❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Teleskopicka tyc? na testy moznosti pripojenia...

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

Teleskopicka tyc? na testy moznosti pripojenia...

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

Velakrat pri klientovi je clovek v situacii, ze nevie aky je vyhlad, na komin sa neda dostat...uvazuje o dlhsej tycke...tu nie vzdy ma so sebou(nevojde do aute)...tak som uvazoval ci neviete o nieocm teleskopickom - povedzme 3-4m...co sa da zlozit na 1-1,5m a nie je problem to odviest v osobnom aute....
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 10 years ago

Jak nedá dostat? Vždycky se tam dá dostat 8) pokud počasí nepřeje to každý pochopí a zkoukne se to některý další den....
0 x

rado3105

no neviem ci ja mam len taku smolu, ale uz sa mi to stalo velakrat ze som siel na obhliadku, nebol vyhlad, rebrik....a pomohla by 4m tyc....aby som sa vedel zaradit na dalsi prichod....a taktiez je rozdiel vlacit 4m tyc na aute a teleskopicku vnutri....

cize nikto nevie o niecom teleskopickom dlhom?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

rado3105 píše:no neviem ci ja mam len taku smolu, ale uz sa mi to stalo velakrat ze som siel na obhliadku, nebol vyhlad, rebrik....a pomohla by 4m tyc....aby som sa vedel zaradit na dalsi prichod....a taktiez je rozdiel vlacit 4m tyc na aute a teleskopicku vnutri....

cize nikto nevie o niecom teleskopickom dlhom?

Zdravím,
kup si několik trubek AL, dražší dural, vyrábí se v různých průměrech i tloušťkách stěny. Tak vyrobíš i teleskop 10m. Záleží jen na toleranci trubek a povoleném výkyvu a snesitelné váze.
Já jsem na konce trubek na soustruhu vytočil pouzdra, celé je to přesnější a i závit pojistného šroubu drží ve větší délce.
Popř. Hexakoptéra to jistí. V případě pozitivního výsledku na tu střechu tak jako tak musíš.
mpcz, 01.04.2015
0 x

LadaP

Příspěvekod LadaP » 10 years ago

hmm... a co tohle ?

http://www.tropicliberec.cz/podberakova ... -net-4-0m/

píšeš tyč a délku a ne přesné určení tak ti to třeba bude vyhovovat.

L
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 10 years ago

Tak to už je pořádná "selfie" tyčka :-)
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

rado3105

toto vyzera velmi zaujimavo...nebude to prehybat povedzme ked dam na koniec nejaku panelovku 30x30cm? ma s tym niekto skusenosti? aj s dovozom?
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

Rekneme, ze uz jsem to kupoval a testoval. Idelani je to prikotvit, pokud to chces na delsi dobu. Na fixaci trubek staci pouzit hadicovou sponu. Vyhoda je, ze slozeny je to lehky a transportovatelny kamkoliv. Jako mobilni rychlostozarek idealni. V CZ to koupis treba tady: http://www.ok5im.com/teleskopy.htm

Jak vidno, puvodni ucel je pro radioamatery a stavi se na tom podstatne vetsi antenni projekty :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 10 years ago

Rozumím tomu dobře, že chceš místo přímé viditelnosti testovat sílu a kvalitu signálu ? Jenže zdánlivě dobrý signál může být i v případě, že viditelnost nebo fresnelova zóna není zachována a tudíž lze očekávat s takovýmto připojením do budoucna problémy.
0 x