Zdravím, máte někdo tuto aplikaci zakoupenou? Zkoušel jsem tento týden Lite verzi pro směrování antén na střeše. Nevýhoda mi příjde v otm, že musím být připojen u zákazníka na domácí síť bezdrátově.Jde do full verze zadat i jiný port než 80 a 443? Pro přístup na zařízení za NATem s přesměrovanými porty?
Zkoušel jsem zadat veřejnou + port s přesměrování mnapř. 61020, který je přesměrován na 80 na zařízení ale píše mi to síť nenalezena nebo tak něco. Využívání právě při instalaci u zákazníka, kde jsem sám a anténa je na komíně a nejbližší přístupovej bod je v přízemí.. No jedině s sebou vozit nějakej hodně výkonej router co to prostřelí až nad střechu nebo klasika handsfree s kolegem po telefonu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
EasyUBNT - android
Tak jednak router většinou až na střechu dostřelí a když náhodou ne, tak přece není problém ho na chvíli vystrčit z okna, ne?
0 x
Osobně to vždy dosměrovávám telefonem přes SSH jenom proto abych zjistil, že na poprvé od oka to bylo nejlepší.
0 x
CrazyApe píše:5Ghz se smeruje od oka
helapc píše:Osobně to vždy dosměrovávám telefonem přes SSH jenom proto abych zjistil, že na poprvé od oka to bylo nejlepší.
Jo potvrzuji, že většinou to tak je a většinou t pak ani na tu hodnotu nenaladím už

DarkLogic píše:Tak jednak router většinou až na střechu dostřelí a když náhodou ne, tak přece není problém ho na chvíli vystrčit z okna, ne?
Jo ale jde mi o to, že když zákazník nemá router musel bych vozit svůj atd. atd. Proot se ptám jestli to ta aplikace umí, pokud bych měl nastavovat outer tahat ho kabelem ven, to radši zůstanu u handsfree s kolegem na telefonu.
Občas požádám samotného zákazníka aby mi hláil "ty čísla co to to zobrazuje"

helapc:
Tell me how?

0 x
Striker píše:Zdravím, máte někdo tuto aplikaci zakoupenou? Zkoušel jsem tento týden Lite verzi pro směrování antén na střeše. Nevýhoda mi příjde v otm, že musím být připojen u zákazníka na domácí síť bezdrátově.Jde do full verze zadat i jiný port než 80 a 443? Pro přístup na zařízení za NATem s přesměrovanými porty?
Zkoušel jsem zadat veřejnou + port s přesměrování mnapř. 61020, který je přesměrován na 80 na zařízení ale píše mi to síť nenalezena nebo tak něco. Využívání právě při instalaci u zákazníka, kde jsem sám a anténa je na komíně a nejbližší přístupovej bod je v přízemí.. No jedině s sebou vozit nějakej hodně výkonej router co to prostřelí až nad střechu nebo klasika handsfree s kolegem po telefonu.
Ten profil s tím jiným portem se v Easyubnt nechal uložit? Mně se uloží (mám placenou verzi). Pokud jo, asi bude zakopaný pes jinde. Z jiné sítě (mobilní) se to taky nepřipojí?
1 x
Uživatel co rád kouká profíkům přes rameno :-)
Přes GSM ssh router s verejnou ip, z routeru ssh na nového klienta a tady iwconfig. Aplikaci pro android používám JuiceSSH, je to nejlepší co jsem kdy měl. Na připojení k routeru tam mám uložený profil takže nedatluju, ale hlavně umí všechny klávesy jako je Tab, Ctrl, šipky ... Což ostatní neumí a je to pak oprus.
1 x
Profily se v DEMO verzi dají uložit ale pouze 3 a každých 25 sekund se program vypne 
Tak jsem to vyzkoušel potřetí a už to funguje. Divný, asi jsem zadával špatnej port, nebo jsem si ho zapomněl přesměrovat. Každopádně u stávajících vysílačů už se připojím. Fugnuje i z mobilní sítě. Tak to je paráda!

