❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výpadek O2 u písku - optika down
Výpadek O2 u písku - optika down
Dobrý den, nevíte prosím někdo něco o přerušení optiky u cca Písku (přesnou polohu nevím). Došlo k tomu ráno v cca 8:54, ale nic jiného nevím. Jedná se o optiku Telefoniky. Díky za informace ...
0 x
Vychodni Cechy - Telefonika, take vypadek od 8:45, planovana doba opravy zitra 18.00!!!
0 x
Celkem mě překvapilo, že výpadkem optiky na Písecku má za následek, že nejedou někteří ISPíci na Zlínsku, kteří mají od nich konektivitu.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
O2 s tim vypadla i konektivita na Moravu a do Slezka ... Holt vyborne postavena MPLS 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
treba ji nekdo dal do sberny 

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
ad.rock píše:Vychodni Cechy - Telefonika, take vypadek od 8:45, planovana doba opravy zitra 18.00!!!
Bylo mi receno, ze oprava bude dnes kolem 18/19 h., nespletl jste se? Co mam informace, tak v miste poruchy byla firma, ktera to Telefonice spravuje do 20 minut.
EDIT: 14:13 naskocil ping a jede to ...
0 x
Ty informace sli prubezne, pokud jste se zajimali.
Nejprve bylo odstraneni zavady do dnesni pulnoci. Potom do zitra do 18 hod, jelikoz prisli na to, co je za problem a premysleli za to budou hned opravovat.
Potom ale zavadu vyresili docasnym resenim. Nyni neni finalni oprava, ale je opraveno rychlospojkou. Finalni oprava probehne v pristich dnech v noci. O terminu bude kazdy zakaznik informovat.
Jinak optika byla poskozena nekde u Sudomeric u Tabora s poznamkou "výstavba zelezničního koridoru".
lwq: Lukáši, je to spíše tím, že někteří chtějí mít rozdílné topologické trasy, aby právě při překopnutí trasy do jejich lokalit nebyl výpadek všech okruhů. Nám tímto vypadl jen jeden okruh z několika
přitom jsme od Prahy uplně jiným směrem 
Nejprve bylo odstraneni zavady do dnesni pulnoci. Potom do zitra do 18 hod, jelikoz prisli na to, co je za problem a premysleli za to budou hned opravovat.
Potom ale zavadu vyresili docasnym resenim. Nyni neni finalni oprava, ale je opraveno rychlospojkou. Finalni oprava probehne v pristich dnech v noci. O terminu bude kazdy zakaznik informovat.
Jinak optika byla poskozena nekde u Sudomeric u Tabora s poznamkou "výstavba zelezničního koridoru".
lwq: Lukáši, je to spíše tím, že někteří chtějí mít rozdílné topologické trasy, aby právě při překopnutí trasy do jejich lokalit nebyl výpadek všech okruhů. Nám tímto vypadl jen jeden okruh z několika

0 x
Nema prosim nekdo mapu jejich site. Zajimalo by me, proc jedu tak blbe do Sitelu, pres nejaky Pisek a nebo, bylo by mi to jedno, ale proc jsem pri vypadku nejel pres nejakou jejich zalozni linku .... Diky.
0 x
mohu se vás zeptat proč nemáte záložní linky jako ISPci? nebo máte? připadá mi to tu jako když je konec světa = padlo O2 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Nemusí mít jinou možnost ... u nás v KH také nemáme moc na výběr. Vše je na nádraží, takže jedna jediná trubka. Donedávna nebyla ani možnost UPC (ta je až od sloučení se Sloane, ale jinak je to logicky to samé). Telecom finančně i technicky v podstatě nedostupný. ČEZ neschopný. Zbývají rádia GTS a ČRa. Vyber si 
Jistě, lze doufat, že to z toho nádraží už půjde dvěma směry. Jo, lze to. Otázkou je, od jaké velikosti "ISP" se to vyplatí.

Jistě, lze doufat, že to z toho nádraží už půjde dvěma směry. Jo, lze to. Otázkou je, od jaké velikosti "ISP" se to vyplatí.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
já tu mám možnost vlastně 3 oddělených sítí, jednat dialtelecom, potom telefonicao2 a radiokomunikace
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:já tu mám možnost vlastně 3 oddělených sítí, jednat dialtelecom, potom telefonicao2 a radiokomunikace
Tak to si můžeš gratulovat
0 x
V mém místě optika nebyla, pouze trubky v zemi a tak jsem si to musel na sve naklady nechat dodelat (plus poslednich 100m tahat po sloupech ...), jinou optiku v miste nemam, maximalne nejaky 10GHz spoj, ale to na nekolik skoku s najmem na T-mobile vysilaci 3000 / mesic. Ale nejak se tu zalohu snazim vyresit, takze snad to dopadne dobre.
Mit moznost si vybirat, joo proc ne.
Mit moznost si vybirat, joo proc ne.
0 x