❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

malý komín

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Besito

malý komín

Příspěvekod Besito » 10 years ago

Ahoj,

budu stavět retransační bodík, ale na střeše komín jen 38x38x40 cm (šxhxv). Bojím se tam udělat opásání a na to pověsit 60 parabolu...

Myslíte, že komín s parabolou vydrží větší vítr? :-)

Díky za případné názory.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

To záleží jak je ten komín udělaný. Někdy jsou skrz armatury, někdy jsou dokonce odlévané z betonu. Ale většinou jsou to jenom "přilepené" cihly a tam bych se bál dát i menší anténu, natož 60ku.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

To dobrej joke tam dat.... :shock:
0 x

Besito

KoZLiCeK píše:To dobrej joke tam dat.... :shock:

Tak mi to nedalo a jel to omrknout... Jsou to nějaký šablony a uvnitř není armatura...
... to by byl velkej joke, alespoň do prvního větru :-D
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

neni komin jako komin, bacha na to dneska je to obcas jen cimsi oblepena roura. my mame na cirka 30 mozna i vic let starem kominu z poctivych cihel rozmerove cca 65x40x215cm anteny 90 + 65 a vse ok. Fotka je z doby kdy tam viselo minule pojitko, antena 100cm, vyfukuje tam snad furt a vse uplne v pohode.
Přílohy
Dscf0414_small.jpg
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Besito

pcwifi píše:neni komin jako komin, bacha na to dneska je to obcas jen cimsi oblepena roura. my mame na cirka 30 mozna i vic let starem kominu z poctivych cihel rozmerove cca 65x40x215cm anteny 90 + 65 a vse ok. Fotka je z doby kdy tam viselo minule pojitko, antena 100cm, vyfukuje tam snad furt a vse uplne v pohode.

No, tak tohle není můj případ... škoda.
Nedá se nic dělat, vystrčím rouru nad střechu... Takhle riskovat nebudu :-D
0 x

pcwifi

panove, co je lepci na uchyceni 2x65 + 2x35cm anten, neni nam cizi udelat stozar co to pobere ale uz si zahravam s myslenkou ze by nebylo spatne pouzit prihradovy stozar... u konkurence sem to videl. Neberme v potaz pripadne namitky majitelu domu...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 10 years ago

ten komin, co tu postoval pcwifi ma zajimave provedeny bleskosvod :D jednak je tam oddaleny jimac a druhak (pokud me zrak neklame) je dole uzemeny a k tomu zemneni pripojena i jednotka ;)
0 x
Jan Ptáček

BIGG_CZ

Příspěvekod BIGG_CZ » 10 years ago

nebo univerzálněji, závitová tyč M10
Přílohy
2.jpg
1.jpg
0 x

pcwifi

net.work - to ja ne to CRa si to tak udelaly :) hele radeji to neresim protoze ta stavba nemela do doby vybudovani oddaleneho jimace na nase naklady (kdy se tam uz par let tetelila GTSka) norme vyhovujici hromosvod, 2 stojny GTS byli to nejvyssi na stavbe a obsypane pojitkama. Asi jen zazrakem do toho za tech par let nejeblo...
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 10 years ago

pcwifi velmo dobra konzola na komin tiez nejake taketo podobne mame zostrojene a jednu aj na nas banner ktory vysi na 5m tycke uchyteny okolo zabetonovanej tycky co sluzi na plot :)

ale ten bleskozvod zaujal aj mna ako pise network ze by som tu antenu tam nespajal to uzmnenie a ked uz teda to je oddialeny bleskozvod by som to dal trocha dalej a vyssie od ateny nech to tam nemoze preskocit, ale je pod ochrannym uhlom....
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

Zdravím,
když už je řeč o oddáleném jímači, rád bych viděl jeho teoretickou funkci v praxi. Za svá dlouhá léta praxe ve velké telekomunikační firmě jsem viděl několik zásahů blesku do zařízení a vypadalo to tak, že i mnoho desítek metrů vzdálená ústředna byla uvnitř jeden slitek plastu a kovu. Narážím na to, že nové normy nám Podstatně zvyšují náklady a tak by mě zajímalo, zda při úderu blesku do jímače je alespoň nějaký rozdíl mezi starým provedením hromosvodu a tím novým. Také se nám dost často stává, že se nám bez upozornění ocitne před sektorovkou tyč jímače. Podle mě po úderu přímo do jímače můžeme i tak zařízení shrábnout do popelnice a víc nic neřešit. Pokud to už někdo zažil, snad se s námi podělí o zážitek a ev. foto.
Je samozřejmě jasné, že zastánci normy funkci nového provedení jímače obhajují do krve, důvod je asi každému zřejmý ...
Další věc je tahání zemnícího drátu ze střechy do rozvaděče, který je v domcích téměř vždy v suterénu, to je někdy téměř neproveditelná akce. Už jen diskuze s revizním technikem, jak to správně provést, je značně vysilující záležitost.
mpcz, 03.03.2015
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

tak tie normy su aby sa minimalizovali skody....niekedy je lepsie ked zhoria len zariadenia....a to s tym vedenim do rozvadzaca...to som nikdy nepochopil ako to je mozne....a hlavne propesnost toho riesenia...
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

Zdravím,
pro případ chatrného komínu používám velmi podobné řešení jako kolega výše, jen s tím, že Účka jsou propojeny plotnou, takže se tlak dobře rozloží. Jedná se o stavebnicové komíny a také komíny z bílých cihel, kde je téměř pravidlem, že posledních několik vrstev cihel je oddělitelných pouze rukou. Nikdy jsem nepřišel na to, proč se ty cihly používají, snad kromě estetiky, každopádně malta na nich spíše nedrží, než drží. Tohle řešení konzole má výhodu ve velmi snadné výrobě, od koupě materiálu v běžném obchodě s hutními produkty do montáže uplynou tak dvě tři hodiny a vše je na míru. Se zinkem se nezdržuji, vše je potaženo komaxitem, ze zkušenosti vím, že pokud někde neobouchnu lak, vydrží tolik, co žárový zinek. Jen je potřeba dát pozor, aby někde nezůstaly ostré hrany, to nemá žádný lak rád.
Na této fotografii se cihly vysouvaly jen potažením rukou, po stažení je komín naprosto stabilní ve všech směrech. Navíc nešlo použít pouze jednoduché sevření Účky z důvodu toho bočního otvoru v komínu, proto ta plotna, které to krásně vyřešila. Účka přesahují ve všech rozích, takže se dají v případě potřeby doplňovat další svislé stožárky. I když situace dovolovala rozteč pouze přes 4 cihly, jsou stožárky velmi dobře stabilní.
mpcz, 03/03/2015

Obrázek
Přílohy
konzola_komin.jpg
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

pointa problemu uchyceni na komin nespociva v tom jak velkou plocu zaberete na komine ruznyma deskama atd .. ale v tom, ze napor je na komin jako celek a klidne se muze urvat o 3 sary cihel niz z cele spary cely komin ... takze muzete mit skvele opasani ale zradi vas vlastne stara malta :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education