❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

správně kotvení stožárů

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

správně kotvení stožárů

Příspěvekod okoun » 9 years ago

řeším jak nejvíc efektivně ukotvit (do třech směrů) příhradový stožár v přírodě, který má kolem 16 metrů. Především mi jde o to jak vyřešit napínání kovových lan. Potřebuji samozřejmě co nevíce napnout, ale musím počítat roztažností kovů hlavně když mrzne aby mi lana nepraskla či se nezničil stožár. Má s tím někdo zkušenosti, neexituje třeba nějaká silná pružina či nějaký tlumič, který by se při nějaké extremní zátěži lana napnul aby lano neprasklo, ono spíše tedy než by praslo tak to většunou vyjede ze svorek...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pin

Příspěvekod pin » 9 years ago

Když bude mrznout,smrskne se i ten stožár,ne ? Tak co by praskalo. Lanka mají držet stabilitu stožáru, ne vyluzovat vysoké tóny.
Nemůžeš to kotvit do čtyř stran ? Na stožáru se dvě lanka sejdou ve společném bodě, pokud je trojstranný.Navíc je pak nemusíš napínat takovou silou.
Ke stožáru nemáš součástí statiky i navržení kotvení? K polskému Mantisu (8m dural) jsem dostal vše kompletně i s výpočty.
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Nějaký postřeh jestli někdo někdy řešil jak ukotvit trubku do štítu z důtých cihel?

Trubka délky 6m průmer 60mm, 3m nad střechou 3m pod střechou.... na zem hůry nedošáhne.. tak nejspíše bude podložena trámkem aby dřžel celou váhu.
A teď uchycení bude staticky stačit tři držáky do zdi http://www.aspa.cz/drzak-pro-upevneni-stozaru-odsazeny-42-5cm-p-4-2-6-7cm-z41184?? Bojím se těch dutých cihel vždy se to řešilo závitovými tyčemi ale zde to nelze provrtat zkrz... tak nejspíše příjde volba na nějaké tekuté hřebíky a profi hmoždinky s vruty k tomu určené. Ale i tak si stále nejsem jistý, ty duté cihly jsou mor...

Stozar.png
Stozar.png (205.3 KiB) Zobrazeno 5444 x
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

6m trubku raději na kleštinu a krov pokud je to možné. Většinou se ale takové místo na střeše nají dá. Trubku 2,5'', 2" vůbec nedávám.
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 9 years ago

http://www.aspa.cz/drzak-pro-upevneni-stozaru-odsazeny-42-5cm-p-4-2-6-7cm-z41184

strašně velké dosazení od zdi, je tam možnost tu trubku ukotvit přímo na zeď ?
viděl bych to na 2 ks plechu 300x300mm a z něj 4x závitovka a přes ně 2x třmen.
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

3com

Odsazeni je schválně co největší pro jistotu na střeše, za štítem nic není jen 15m hloubka.
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 9 years ago

Odsazení bých si změřil a nechal vyrobit na míru. Dělal jsem něco podobného, akorát jsem měl možnost skrz závitovou tyč.
Držák jsem vybral tento: http://www.drzakanteny.cz/product.php?i ... &id_lang=1 s tím, že jsem nadiktoval odsazení tak, abych měl nahoře rezervu 3cm od střechy. A pokud si nejseš jistý rovností zdi, tak spustíš olovnici.
0 x

3com

Už je to vyřešeno. Z uchycení do štítu se upustilo. Z fotky to není patrné ale napravo je komín, který je od výšky cca 60cm pod taškama směrem nahoru z plných cihel. Tak je to uchyceno v cihlách. Podloženo trámkem s patkou a ještě zajištěno vzpěrama v trámech.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

Je to patrné z oplechování ;)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 6 years ago

Ozivim tema.

Jak nejjednoduseji a dobre zakotvit 5m stozarek? Jedna se mi hlavne o zemní kotvy. Nachazi se to na louce a stozar je velmi pevny, ale ma vykyv. Jedna se mi predevsim o zpevneni a zabraneni vykyvu.

Jak udelat ty zemni kotvy? Je moznost treba zabouchat 2m tyc do zeme? Nebo da koupit vrtáková skoba? Nebo je nutné řešit betonem? Stačil by na to zemní vrut?

Díky
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 6 years ago

Zemní vrut se ti v tomto případě (velké množství malých tahových zátěží) časem mírně vyviklá. Betonová kostka v zemi je lepší.
Edit: co je stožárek zač? Příhrada? To přece stačí pořádný základ a nějaké kotvení bokem netřeba řešit.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 6 years ago

svestka píše:Zemní vrut se ti v tomto případě (velké množství malých tahových zátěží) časem mírně vyviklá. Betonová kostka v zemi je lepší.
Edit: co je stožárek zač? Příhrada? To přece stačí pořádný základ a nějaké kotvení bokem netřeba řešit.

Zemny vrut sa vyvikla ? To co je za blbost .treba zistit ake je tam podlozie a osobne mam 2m vruty a 15m stoziar a nic uz 6 rokov
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 6 years ago

Tak v hobby seženeš tak 0.5 az 1m vrut. Víc asi sám nezaděláš bez mechanizace. Vyvyklání je asi dle podloží možné.
0 x

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 6 years ago

dagus píše:Tak v hobby seženeš tak 0.5 az 1m vrut. Víc asi sám nezaděláš bez mechanizace. Vyvyklání je asi dle podloží možné.

Ako si spravis tak mas mna vysli 3 vruty a zavrtanie s presnostou na 1cm 400e s dph
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 6 years ago

Projekt?
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.