❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Stabilní router doporučte
Stabilní router doporučte
Ahoj všem, chci vás požádat o tip na nějaký "rock stable" router. Aktuálně používáme u zákazníka několik kusů ZyXEL Prestige 334, nedávno jeden umřel a náhradní v zásobě už nejsou, tak bych je rád nahradil. Potřebuji něco opravdu spolehlivého v čem se po roce nenafouknou kondenzátory, nebo bude tuhnout. Přes routery tečou non-stop data v řádu jednotek mb/s špičkově desítky mb/s. Wifi není potřeba. Díky za případné tipy.
0 x
Až takový najdeš, pochlub se
Podle mě nic takového neexistuje. V kategorii pro pár desítek megabit stoprocentně ne ...
Kup si balík RB450G a máš vystaráno do konce života.

Kup si balík RB450G a máš vystaráno do konce života.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
RB750 drzi dost, na par mistech jeste sou treba i 4-5 let (samozrejme ne s nonstop provozem, elektriku vypinaj sem tam vsude mozne) a frci fajn, vesmes byva duvod pro vymenu malo portu. Na doma lidi bez wifi vesmes nechtej nic, takze kdo ma krupicu tak RB951G treba...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
S RB750 mám bohužel špatnou zkušenost=nafouknuté kondenzátory a nenaběhnutí, sice po výměně zase běží, ale pokud možno bych se tomuhle neočekávanému zdechnutí rád vyhnul, myslím to tak, že když se o takovém symptomu ví, tak bych to raději nebral, ale neočekávaně zdechnout může cokoliv to je jasný...
Má na nafukování kondenzátorů vliv i použitý zdroj? Kdysi mi můj elektro-kamarád říkal, že u počítače se na nafukování kondíků podílí hlavně zdroj.
Má na nafukování kondenzátorů vliv i použitý zdroj? Kdysi mi můj elektro-kamarád říkal, že u počítače se na nafukování kondíků podílí hlavně zdroj.
0 x
cece ja sem je dusil v hajcech pud i v beznych teplotach doma a nevytuhl na kondiky ani jeden
asi stesti jaxvine a nebo u tebe smula.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Mazzalo píše:S RB750 mám bohužel špatnou zkušenost=nafouknuté kondenzátory a nenaběhnutí, sice po výměně zase běží, ale pokud možno bych se tomuhle neočekávanému zdechnutí rád vyhnul, myslím to tak, že když se o takovém symptomu ví, tak bych to raději nebral, ale neočekávaně zdechnout může cokoliv to je jasný...
Tak si ty kondiky hned po zakoupeni vymen za nejake kvalitni + pouzivej kvalitni zdroje (napr. meanwell, atp)
0 x
Jan Ptáček
To mě taky napadlo, sice bych přišel o záruku, ale pak by se tam snad nemělo co podělat. Platí ještě za kvalitní zdroje Sunny? Potřebuju něco klasicky do zásuvky, router většinou visí pod stolem na zdi vedle zásuvky.
0 x
RB951G
do RB450G bych dneska už nešel.
do RB450G bych dneska už nešel.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Důvod? Pokud si odmyslím wifi (kterou autor threadu stejně nechce), tak mi RB450G přijde lepší. A dost bezproblémové.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ja sem za 450G. Mame jich po zakaznikach cca 80. Nektery pres 4 roky stary. A za tu dobu nam odesel jen jeden (spatnej kondik) ale to bylo v miste kde byly teploty i pres 80stupnu. Sice jich mame na sklade jeste minimalne 10. Ale pokud dojdou budem kupovat zase je, pokud se teda jeste budou prodavat,,,
0 x
450G odchází jim kondenzátory, cca 3 roky jedna serie, ale je to ruzne, už nám jich tu umřelo dost, případně preventivně vyměnit a je po starostech.
0 x
Kondenzátory jsou obecný problém. To, že v některých sériích odcházejí víc, v některých méně ... co s tím naděláme? Používají pořád stejné, jednou odchází RB450, podruhé 711, potřetí 433 ... Dokud nebudou prodávat i military class routerboardy, tak s tím holt musíme žít.
0 x
ale houby, dávaji snad do ostatních zařízeních military věci? ne, a držeji léta. Spíš tam osadili nějaký šmejdsí serie.
RB951G protože má novější CPU, podpora bude delší dobu a používá nové funkce toho procesoru. Na RB450G se už dlouho dobu kašle.
RB951G protože má novější CPU, podpora bude delší dobu a používá nové funkce toho procesoru. Na RB450G se už dlouho dobu kašle.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Osadili? Bych si troufl říkat osazují.
Se zbytkem tvého prohlášení nevím, jestli se dá souhlasit. Architektura stejná, frekvence menší. Byť 951 má oficiálně o fous větší propustnost. Jenže jelikož neznáme podíl kernelu na výkonu (lze předpokládat, že v6 na tom bude lépe, než v4 na které nejspíš měřili rb450), tak lze jen spekulovat. Ale dost pochybuji, že je rozdíl v jádře pro různé mips-be (ovladače ethernetu atp. nepočítám). Už takhle mají bordel v architekturách, natož aby bylo několik větví stejného CPU.
Rozdíl v pracovních teplotách ovšem hovoří pro kvalitu provedení RB450G ...
Tak si pak vyber. Pro domácí použití je ale asi cena 951 velké plus.
Se zbytkem tvého prohlášení nevím, jestli se dá souhlasit. Architektura stejná, frekvence menší. Byť 951 má oficiálně o fous větší propustnost. Jenže jelikož neznáme podíl kernelu na výkonu (lze předpokládat, že v6 na tom bude lépe, než v4 na které nejspíš měřili rb450), tak lze jen spekulovat. Ale dost pochybuji, že je rozdíl v jádře pro různé mips-be (ovladače ethernetu atp. nepočítám). Už takhle mají bordel v architekturách, natož aby bylo několik větví stejného CPU.
Rozdíl v pracovních teplotách ovšem hovoří pro kvalitu provedení RB450G ...
Tak si pak vyber. Pro domácí použití je ale asi cena 951 velké plus.
0 x
Ve prospěch RB951 hraje cena 1200 vs. 1650, Wi-Fi kterou sice nepotřebuji je jako bonus. Asi zkusím jeden kus nasadit a uvidím. Dokázal by se někdo říct jestli má na nafukování kondenzátorů vliv i zdroj-jeho kvalita?
0 x