❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zpoplatnění volných pásem !!

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Standula
Kontaktovat uživatele:

Zpoplatnění volných pásem !!

Příspěvekod Standula » 10 years ago

Tak kdo už četl dnešní MF Dnes? Zpoplatnění všech volných wifi pro komerční využití - je myšleno vážně. Mohl by se k tomu někdo erudovaný více vyjádřit. Štěpán Beneš atd ?
Díky
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

http://uloz.to/xvTwg7Sq/stat-chce-zdrazit-internet-pres-wifi-pdf

no popravde ono se toho uz v tisku nakecalo hafo...tam properou vse a za tyden o tom nikdo nevi.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

Co k tomu říct. Je to tlak Kellnera na CTU. A věřte tomu že on k tomu ty páky má, takže bejt Váma se připravím na to, že pásma zadarmo už nebudou.
0 x
Bývalý ISP...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

páky nebo kapry ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

není to jedno? výsledek bude stejnej. Štěpán s ISPAlliancí se snaží bojovat. Tak doufám že to nějaké ovoce přinese. Ono se to totiž dotýká i ostatních pásem jako je 10,17GHz a pod...
0 x
Bývalý ISP...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 10 years ago

Taky by se mohl ozvat nekdo ze Starnetu, ten ma na wifi dost zakazniku.....
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 10 years ago

Jdu blejt velebnosti... Udělejte už někdo tu defenestraci :twisted:
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 10 years ago

Dle mého je komerčním využitím těchto pásem (tady konkrétně 2,4 G) jakékoliv použití ve "firemní prostředí", tedy všechna AP na firmách, v restauracích, hotelech, ...
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

TTcko

Příspěvekod TTcko » 10 years ago

trochu info z pozadí od Patricka Zandla tady: http://www.marigold.cz/item/co-je-za-zp ... ci-v-cesku
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 10 years ago

Ahojda panove,

uz jsem zde jednou psal, ze je opravdu potreba spojit se v silnou lobistickou skupinu, ktera bude resit podobne excesy naseho statu.

Navrhuji zalozit asociaci internet service provideru a zacit lobovat :) Zajimave by bylo urcite otocit tento navrh proti politikum - vlada chce zdrazit internet v CR atp. :)

Obavam se bohuzel, ze jen cekani ze se neco stane, pripadne to zaridi ISPAliance neni uplne idelani, tedy nic proti nim :)

/Josef
0 x
/josef

Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 10 years ago

To by me zajimalo jak to bude u sdruzeni, spolku, ktere nemaji zisk. A neni to svym smyslem komercni ucel...
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

Standula píše:Tak kdo už četl dnešní MF Dnes? Zpoplatnění všech volných wifi pro komerční využití - je myšleno vážně. Mohl by se k tomu někdo erudovaný více vyjádřit. Štěpán Beneš atd ?
Díky

Rešíme to vedlejším tématu "Většina wi-fi v ČR loni porušovala podmínky"
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

basty píše:To by me zajimalo jak to bude u sdruzeni, spolku, ktere nemaji zisk. A neni to svym smyslem komercni ucel...

Tož asi nijak přeci :wink: . Když to procházelo doteďka tak by navrhovaná úprava na tom nic neměla měnit. Leda by se jednalo o sdružení která poskytují internet i nečlenům, byť v okrajové míře, tak aby nespadly do DPHčka. Tam by za některé vysílače (teoreticky i páteře k nim vedoucí) měli možná platit. Druhá věc jsou u některých jejich "pseudoservisní" s.r.o.čka co se jim starají a vyvádění peněz, vlastně jsem chtěl napsat o technické zajišťování chodu sítě. Tam bude asi záležet jak se to pojme a vymezí.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 10 years ago

josefp píše:Ahojda panove,

uz jsem zde jednou psal, ze je opravdu potreba spojit se v silnou lobistickou skupinu, ktera bude resit podobne excesy naseho statu.

Navrhuji zalozit asociaci internet service provideru a zacit lobovat :) Zajimave by bylo urcite otocit tento navrh proti politikum - vlada chce zdrazit internet v CR atp. :)

Obavam se bohuzel, ze jen cekani ze se neco stane, pripadne to zaridi ISPAliance neni uplne idelani, tedy nic proti nim :)

/Josef

Ale takovy "spolek" tady preci uz je. Jen bohuzel neni moc pristupny pro opravdu mensi/male ISP.
To: Stepan Beneš - neuvazovali jste v ISPa o zavedeni nejakeho clenstvi pro opravdu male ISP (s samozrejme s mensimi vyhodami, oproti plnohodnotnemu clenstvi)? S cca. 1/3 clenskym prizpevkem oproti soucasnemu "malemu ISPa tarifu" si myslím, že by do ISPa mohlo zavítat mnohem více malých ISP a bojovat společně...
0 x
Jan Ptáček

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

net.work píše:
josefp píše:Ahojda panove,

/Josef

Ale takovy "spolek" tady preci uz je. Jen bohuzel neni moc pristupny pro opravdu mensi/male ISP.
To: Stepan Beneš - neuvazovali jste v ISPa o zavedeni nejakeho clenstvi pro opravdu male ISP (s samozrejme s mensimi vyhodami, oproti plnohodnotnemu clenstvi)? S cca. 1/3 clenskym prizpevkem oproti soucasnemu "malemu ISPa tarifu" si myslím, že by do ISPa mohlo zavítat mnohem více malých ISP a bojovat společně...

Připravujeme to. Během pár dní dám vědět.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!