❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nejvyšší tarif na Wi-Fi
Nejvyšší tarif na Wi-Fi
Vzhledem k tomu, jak O2 neustále slibuje u "AžVDSL" s vectoringem a předsunutými DSLAMy až 80 mega v tomto roce. Jaký nejvyšší tarif (down/up) reálně nabízíte normálním zákošům na obyč wifině 5 GHz? Myslím běžné připojení se sdílením AP více klienty, ne případné PtP spoje pro ty nejnáročnější. 

0 x
Nabizet na bezdratech 2,4 GHz a 5 GHz cokoliv vyssiho nez 30 Mbit je sazka do loterie.
Nekdy lze nabidnout/inzerovat az 50 Mbit, ale to jen na optickych bodech nebo bodech kam jde nejaky FDD spoj s dostatecnou kapacitou a AP je osazeno nejnovejsi technologii. Ale nelze techto 50 Mbit garantovat.
Pri pouziti 20 MHz kanalu sice napr. UBNT M5 jede az 75 Mbit a UBNT AC az 90 Mbit, to jsou jen teoreticke rychlosti, neco jako LTE 150 Mbit
Jinak ten vectoring apod. bych uplne neprecenoval. Pri investicni aktivite O2 a kvalite dratu v zemi to bude pouzitelne zas jen do par metru od ustredny. Treba na jihovychodnim kraji Prahy bezne ADSL jede i jen 5-6 Mbit, nekde to bezi 25 (u ustredny), ale nic lepsiho se tu nekona. A to se jedna o huste zalidnenou oblast.
Nekdy lze nabidnout/inzerovat az 50 Mbit, ale to jen na optickych bodech nebo bodech kam jde nejaky FDD spoj s dostatecnou kapacitou a AP je osazeno nejnovejsi technologii. Ale nelze techto 50 Mbit garantovat.
Pri pouziti 20 MHz kanalu sice napr. UBNT M5 jede az 75 Mbit a UBNT AC az 90 Mbit, to jsou jen teoreticke rychlosti, neco jako LTE 150 Mbit

Jinak ten vectoring apod. bych uplne neprecenoval. Pri investicni aktivite O2 a kvalite dratu v zemi to bude pouzitelne zas jen do par metru od ustredny. Treba na jihovychodnim kraji Prahy bezne ADSL jede i jen 5-6 Mbit, nekde to bezi 25 (u ustredny), ale nic lepsiho se tu nekona. A to se jedna o huste zalidnenou oblast.
0 x
No já se právě ptám, kolik kdo nejvíc reálně nabízíte zákošům za down/up, ne kolik by teoreticky šlo. 

0 x
My tarify nemame, ale pokud bych je mel tvorit, tak nedam na sektoru vic nez 30 Mbit.
Cokoliv nad pouze na p2p spoji, napr. pro firmy.
Jinak jeste EDIT: UL paradoxne jede casto lepe nez DL (je nevytizeny), zejmena pokud ma clovek hustou a dobre stavenou sit, takze nesymetricke pripojeni dneska nema z meho pohledu moc smysl. A 45 Mbit je teoreticky tarifovy strop, pokud se zakaznik spokoji s tim, ze takhle mu to pojede mimo spicku a ve spicce to bude padat na pulku, tak lze jit i do teto rychlosti. Ale ja bych do toho nesel.
Cokoliv nad pouze na p2p spoji, napr. pro firmy.
Jinak jeste EDIT: UL paradoxne jede casto lepe nez DL (je nevytizeny), zejmena pokud ma clovek hustou a dobre stavenou sit, takze nesymetricke pripojeni dneska nema z meho pohledu moc smysl. A 45 Mbit je teoreticky tarifovy strop, pokud se zakaznik spokoji s tim, ze takhle mu to pojede mimo spicku a ve spicce to bude padat na pulku, tak lze jit i do teto rychlosti. Ale ja bych do toho nesel.
0 x
0 x
Jan Cech píše:No já právě dostal pěkný tip na jednoho střelce.![]()
http://www.xtro-data.com/cz/cenik-sluzeb/
jajaj, hlavně to číslo zbrojního průkazu je důležité

0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
Jan Cech píše:No já právě dostal pěkný tip na jednoho střelce.![]()
... koukni, jak má nastavený agregace

0 x
lidi nechtej 20M za 500,- kdyz jim k zivotu staci 8M za pulku + - , taky v jedny obci dali nove nejakou pidi VDSL ustrednu a ve vetsine obce to muze jen 20-40M uz asi pul roku. Odesel jeden manik z 80...problem je ze O2 nedela nove linky, vic a vic potkavam lidi co halekaj prave na to.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Klasickejm kliošům na 5GHz nabízíme max. 10Mbps a pokud to jsou nějaký rozvody, kde je víc lidí baráku a je tam společná anténa a příjem je MIMO tak nabízíme max 30Mbps. Prostředí nám bohužel nedovolí nabízet víc, takže to je tak jak to je . . .
0 x
A chápete někdo tuhle větu?
Ušetříte tím včetně instalace a servisu Vašeho PC i několik tis. Kč. !!!
Ušetříte tím včetně instalace a servisu Vašeho PC i několik tis. Kč. !!!
0 x
Besito píše:Jan Cech píše:No já právě dostal pěkný tip na jednoho střelce.![]()
Já ji tam vidím jen u uploadu.

0 x
Jan Cech píše:Besito píše:Jan Cech píše:No já právě dostal pěkný tip na jednoho střelce.![]()
Já ji tam vidím jen u uploadu.
Ajo, sry

0 x
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ano ano, pan Půčik(z Xtra) je velký svéráz. Potkávali jsme se s ním ještě za Flextronu a někdy to bývalo i veselé. Vidím, že se toho moc nezměnilo 
A k tématu, máme dva typy tarifů, WiFi a LAN. U wifi max 12M a u LAN 20M. Lidem to stačí. I když tu kabelovka nabízí "garantovaný" 100Mbit, tak když tam zakoš strčí ořezávátko wifi router za "tři stovky", tak mu to stejně tolik nepojede a ani po kabelu kvůli režijím stovku neudělá. Tohle když se lidem vysvětlí, pochopí a je klid.

A k tématu, máme dva typy tarifů, WiFi a LAN. U wifi max 12M a u LAN 20M. Lidem to stačí. I když tu kabelovka nabízí "garantovaný" 100Mbit, tak když tam zakoš strčí ořezávátko wifi router za "tři stovky", tak mu to stejně tolik nepojede a ani po kabelu kvůli režijím stovku neudělá. Tohle když se lidem vysvětlí, pochopí a je klid.
0 x
internetkyjov.cz