Tak jsem to vyzkoušel potřetí a už to funguje. Divný, asi jsem zadával špatnej port, nebo jsem si ho zapomněl přesměrovat. Každopádně u stávajících vysílačů už se připojím. Fugnuje i z mobilní sítě. Tak to je paráda!

0 x
pokud máte někde v síti Mikrotika na veřejné tak PPTP VPN a pak easyubnt naladite i přes mobilní připojení ...
android umí připojení do VPN v pohodě.
Michal
android umí připojení do VPN v pohodě.
Michal
0 x
Nechapu, dlouhodobe pouzivame teamviewer. Vzdalene se pripojin do skladoveho pc, pred dude se pripojim na sajt a tam si v registration najdu klienta a ladim kdekoliv bez nejake konfigurace. Mame zakoupenou livenci, ale jde to i bez ni, kdyz se tvarite ze to je nanekomercni ucely. Easy rychle a univerzalni i na rychle doladeni alcomy, racomu, ceragonu.
Router do okna, to me pobavilo
to musi vypadat profi.
Router do okna, to me pobavilo

0 x
dagus píše:Nechapu, dlouhodobe pouzivame teamviewer. Vzdalene se pripojin do skladoveho pc, pred dude se pripojim na sajt a tam si v registration najdu klienta a ladim kdekoliv bez nejake konfigurace. Mame zakoupenou livenci, ale jde to i bez ni, kdyz se tvarite ze to je nanekomercni ucely. Easy rychle a univerzalni i na rychle doladeni alcomy, racomu, ceragonu.
Router do okna, to me pobaviloto musi vypadat profi.
No počkej, a přes co se loguješ na ten teamviewer? Přes mobil? :O
A jo router v okně musí bejt super

0 x
dagus píše:Router do okna, to me pobaviloto musi vypadat profi.
A on má vážně někdo pocit, že když montuje 5 GHz přípojku, že dělá něco "profi"?

