❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WIN7 ignoruje nastavení DNS static

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
query

WIN7 ignoruje nastavení DNS static

Příspěvekod query » 10 years ago

Ahoj,

začal se mi teď dít takový zvláštní problém.
Mám doménu nasměrovanou na svojí veřejku. Ta je na hraničním routeru v síti NATovaná na lokální IP a na domácím RB je znovu NAT na domácí síť a mám udělaný port forward na nednotlivé stroje podle subdomén a portů a bla bla bla .

Abych nemusel neustále měnit IP, tak jsem doménu 2x přepsal na routrerech. Takže existují 3 záznamy pro mojí doménu. 1. u registrátora 2. na hraničním routeru 3. na domácím routeru.

Ještě asi před týdnem fungovalo všechno správně. Ale teď z ničeho nic mi na dvou PC (ze tří) dotaz na mojí doménu vrátí výsledek rovnou od registrátova. Tudíž moji veřejnou IP, jak je viditelná z venku. A ignoruje nastavení dvou DNS serverů kterých se ptá na všechno ostatní. Když si zapnu na domácím routeru Torch, tak vidím, že DNS se dotazuje opravdu mého domácího routeru nebo případně hraničního routeru. (ale nevidím na jaký konkrétní dotaz) a žádnou další DNS komunikaci jinam nemám. Myslel jsem, že je to vir, tak jsem udělal čistku a zkontroloval online nástrojema, jestli se nejedná o DNS changer. Ale nejdená.

Myslel jsem si, že se zbláznil Mikrotik, že mám v HOSTS zavedenou moji doménu ale ani to ne.

Ale nejzajímavější z toho je, že když zapnu androida na mobilu, tak ten to vrací správně. Jak za první, tak za druhým NATem i před NATem to vždy rátí správně podle toho, kde je.

Nevyšla nějaká aktualizace, která kontroluje, jestli není DNS záznam přepsaný? Potřípadě mám ještě instalovaný AVAST internet sec. (placená verze)... tak jestli ten něco nevyvádí.

Nestalo se někomu něco podoného?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

cmd -> příkaz "ipconfig /flushdns" . Je možné, že tvůj DNS neodpověděl správně a tak se počítače dotázaly DNS někde na netu a teď si pamatují veřejnou IP.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Otázkou je, jestli někdo ví, co přesně dělá funkce Secure DNS v Avastu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

query

Petr Bačina píše:cmd -> příkaz "ipconfig /flushdns" . Je možné, že tvůj DNS neodpověděl správně a tak se počítače dotázaly DNS někde na netu a teď si pamatují veřejnou IP.

to jsem udělal 100x a cache v PC to není.
Spíš ten AVAST
0 x

query

Takže potvrzeno ... dělá to AVAST
Jdu zjistit která komponenta a jestli to jde obejít
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Ouuu... toho Avastu jsem si nevšiml :-)
0 x

query

Petr Bačina píše:Ouuu... toho Avastu jsem si nevšiml :-)

No, je to opravdu ta komponenta "bezpečné DNS"... když se vypne, tak vše funguje správně.
Psal jsem na AVAST, jestli se to nechá nějak obejít, zadat důvěryhodný DNS nebo něco pobného. Uvidíme, co mi na to řeknou.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

No "secure DNS" nabízí dneska snad už každé "něco" Internet Security. I moje oblíbené COMODO se snaží uživateli nacpat jejich DNS. U Avastu je ještě horší to, že vytváří virtuální síťové zařízení... Safra jak mi dalo zabrat vykopat 30ti denní zkušební verzi která klientovi po těch 30ti dnech odřízla komplet síťovou komunikaci.
0 x

query

Tak mi odespali z AVASTu

Kód: Vybrat vše

Dobrý den,
děkujeme za kontaktování zákaznické podpory Avast Software.
Omlouvám se za pozdní odpověď.
Velmi se omlouváme za tyto nepříjemnosti. Nyní je jediné řešení vypnout právě funkci Bezpečné DNS (Avast -> Nastavení -> Aktivní ochrana). Naši vývojáři intenzivně pracují na opravě.
S pozdravem
Martin Krejčů
Technical Support
AVAST Software s.r.o.

No, asi jsem ani nic jinýho nečekal, ale za pokus to stálo :-) Tak uvidíme, jestli bude nějaká změna do budoucna.
0 x