❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vznik ISP - bakalářka, diplomka?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
romanaskano

Vznik ISP - bakalářka, diplomka?

Příspěvekod romanaskano » 10 years ago

Dobrý den,
je tady někdo, kdo psal bakalářku, diplomku nebo něco podobného na téma vznik ISP?
Může být popsáno jak po ekonomické stránce tak po technické to je jedno.
Případně můžete prosím poradit někdo nějakou jinou literaturu, kde najdu následující věci:
- historie internetu, vývoj v ČR
- popis technologií umožňující v dnešní době připojení k internetu
- případně něco o možném marketingu pro ISP
- třeba nějaká finanční rozvaha
- nějaký popis jak se stát ISP a podobně

Pokud i Vy ISP poskytovatelé znáte nějaké takové dokumenty, kde najdu výše zmíněné
věci a třeba i další tak budu moc rád za radu. Napadlo mě, že u spousty z vás někdo psal nějakou takovou práci.
Nejsem ISP jen píšu ročníkový projekt na dané téma a tak hledám zdroje z čeho čerpat.
Díky moc za rady.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

kdejaky ISP je schopny Ti odpovedet na vsechny dotazy, ktere mas, ale kdejaky ISP te posle doprdele protoze nema cas na takove kraviny, nebo se mu proste jenom nechce se srat s takovyma blbostma nejakeho studenta... Sorry, ale tak nejak to je. i kdyby sis vybral jakekoli tema, tak dopadnes podobne u reznika, tesare i archeologa..Staci 20min tel. rozhovor a mas odpoved na vsechny otazky, ale kdo vi, jestli se nekomu do toho chce...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Základem úspěšné diplomky je vybrat si takové téma, které znám a kde nebudu závislý na komkoliv jiném. Historii a popis najdeš googlem legislativu si nastuduj a marketing vymysli. Nebo dneska se jen do diplomek opisuje a nic nového se nevymysli? Za mě taková práce musela něco nového přinést, ne být kompilace existujícího.
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Ještě jedna věc. Marketing musí jít první. Řekne ti co a kde máš dělat. Pak plánování a rozpočtování řekne, jestli to má smysl vůbec zkoušet.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 10 years ago

Doporučil bych ti brigádu, tak se k těm informacím dostaneš nejlíp. Pokud si neporadíš pošli email svůj pohled na věc ti popíšu.
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 10 years ago

Ahoj mám nějaké práce ohledně ISP

nesplní to všechny tvoje body ale velkou část ano. Dále jsem pak schopen odpovědět na nějaké otázky.
Další kontakt na leisner.jan@gmail.com.

S pozdravem
Honza
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

romanaskano

Příspěvekod romanaskano » 10 years ago

Všem děkuji za reakce, ale s těmi bakalářkami a diplomkami to byl jen příklad - napadlo mě, že by se tam dalo najít spoustu zajímavých informací.
Ocenil bych třeba i jen doporučení na knihy, které někdo z vás ISP četl.
Například třeba znáte knihu, kde někdo popisuje vznik a pravidla ISP,
nebo někdo řešil marketing a zaujala ho nějaká kniha
nebo jsi zvažoval výběr nějakého nové spoje a třeba zaujala
nějaká kniha nebo jiný dokument.

Jde mi o to sehnat materiály k této tématice a tak mě napadlo zeptat se přímo Vás ISP poskytovatelů,
z čeho třeba čerpáte, co Vás zaujalo za knihu atd....
0 x

zeroNET

Příspěvekod zeroNET » 10 years ago

romanaskano píše:Všem děkuji za reakce, ale s těmi bakalářkami a diplomkami to byl jen příklad - napadlo mě, že by se tam dalo najít spoustu zajímavých informací.
Ocenil bych třeba i jen doporučení na knihy, které někdo z vás ISP četl.
Například třeba znáte knihu, kde někdo popisuje vznik a pravidla ISP,
nebo někdo řešil marketing a zaujala ho nějaká kniha
nebo jsi zvažoval výběr nějakého nové spoje a třeba zaujala
nějaká kniha nebo jiný dokument.

Jde mi o to sehnat materiály k této tématice a tak mě napadlo zeptat se přímo Vás ISP poskytovatelů,
z čeho třeba čerpáte, co Vás zaujalo za knihu atd....

Když jsme mi začínali, bylo to hodně těžké, dnes bych asi znovu od začátku od nuly nezačínal :-(
0 x