0 x
DarkLogic: je spousta malých a středních ISP, kteří připojují klienty i v menších vesnicích. Ano používáme pro koncové klienty 5ghz jakkoliv Ti to může přijít úsměvné.
I u těchto přípojek kdy klient má základní tarif vezmu na střeše do ruky telefon, místo toho abych vytacel kolegu a nechal si diktovat signál od nej si natukam adresu antény do EasyUBNT a ta mi zahlasi úplně vše, včetně signálu. Tahle aplikace podporuje i sitesurvey takže v případě potřeby jsem schopnej anténě vnutit nové SSID a doladit ji na střeše přes telefon aniž bych musel dolu k PC. Jde o usnadnění moznosti. Chytrý telefon má pravděpodobně každý z nás a tahle aplikace je pro mě přínosem. Používáme ji i při obhlidkach. Máme nanostation, k tomu tp-link nano router s 12V baterií ( celé je to o něco málo vetší jak m5 nanostation ). vylezu na střechu, telefonem přihlásim k wifi, pustim appku a nascanuju co chytam v okolí. když mi některým směrem ukazují dva sektory tam vím přesně který ne ten lepší. V době kdy je mlha a nebo brzo tma je tenhle pomocník k nezaplacení.
Ano i když děláme převážně s 5ghz snažíme se to dělat jak nejlépe umíme a dozamerujeme každého klienta na nejlepší možný signál.
Michal
I u těchto přípojek kdy klient má základní tarif vezmu na střeše do ruky telefon, místo toho abych vytacel kolegu a nechal si diktovat signál od nej si natukam adresu antény do EasyUBNT a ta mi zahlasi úplně vše, včetně signálu. Tahle aplikace podporuje i sitesurvey takže v případě potřeby jsem schopnej anténě vnutit nové SSID a doladit ji na střeše přes telefon aniž bych musel dolu k PC. Jde o usnadnění moznosti. Chytrý telefon má pravděpodobně každý z nás a tahle aplikace je pro mě přínosem. Používáme ji i při obhlidkach. Máme nanostation, k tomu tp-link nano router s 12V baterií ( celé je to o něco málo vetší jak m5 nanostation ). vylezu na střechu, telefonem přihlásim k wifi, pustim appku a nascanuju co chytam v okolí. když mi některým směrem ukazují dva sektory tam vím přesně který ne ten lepší. V době kdy je mlha a nebo brzo tma je tenhle pomocník k nezaplacení.
Ano i když děláme převážně s 5ghz snažíme se to dělat jak nejlépe umíme a dozamerujeme každého klienta na nejlepší možný signál.
Michal
1 x
Bože na co wifi? To u Vás mobilní net nemáte? Pro mě je to dobrý pomocník od velké trojky. Osobně když mám službu o víkendu, tak 90% dokážu udělat z telefonu, ačkoliv to není nejpohodlnější, ale když nejsem u pc a trochu žiju. Klient mi zavolá, tak všechno zkontroluju vzdáleně, pres přihlášení do našeho systému na rychlou kontrolu plateb, signálů atd. a když nic pripojim se na klienta winboxem přes teamviewer a případně přes proxi až na wifihome. Tahat něco sebou mi přijde utopie. Když je někde edge a naser... mě mobilní net (tak dvakrat za rok ve spěchu), tak zavolám kolegu na firmě. Je to univerzální řešení a řeším jen jestli mám sebou mobil. Nikomu to nenutím, zkuste si to a uvidíte sami jak je to pohodlné. Tedy pokud na to nejste sami ale jste alespoň maličká firma co má nějaké stále zaplé pc, u nas skladové pc a monitoring wokna s dude pro snadný dohled.
Copak vám vyhovuje lézt po střeše s pc? Na mobil může pršet a je mi to fuk. Na signal ccq atd mi 5,5'' stačí bohatě. Úrověň signalu na jiný sektor přeci mužů dořešit od ntb až to předám klientovi.
Jestli profi nebo ne, ať si udělá každý pohled svůj. Proti většině televizaků, různých řemeslníků a buh ví čeho co lidem dělají věci si připadám že to děláme nejlíp a to snad až za hranici normálnosti v ČR. Však si někoho pozvěte domu nechteho dělat bez toho aby jste ho furt buzeroval že to dělá blbě a uvidíte jak to bude profi. Kolik lidí může říct že to dělá jako profík. Je to ve všech oborech, namátkou doktoři, grafici, programátoři, gastronomie atd. Dělám tak abych se za svou práci nestyděl, ba naopak abych mohl být hrdý jak jsem to udělal. Většinou to tak pěkný nemám ani doma, jak to děláme lidem.
Za případné chyby sorry, psal jsem na mobilu.
Copak vám vyhovuje lézt po střeše s pc? Na mobil může pršet a je mi to fuk. Na signal ccq atd mi 5,5'' stačí bohatě. Úrověň signalu na jiný sektor přeci mužů dořešit od ntb až to předám klientovi.
Jestli profi nebo ne, ať si udělá každý pohled svůj. Proti většině televizaků, různých řemeslníků a buh ví čeho co lidem dělají věci si připadám že to děláme nejlíp a to snad až za hranici normálnosti v ČR. Však si někoho pozvěte domu nechteho dělat bez toho aby jste ho furt buzeroval že to dělá blbě a uvidíte jak to bude profi. Kolik lidí může říct že to dělá jako profík. Je to ve všech oborech, namátkou doktoři, grafici, programátoři, gastronomie atd. Dělám tak abych se za svou práci nestyděl, ba naopak abych mohl být hrdý jak jsem to udělal. Většinou to tak pěkný nemám ani doma, jak to děláme lidem.
Za případné chyby sorry, psal jsem na mobilu.
0 x
Teď už se mi ten program tak 3x využil během týdne abychom nemuseli jezdit na instalace ve 2 lidech. Obnášelo to sice si přednastavit porty a IP adresy, ale ty už teď mám napořád, takže paráda 

0 x