❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zranitelnosti protokolu 802.11 (WIFI)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Zranitelnosti protokolu 802.11 (WIFI)

Příspěvekod zdenek.svarc » 10 years ago

0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 10 years ago

byl v následné diskuzi použitelný závěr na "geografickou lokalizaci" útočníka?
nedávno nás to asi potkalo, a rád bych věděl, komu za to poděkovat ...
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 10 years ago

Bohužel ne. Ale z principu by se to dalo udělat přes honeypot s úzce směrovou anténou umístěnou na servomotorku se schopností otáčet se o 360 stupňů. Přičemž ideální by byla ještě stejně vybavená druhá anténa umístěná opodál, aby se dal realizovat průsečík dvou přímek ukazující nejsilnější směr zdroje deauth rámců.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

svestka píše:byl v následné diskuzi použitelný závěr na "geografickou lokalizaci" útočníka?
nedávno nás to asi potkalo, a rád bych věděl, komu za to poděkovat ...

hlavne to ani nemusi byt utocnik. Loni jsem napriklad doma resil problem proc prestala fungovat domaci wifi. Mam doma Rb2011 s tykadlama a ta logovala silene mnozstvi deauth z neznameho zdroje. Vypnuty/zapnuti Apcka nic neresilo. Uz jsem se tesil, ze budu honit nejakeho pubescentniho souseda co si hraje no a pak jsem zjistil, ze jedno domaci zarizeni se zblaznilo a samovolne posilalo deauthy tak, ze zahltilo pasmo/APcko.

Pokud utok bude probihat dostatecnou dobu tak je puvodce IMHO zameritelny. I kdyz jednoduche to nebude.
0 x