Dobrý den,
popravdě nevím v čem by mohl být problém, chystám se UPSku vyměnit, ale i tak nebudu mít jistotu, zda to není něčím jiným. UPS https://www.alza.cz/apc-back-ups-cs-d50094.htm používám na daném bodě cca 2 měsíce a krátkodobé výpadky (5,10,30 minut) podrží bez problémů. Jakmile ale nastane dlouhodobý výpadek - cca 10h (což je teď u nás každý týden kvůli nějakému předělávání vedení), tak UPSka sice naběhne, ale zařízení na ni připojené již ne - SXT + RB433, i když napájecí adaptér od zařízení svítí. Jako napájecí adaptér je použit http://dealer.penta.cz/poe-ubiquiti-net ... 46406.html a po jednom UTP (cca 10m) jsou napájeny obě zařízení. Výsledkem tedy je, že musím napájecí adaptér z UPS odpojit, znovu připojit a pak již všechno funguje.
Co si myslíte, je něco z UPS a nebo je chyba v něčem jiném - napájecí zdroj?
Děkuju za názory.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
APC UPS a problémy s napájením zařízení
Já bych si tipnul, že může být problém v obou věcech. Ona i Smart-UPS dokáže propustit spoustu bordelu, když se jí zachce. Natož Back-UPS, což je jen vypínatelný kraťas na kabelu. A ty škuby při zapínání elektřiny zdrojům nemusí dělat dobře. Zvlášť, když ho nejspíš přetěžuješ.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
pretezuje 24W zdroj na SXT+433 ?
byvaly doby kdy sme tahli RB433 s 3x 5G High Power kartama zdrojem 24V/0,7A a jelo to minimalne rok ok ( on v tu dobu jiny zdroj nebyl a toto docasne reseni bylo trvale nechtene )
v tomhle pripade by neuskodilo asi pripojit zkusebne jeste nejakou zatez na tu UPS co to udela s ni... pak je z ceho vychazet.

v tomhle pripade by neuskodilo asi pripojit zkusebne jeste nejakou zatez na tu UPS co to udela s ni... pak je z ceho vychazet.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Taky záleží na provedení kabeláže, spojkách ... bůhví co se děje tam.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Ještě abych to doupřesnil. Když tam nebyla UPS, tak vše fungovalo dobře. K výpadkům el. taky docházelo a žádný problém s najetím nikdy nebyl. Pozoruju to až od okamžiku zařazení UPSky. Poprvé se mi uvedený problém vyskytl minulý týden, kdy úplně odešel výše uvedený ubnt zdroj, i když byl připojený na UPS. Tak jsem ho vyměnil za stejný a doufal, že problémy jsou pryč. Sice tentokrát zdroj neodešel, ale jen nenajelo zařízení. No, tak budu tedy zkoušet postupně měnit kde co ... Díky.
0 x
pcwifi píše:pretezuje 24W zdroj na SXT+433 ?byvaly doby kdy sme tahli RB433 s 3x 5G High Power kartama zdrojem 24V/0,7A a jelo to minimalne rok ok ( on v tu dobu jiny zdroj nebyl a toto docasne reseni bylo trvale nechtene )
Rozumim, je tam jeste wifi router (domaciho), ktery nebyl na ni pripojeny. Pripojim a uvidim ...
0 x