❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UPC mělo v Plzni velký výpadek, zloději ukradli optické kab
UPC mělo v Plzni velký výpadek, zloději ukradli optické kab
http://www.zive.cz/bleskovky/upc-melo-v-plzni-velky-vypadek-zlodeji-ukradli-opticke-kabely/sc-4-a-175094/default.aspx
asi dalsi cerni bratri co mysleli zbytkem mozku a povazovali optiku za medene kable...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Docela smutné... Lidé na regionálním deníku píšou, že výpadek trval skoro 24hod.. Očividně tam UPC neřeší nějaké záložní trasy (okruh druhým směrem) apod... Když se před rokem tento případ stal u Dialu ihned jak detekovali o co jde byl tok puštěn druhým směrem.. sice vyšší latence atd ale jelo to...
0 x
U nás na Ostravsku cca 2 roky na z5 naši trvale opalení občané vyškubli cca 50m optického kabelu pod trati, kdy cca 20 hodin prakticky nešel internet v Havířově, Třinci a okolí... My byli taky po "tmě"...
0 x
Optické kabely se u nás kradou cca 30 let *), to se ještě nenaučili je poznat i po čuchu?
Když nefunguje ani psaný text, jak říkal známej, že i když na kabely dají krycí pásku s jasným nápisem, optický kabel - neobsahuje kovy, že nefunguje.
Ostrava je svérázný kraj. Tam pobavila ta ženská, řidička tramvaje, co cca 3 roky zpět vyrvala 10 metrů optického kabelu. A to ze zabezpečovačky na trati té tramvaje. Prý si potřebovala vylepšit tíživou ekonomickou situaci...
Ad *) Co vím, tak rok ~1985, Bratislava, tamní jedno z prvních propojení telefonních ústředen optikou. Šlo přes most SNP, kde to uřízli a vytáhli z trubek. Snaživci pochytáni po pár hodinách ještě u vatry, na které se snažili z toho kabelu vytěžit tu správnou složku, marně.

Když nefunguje ani psaný text, jak říkal známej, že i když na kabely dají krycí pásku s jasným nápisem, optický kabel - neobsahuje kovy, že nefunguje.

Ostrava je svérázný kraj. Tam pobavila ta ženská, řidička tramvaje, co cca 3 roky zpět vyrvala 10 metrů optického kabelu. A to ze zabezpečovačky na trati té tramvaje. Prý si potřebovala vylepšit tíživou ekonomickou situaci...
Ad *) Co vím, tak rok ~1985, Bratislava, tamní jedno z prvních propojení telefonních ústředen optikou. Šlo přes most SNP, kde to uřízli a vytáhli z trubek. Snaživci pochytáni po pár hodinách ještě u vatry, na které se snažili z toho kabelu vytěžit tu správnou složku, marně.
0 x
Majklik píše:....
......
zasadni problem, nasi skartovaci vseho by museli umet cist
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Jj můj dohled píše Aug/24 00:54:52 Duration 19:27:04
A vzhledem k tomu, že traceroute končil na nějakým routeru v Praze, tak jsem našeho, jinak skvělého, Ispika neotravoval, ikdyž by mu to asi dodalo kuráže
A vzhledem k tomu, že traceroute končil na nějakým routeru v Praze, tak jsem našeho, jinak skvělého, Ispika neotravoval, ikdyž by mu to asi dodalo kuráže

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
No já nevím, ale vést kabel zrovna v této lokalitě v plastovej trubce v podchodu... Tam nechodí ani černý kočky, protože se tam bojí
. Nicméně beztak všichni mají/máte nějakej ten záložní konekt což? 

0 x
ČDT dnešní zpráva:
Dobrý den,
Momentálně je v síti ČD-Telamatika částečný výpadek národní konektivity. Situaci usilovně řešíme. Jakmile budeme mít další detaily budeme Vás informovat.
Dobrý den,
Momentálně je v síti ČD-Telamatika částečný výpadek národní konektivity. Situaci usilovně řešíme. Jakmile budeme mít další detaily budeme Vás informovat.
0 x
jj, potvrzuji - chvili mi nejej peer CDT- O2
0 x
CDT vypadok: citam na Wedose, ze im odisiel jeden peering (jedna tretina uplinku) a do toho 17Gbps DDoS
Oni uz maju jednoducho smolu. http://datacentrum.wedos.com/a/351/co-s ... -site.html

0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified
Blažej Krajňák
Blažej Krajňák
-
- Kontaktovat uživatele:
Dialu se to stalo na Strahove, pokud mas na mysli stejny incident.
Nas to ale odrizlo a museli jsem si pockat nez kabely natahnou nove. Tedy zalozni okruh to neresil.
Nas to ale odrizlo a museli jsem si pockat nez kabely natahnou nove. Tedy zalozni okruh to neresil.
3com píše:Docela smutné... Lidé na regionálním deníku píšou, že výpadek trval skoro 24hod.. Očividně tam UPC neřeší nějaké záložní trasy (okruh druhým směrem) apod... Když se před rokem tento případ stal u Dialu ihned jak detekovali o co jde byl tok puštěn druhým směrem.. sice vyšší latence atd ale jelo to...
0 x
mit zalohu pro optiku , tomu se rika spravny kocourkov ,
a pak mit jeste zalozni zalohu, pro zalohu
a pak mit jeste zalozni zalohu, pro zalohu

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:mit zalohu pro optiku , tomu se rika spravny kocourkov:
Já v tom žádnej kocourkov nespatřuju, mě to přijde jako normální věc.
0 x