❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2 zrychluje ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

O2 zrychluje ?

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

ze by predsunute DSLamy O2 uz delali svoji funkci a lidi se nechali zklakat na nove nabidky ? uz se proslycha, ze je asi zatim v testu nabizena speed 50/10Mbit., znamemu taky jede Upload misto 2 rovnou 4Mbity (down nezmenen, 40M)

mame se zacit bat ? :? na uzemi kde pusobim vznikl zatim jen jediny DSLam v jedine obci, masivni idliv se nekonal, protoze drtiva vetsina lidi nikdy nemela pevnou a k zrizovani novych je O2 velmi velmi skoupé.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

goblajz

Příspěvekod goblajz » 9 years ago

Jo koukal jsem nyní k jednomu zákazníkovi co má VDSL a skutečně je v modemu rate pro upload navýšen na 4095kb - zkoušel jsem změřit rychlost z MK co má za tím a vypadá to že tam mají BURST na cca 5 vteřin 4M a pak to padne na 2M.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

U nas bude zapojen novy dslam pro jednu obec rijen az listopad (pise to na overeni rychlosti na o2.cz). V dalsich vesnicich to pise ze bude pripojka v brzke dobe zrychlena. A i vektoring zrychluje z 8M puvodne na 20M v mistech, kde neni novy dslam, ale je to ve vzdalenosti cca 2km. Na vzdalenejsi lince treba jen o par desitek metru uz se zrychleni nedostavilo.

jinak upload je fakt u nejrychlejsich pripojek viz. http://www.dsl.cz/clanky/o2-internet-od ... -zrychluje
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Opravdu je to burstem. 4M to jede tak tech 5s cca a pak to skace 1700kbps az 3000kbps
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

goblajz píše:Jo koukal jsem nyní k jednomu zákazníkovi co má VDSL a skutečně je v modemu rate pro upload navýšen na 4095kb - zkoušel jsem změřit rychlost z MK co má za tím a vypadá to že tam mají BURST na cca 5 vteřin 4M a pak to padne na 2M.

A ještě ten burst bude časově déle povolen na speedtest.net aby to naměřilo rychlost během testu ne? :)
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 9 years ago

Řekl bych že ten burst tam maj spíš jen prozatímně než to oficiálně spustí...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Speedtest zkusim. Kdo jak to budou mit...
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 9 years ago

No, tak to nám budou pěkně šlapat na patičky... :-) ... v reklamě určitě :-)
0 x

pcwifi

mysleni lidi je stale zamerene na cenu, kdo dela na netu prt prt, raci si veme od spolehliveho lokalniho Wifi ISP nejaky 4-8M tarif za 300kc nez 499-599 za 20-50M podmineny nejakym dratem do baraku a utratit litr za modem.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

MUHEHEHE :twisted:
http://mobil.idnes.cz/ctu-rozhodnuti-pl ... ratori_LHR

a v prvni mozny okamzik bych zase sluzby vypovedel :D
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

pcwifi

zajimalo by me o jaky usek slo... kyslik je schopen za 100m optiky si nechat zaplatit kilo i vic. Znamy mel hned za plotem sloup s vedenim O2 ze ktereho jel soused. Aby se on pripojil byla to otazka vykopu asi 50m, coz by si udelal sam, pak jen protahnout kabel. Lang sang prace pro panaka z kyslikova. Kdepák, z technickych duvodu nelze zridit a nazdar... a to nemluvim o pripade kdy bylo zrizeni pripojky ze sloupu otazkou prevesu asi 15 metru. Aroganti si mysli, ze nalakaj zpet veskere ovce co pevnou maj zavedenou ale neaktivni... kdyby byl EON co k cemu, skope je ze svych sloupu a nazdar :)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 9 years ago

basty píše:A i vektoring zrychluje

CETIN už začal sázet vectroring do DSL někde ve velkém a ne jen těch pár původních O2 pilotů? Takže se mu povedlo domluvit s ČTU na tom, co O2 dlouho nedávalo, že tím končí unbundling linek (kde je nasazen vectoring, tam už nelze dělat unbundling drátů pro datové služby dalších opů, protože celý kabelový svazek musí řídit jen jeden DSLAM).
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

U nas urcite. Tam kde koncilo 8M je ted 20M. Jsou to vesnice, kdy nikdy nebyl, neni a nebude nikdo kdo by mel LLU. Ale dle overovani rychlosti to vypada, ze jen pro ty vzdalenejsi mista od dslamu. Takze dslam je v jedne dedine, tam to je odstupnovane 40M 20M atd... dle vzdalenosti a pak ze stejneho dslamu vesnice vedle, kde bylo zminovanych 8M je 20M. Vzdalenejsi linky v te vesnici kde je dslam nejedou z misto 20 tech plnych 40. Coz moc nechapu, ale tim lip
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Majklik píše:kde je nasazen vectoring, tam už nelze dělat unbundling drátů pro datové služby dalších opů

To je to co si O2 vždy přálo ne? V podstatě se zbaví konkurence na svých kabelech...
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 9 years ago

Včera jsem se bavil s jedním borcem z CETINu a říkal, že vektoring ještě ne, že ho jen testují. Ale prej v ČR bude do konce tohoto roku 500 předsunutých DSLamů, příští rok 2500.
0 x