❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IPcorder kamerový systém a problémy dostať sa cez verejnú

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

IPcorder kamerový systém a problémy dostať sa cez verejnú

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

Skúšal som aj automatické aj manuálne nastavenie prístupu z vonka, ale nejde...
V rámci siete sa dostanem bez problémov, taktiež cez VPN.
Verejnu presuvam priamo na ip adresu ipcordera cez dst/src nat 1:1.
Do zariadenia sa dostanem, bez problemov mozem ovladat, akurat nevidim obraz z kamier...stale sa nacitava...(siet je cela routovana)
0 x

Mazzalo

Příspěvekod Mazzalo » 10 years ago

Ahoj s IPcorderem mam bohate zkusenosti (tri kusy u trech zakazniku) vzdy mame teda IPcorder za routerem kde verejka je na routeru. Nastaveni vzdaleneho pristupu na IPcorderu mame rucni a po stazeni informaci o statickych tunelech podle tabulky nastavime nat v routeru, jinak se nam to nepovedlo rozbehnout.

Sent from my iPad using Tapatalk
0 x

rado3105

maju to nejake zvlastne...nikdy som nemal so ziadnym inym nvr podobne problemy co sa tyka verejnej ip..
0 x

LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUKESM » 10 years ago

A mas tam presmerovane opravdu vsechny porty a povolenou JAVU?

Dle: Nastaveni/Vzdaleny pristup a "Stahnout informace o statickych tunelech"

Priklad:
Obrázek

rado3105 píše:Skúšal som aj automatické aj manuálne nastavenie prístupu z vonka, ale nejde...
V rámci siete sa dostanem bez problémov, taktiež cez VPN.
Verejnu presuvam priamo na ip adresu ipcordera cez dst/src nat 1:1.
Do zariadenia sa dostanem, bez problemov mozem ovladat, akurat nevidim obraz z kamier...stale sa nacitava...(siet je cela routovana)
0 x

rado3105

java ide, keby nesla tak obraz nevidim cez vpn, lokalnu siet

tuto mam vypis v prilohe...

problem je ze mi detekuje verejnu ktora je na hlavnej brane, nie tu ktora tam ide cez src:dst nat 1:1...co vazne neviem ako je mozne....

ked dam bez presmerovania a src-dst nat robim priamo na ipcorder..tak sa tam dostanem, ale nespusti obraz kamier - nacitava (java funguje, kedze bez toho by som sa nedostal ani do sekcie video a neboli by tam podcasti....)
Přílohy
21Mar2015_17-58-47.jpg
0 x

Mazzalo

Neco musis mit spatne nastavene, to co popisujes znamena ze se java spustena na vzdalenem pocitaci nedostane ke streamu videa z kamer=spatne nastaveny nat. Zkus sem dat vice z nastaveni routeru.

0 x

rado3105

46 ;;; Verejna IP ipcorder
chain=srcnat action=src-nat to-addresses=x.x.x.x
src-address=10.13.103.3 out-interface=ether1

47 chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=10.13.103.3
dst-address=x.x.x.x in-interface=ether1

x.x.x.x je verejna ip, ether1 je interface vstupu do siete internet.....
0 x

LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUKESM » 10 years ago

To ze ti to jede pres VPN neznamena, ze to musi jet pres verejnou,
mrkni jeste na nastaveni zabezpeceni do JAVY, je-li tam v tabulce povolenych IP i ta verejna na kterou pristupujes...

rado3105 píše:java ide, keby nesla tak obraz nevidim cez vpn, lokalnu siet

problem je ze mi detekuje verejnu ktora je na hlavnej brane, nie tu ktora tam ide cez src:dst nat 1:1...co vazne neviem ako je mozne....

ked dam bez presmerovania a src-dst nat robim priamo na ipcorder..tak sa tam dostanem, ale nespusti obraz kamier - nacitava (java funguje, kedze bez toho by som sa nedostal ani do sekcie video a neboli by tam podcasti....)
0 x

rado3105

LUKESM píše:To ze ti to jede pres VPN neznamena, ze to musi jet pres verejnou,
mrkni jeste na nastaveni zabezpeceni do JAVY, je-li tam v tabulce povolenych IP i ta verejna na kterou pristupujes...

rado3105 píše:java ide, keby nesla tak obraz nevidim cez vpn, lokalnu siet

toto mi pride nejake zvlastne, nikde take nieco nepisu....kde sa to povoluje? v ipcorderi alebo na klientskych pc? kde na klientskych pc (pristupoval som z roznych jav..)
0 x

Mazzalo

Jeste bude problem ze ti to detekuje v ipcorderu jinou verejnou IP adresu, pres tu se potom snazi java ve vzdalenem PC dostat ke streamum z kamer. Kdyz zkusis dle tabulky o statickych tunelech na hlavni GW nastavit smerovani tak to take nejede? Myslim, ze aby ti to fungovalo tak jak chces musel by jsi mit verejku primo na IPcorderu bez natu.

0 x

rado3105

ano to je ten problem a tomu ani nechapem, vytvoril som uplne novy rozsat kde je robeny nat 1:1 len na ip v tomto rozsahu a s inou verejnou ip ako mi deteguje....
cize je to riesitelne len bez NATu? to je zvlastne...vsetkym to takto robi?
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 10 years ago

Presne tak, ako píše Mazzalo, ide o to, že Java sa snaží pripojiť priamo na kamery. Jedine čo ma napadá, je nastaviť v IP cordery (ak to sa to dá) aby sa bral stream z ip cordera a nie z kamier (väčšiou to soft riešenia majú).
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

Mazzalo

Bohuzel stream se bere vzdy primo z kamer. Je to samo resitelne s natem, ale s natem z te verejky kterou IPcorder detekuje.

0 x

rado3105

takze neustale su s tym problemy, obycajne shitne dvr z ciny nemalo problemy s takymito bazalnymi vecami ako ipcorder...ako nahle potrebujete trosku specifickejsie nastavenia a presmerovania uz to zlyhava....
raz nacita stream len z dvoch kamier...inokedy zo ziadnej....

nema niekto podobne problemy? resp. pouziva niekto presmerovanie na ipcorder ci uz cez celu verejnu alebo len urcite porty?
0 x

Mazzalo

Pouzivam smerovani dle tabulky o statickych tunele v IPcorderu, nemam s tim zadne problemy. Je ale pravda, ze tohle reseni je debilni -pro kazdou kameru musi byt v NATu zaznam/y.

0 x