❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UPS INTEX 400W

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
midnight_man

UPS INTEX 400W

Příspěvekod midnight_man » 10 years ago

Zdravim,

evidujete nejake chyby u UPS INTEX 400W ? Mam v plane vymenit zalohy na niektorych miestach a rad by som niečo stabilne...dik
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

Pro info zkoušeli jsme pred intexe 600w centrálu Kipor 2600p a bez problémů to funguje.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

za kiporem funguje všechno. Intex mi přejde dneska. Máme tu tejden žlutej cyberpower a to je hrůza. Nechápu jak ta firma může ještě žít.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

LadaP

Příspěvekod LadaP » 7 years ago

používáme běžně. Krom jedné, která začala po zapojení hořet jsou OK. ;)
0 x

Magic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Magic » 7 years ago

Absolutně žádné výhrady. Máme jich pár v síti a nevíme o nich. Používáme tuším cca 3-4 roky. Dokonce v jednom případě ta 400ka přežila i prohozené kabely od baterie, ikdyž to prý byla pořádná morda. Vyzkoušeli jsme hodně značek, ale tohle je super.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

ano taky nam intex funguje... Jen pisu, ze se to tady resilo, ze nejaky ups/menice nemusi fungovat za centralou. Tak minimalne tato kombinace je OK.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Asi to zalezi od centraly nie ? Aj taka centrala musi mat riadny vystup a nie dajaky obdlznik namiesto sinusu.
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 7 years ago

máme 600W 24V v provozu týden a zatím jede :) Odběr cca 200W, server x86, alcoma. Nevýhoda je, že to nemá žádný diagnostický port, vyřešili jsme to starým RB připojeným přímo na baterie a měřímě na něm napětí. Možná kdyby se to rozebralo, tak tam nějaký relé bude, který rozsvěcuje ty ledky a na to napojit LAN relé. Ale je to plombovaný, takže asi až po záruce.

Pak nás to překvapilo, že nešel zapnout bez baterií, ani s bateriema bez 230V. Pro první start se prostě muselo připojit obojí. Když jsem baterie zapojovali, docela nepěkně to jiskřilo. Pak už to při vypnutí z EE normálně jelo. Možná lépe mrknout do manuálu, to jsme samozřejmě neudělali, páč jsme profíci :-).

Taky asi nemá možnost nějak nastavit napětí na bateriích. Podle grafu je tam celkem velký skok s bez napájení, tak snad se baterky nenafouknout. Podle datasheetu by to měly vydržet.

intex.jpg
intex.jpg (37.96 KiB) Zobrazeno 4417 x
1 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

12v verzia ma pisanu prvu fazu nabijania az na 14.3v, coz je skor take rychle nabijanie, druha faza je na 13.6v co je normal. Preto tam mas taky skok.
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

To že tam je udržovací napětí vyšší nevadí, baterky to pojmou a skok dolů při výpadku napájení je běžný. Intex běžně používáme a máme k tomu template do zabbixu pro dohled přes tinycontrol. DC 48V by bylo lepší, ale málokde mám zase možnost mít 4ks baterií, nehledě na to, že pak se problém monitorovat 4ks baterií (ne jen celek). Pomocí TC dokážeme určit a máme nastaveny trap pro 12 i 24V systém:
- jde elektřina pomocí sepnutí pomocného relé na vstupu
- dveřní senzor na popu
- napětí na baterii (pokud jsou dvě, tak pořád měříme jen jednu - máme nastavenou v zabbixu hranici pro kontrolu nízkého napětí i přebíjení, takže pokud se při 24V systému jedna baterka začne chovat jinak nežli ta první, tak se na jedné z nich objeví nízké a na druhé vysoké napětí a dá nám to vědět)
- kontrola teploty
- sysname
- uptime
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Mate intexy na pudach? Myslim ve vetsich teplotach. Pripadne zkusenosti?
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

takhle se chová nabíjecí křivka intexu 400W
Přílohy
intex-nabijeni.png
intex-nabijeni.png (76.65 KiB) Zobrazeno 4347 x
0 x

ATuma

Příspěvekod ATuma » 6 years ago

Zdravím pánové, používáme intex 600w v celé síti. Máme použitých a aktivních 36ks. V poslední době pozorujeme celkem nepříjemnou věc a to tu že vyvařují baterie. Baterie používáme - TRAKČNÍ BATERIE BANNER ENERGY BULL 60AH a i vyšší Ampéráž. Zdroje objednáváme od Discompu. Na místech kde nám to baterie vyvařilo jsem intexy poslali na reklamaci a pokaždé byla uznaná reklamace a intex vyměnen, to ale není řešení. Sháníme ted jiné zdroje protože baterie jsou nenávratně poškozené a jsou s tím zbytečné náklady. Po internetu jsme hledali nějaké vodítko a chtěli zjistit proč to ty intexy dělají, ale recenze žádná a na jedinou diskuzi jsem přišel a to tady. Budu vděčný za každý postřeh či zprávu zda vám to někomu dělá taky, či nějaký podobný a nebo jiný problém. Děkuji
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

ATuma píše:Zdravím pánové, používáme intex 600w v celé síti. Máme použitých a aktivních 36ks. V poslední době pozorujeme celkem nepříjemnou věc a to tu že vyvařují baterie. Baterie používáme - TRAKČNÍ BATERIE BANNER ENERGY BULL 60AH a i vyšší Ampéráž. Zdroje objednáváme od Discompu. Na místech kde nám to baterie vyvařilo jsem intexy poslali na reklamaci a pokaždé byla uznaná reklamace a intex vyměnen, to ale není řešení. Sháníme ted jiné zdroje protože baterie jsou nenávratně poškozené a jsou s tím zbytečné náklady. Po internetu jsme hledali nějaké vodítko a chtěli zjistit proč to ty intexy dělají, ale recenze žádná a na jedinou diskuzi jsem přišel a to tady. Budu vděčný za každý postřeh či zprávu zda vám to někomu dělá taky, či nějaký podobný a nebo jiný problém. Děkuji

Musis upresnit situaciu. Umiestnenie intexu, umiestnenie baterky, teplota, kolko tam ta baterka bola atd. Pokial ti znicilo baterku tak do 2 rokov tak bude daco dost zle. Take 3 roky povacsine vydrzia vsetky baterky aj vo vonkajsich rackoch bez klimatizacie.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 6 years ago

stalo se mi to same, verze 600W, znamemu to zalohuje v kanclu par notebooku a HW na net / sit a najednou z garaze smrad jak bolava noha, autobaterka ( dle majitele stari okolo 2 let) zacala varit a to fest. Teplota ve ktere to bylo v dobe incidentu ( tyden zpatky) byla rekneme 15°C + - ( proste vzdycky v minimalne + 15°C v zime a o neco vice v lete) a udelalo to za + - 2 roky poprve. Samotny Intex je stary odhadem do 4 let. No esi ten Intex sel do kytek, tak potes koste :grinning: snad aspon baterka prezila, lehce vybublala nouzovym otvorem, zatim je odpojena a pujde na nabijecku esi zije po kontrole kapalin. Bojim se ze to co ma Discomp v prodeji, znaceni ADLER, pak jeste VOLT aby to za 2 roky nebylo to samy v blede modrym... co jineho misto toho ? Nazor na Carspa P1000-12 ? ( ten nebo podobny typ ma znamej na Gelovce snad 6 let a neni problem )
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))