❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

pripojeni VoIP telefonu do Wifi rusi FM radio

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

pripojeni VoIP telefonu do Wifi rusi FM radio

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

pripojeni do netu pres SXT, za nim TPlink 740, do nej napojen LAN kabelem VoIP Siemens C610. Pekelne rusi FM radia v baraku (i to o patro niz). Po odpojeni z routeru je klid... takze aby slo VoIP uzivat, musi byt VoIP napojen k routeru pres Wifi (hAP Lite) na extremni vzdalenost 10cm v jedne skrince kde je vse ulozeno, jak u blbejch na pude todleto. No tomu rikam haluz... cekla bych ze to dela zdroj nebo tak neco, ale kdepak... nekdo s podobnym srancem ? :) nahrazeni LAN kabelu za FTP nepomohlo.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Ten stejný problém a dělal to TP-Link. Pomohlo až natažení koaxu na střechu a umístění FM antény na stožárek.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

no supr, dik za reakci. Antena ven je v planu, patricna hlava ale nestiha terminy, tak snad to do snehu stihne. Menil sem i TPlink za Mikrotik RB a delalo to to samy...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

query

Příspěvekod query » 9 years ago

Hezky haluz :-) jen moc nechápu, jak se tyhle dvě věci můžou rušit.
Přestane rušení, když vlezeš do toho TP-LINKu a vypneš WIFI?
Pokud ano, tak by přeci mělo stačit přeladit WIFI na jiný kanál, který nebude mít společný násobek nebo vypnut Nko a nechat to v 20MHz. - Teoreticky
Pokud ne, tak je to na exorcistu :-)
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Vy snad necháváte Nko u zákazníků v paneláku? Já to teda vypínám všude a nechávám jen b+g..
Ale je to sakra zajímavý to rušení :D Jako už nemůžeš věřit ničemu..
0 x

query

Příspěvekod query » 9 years ago

Nko vypínám všude a ani se na to zákazníka neptám. Pokud si vyloženě neřekne, že chce N a to ho ještě 3x upozornim, že nemusí být kompatibilní s jeho zařízením.
Po několika případech, kdy Asus EEE nebo telefon/tablet se nalinkoval na 130Mbps a ikdyž jdeš za zeď, tak se nepodladí a má ztrátu 70% pingu na router nebo propustnost padne na polovinu ... neřeším vypínám...
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 9 years ago

DD,

dela to na me dojem, ze se TP kabelem vyzaruje nejaka frekvence ze spinaneho zdroje. Muzes zkusit provleci to TPCko na kazdem konci nekolikrat (co se vejde) feritovym krouzkem. Da se takhle resit ruseni mezi TPckem a antennim koaxem pri delsim soubehu. Mam to napr doma u RB2011, ktera je napajena po TP z pudy, ktery jde jednim krkem spolu s antennim svodem
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 9 years ago

tohle se mi taky jednou stalo, bylo to unifi a rb2011 spojené kabelem, hrozně to haluzilo jak v rádiu tak pruhy jezdící na TV obrazovce, když se zdroj od RB vyndal ze zásuvky a píchnul se tam opačně tak to zmizelo, pak jsem ho vyměnil, byl to origo zdroj dodaný s tím RB, unifi bylo napájené origo zdrojem z té samé rozdvojky
0 x

montykh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod montykh » 9 years ago

Ono možná než spínaný zdroj, tak šunt anténa FM anténa, případně kombinace obojího.
Když ještě nebylo DVB-T, museli jsme na několika přístupových bodech lidem měnit antény, protože to co tam bylo se rozhodně s více zdroji na půdě nesneslo. Většinou to byla polská síta nebo něco home-made.

Dalibor Toman píše:DD,

dela to na me dojem, ze se TP kabelem vyzaruje nejaka frekvence ze spinaneho zdroje. Muzes zkusit provleci to TPCko na kazdem konci nekolikrat (co se vejde) feritovym krouzkem. Da se takhle resit ruseni mezi TPckem a antennim koaxem pri delsim soubehu. Mam to napr doma u RB2011, ktera je napajena po TP z pudy, ktery jde jednim krkem spolu s antennim svodem
0 x