastavený rozumný počet child procesů fpingu, aby se mohlo propingávat více zařízení současně.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

nj ale k čemu mi je potom sledování ztrátovosti, když budu zaznamenávat třeba jenom 20 pingů co 5 minut. To potom nemá vůbec žádnou vypovídající hodnotu. Co když se v těch 4,5 minutách vyskytne výpadek nebo ztrátovost? Tak o něm ani nevím.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 9 years ago

Petr Bačina píše:nj ale k čemu mi je potom sledování ztrátovosti, když budu zaznamenávat třeba jenom 20 pingů co 5 minut. To potom nemá vůbec žádnou vypovídající hodnotu. Co když se v těch 4,5 minutách vyskytne výpadek nebo ztrátovost? Tak o něm ani nevím.

kdyz to nastavis tak jak jsi popsal tak vlastne chces aby bezelo 300 pingu simultanne. Fping by mel bezet 20 sekund a pak se zase hned spustit znovu. Optimalni by bylo aby se celkovy pocet zarizeni rozdelil mezi vsechny CPU v serveru. Netusim jak moc je fping optimalizovan ale tak nejak citim, ze pokud se ma v podstate pingat kontinualne chtelo by to jiny pristup (daemona/aplikaci, ktera nikdy neskonci a ve vice vlaknech pinga) nejak vyresit update RRDcek/DB, aby se to delo v nejakem rozumnem intervalu (zapis na disk muze byt brzda).
0 x

DarkLogic

Pokud je na spoji ztrátovost, tak je dost pravděpodobné, že tam bude i za 5 minut, takže se to určitě dozvíš. U 5GHz spojů asi nemá smysl sledovat detailněji, a u profi pojítek to vhodně zkombinuješ s informacemi z SNMP, kde budeš vyčítat errory.
0 x

rado3105

ake nastavenia pre ten fping pouzivate?
0 x

DarkLogic

Každé zařízení pingat 20 pingy co 5 minut. Podle počtu pinganých zařízení nastavit počet child procesů fpingu, které budou pingat paralelně tak, aby se všechno stihlo pingnout za těch 5 minut.

a....počet pinganých zařízení
b....počet pingů na každé zařízení (default: 20)
c....jak často pingat (default: 300 s)
x....počet child procesů, zaokrouhlit nahoru

x = (a * b) / c
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nevíte jak odstranit problém toho abych viděl delší historii než tentomalej křáp?
smoke.jpg
smoke.jpg (91.04 KiB) Zobrazeno 4116 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...