ahoj, mám dotaz spíše na ty z vás co se zabývají trochu právem.
máme na jednom paneláku antény pod klasickou nájemní smlouvou. panelák je majetek BD, nicméně za pár měsíců BD končí a vzniká SVJ. prý tím smlouva zanikne, což je pro nás nevýhodné, protože by se mohlo stát že nás někdo vyrazí. nicméně jak je to s tím SVJ, je fakt že když jeden byt nebude souhlasit s umístěním těch antén tak jsem v čoudu? a nebo to bude jako dříve, že pokud bude nadpoloviční většina, tak jsem za vodou, díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SVJ versus BD
SVJ versus BD
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Mělo by to být tak že pokud se sejde na schůzi kde se to bude projednávat 10 lidi a jeden z deseti bude proti tak to bude schváleno pokud tam ovšem nejsou výmrdi a schválí si to mezi sebou jen členové výboru kteří mají net od konkurence tak jsi v řiti.
0 x
chceš říci že výbor toto schvaluje? mám dojem že nikoli ale asi to bude na stanovách.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Nám se toto stalo, asi 4 členové výboru se sešli a řekli si mezi sebou že nás tam nechcou bo je tam konkurence a bylo po parádě.Dokonce jsme tam měli zákazníky..
0 x
tak my tam máme také zákazníky, jenže problém je v tom že pouze 2 z 20 bytů což není dobré, ale hlavně so bojím důchodců, kteří pod pojmem anténa začínjí zuřit a je jim jedno že jim měsíčně celkem sumičku odvádíme 

0 x
ano jedná se především o AP, klientská zařízení by samozřejmě měli povolit dle zákona automaticky, pokud to nepoškozuje budovu
0 x
Tak to by asi byly sami proti sobě kdyby tě stama vyhnali a utekli jim prachy....každá koruna dobrá dneska.
0 x
to si říkám také ale lidi jsou schopní všeho
0 x
doba je zla...chteli sme jit na panelak na strechu, uz tam konkurencni ISP byl (ceny na hovno) , v dome ho melo max 5 lidi z 50, ale mozna ani to ne. Pry tam nekde nekam zateklo, konkurence tam neco zjebala a od te doby stejny metr na vsechny....nezajimaj prachy, nic nechcem, nazdar. Videl sem i akce, kdy se ISP domluvil s nekym v dome a na jeho balkon / okno si povesil co potreboval, uplink desitku, nejaky ten sektor na kryti okoli...taky to slo, ale takove hodne netradicni.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
okoun píše:ahoj, mám dotaz spíše na ty z vás co se zabývají trochu právem.
máme na jednom paneláku antény pod klasickou nájemní smlouvou. panelák je majetek BD, nicméně za pár měsíců BD končí a vzniká SVJ. prý tím smlouva zanikne, což je pro nás nevýhodné, protože by se mohlo stát že nás někdo vyrazí. nicméně jak je to s tím SVJ, je fakt že když jeden byt nebude souhlasit s umístěním těch antén tak jsem v čoudu? a nebo to bude jako dříve, že pokud bude nadpoloviční většina, tak jsem za vodou, díky.
To samozřejmě není pravda - nájemní smlouvy PŘECHÁZEJÍ na nového majitele, je na něm, jak s nimi naloží dle původních podmínek. Takže pokud tam máš výpovědní dobu 5 let, tak máš čas.
By bylo fajn, kdyby převodem zanikl nájem - to by pak vůbec neměly žádné lhůty smysl - účelově změnit majitele, vyhodit nájemníky a ahoj

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Tak jak to napsal okoun to funguje i u nas takze to blbost neni.Kdyz vznikne SVJ tak musime uzavrit novou smlouvu s SVJ.
0 x
Robotvor píše:Tak jak to napsal okoun to funguje i u nas takze to blbost neni.Kdyz vznikne SVJ tak musime uzavrit novou smlouvu s SVJ.
Na nás to zkoušejí taky, ale právo není na jejich straně. Samozřejmě to je o vztazích, ale nechat si srát na hlavu není ideální chování.
Jen tak narychlo vygoogleno - http://www.pravnilinka.cz/postaveni-pro ... niku-zmeni
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
no mělo by to být tak i logický když vlastně SVJ koupí to BD tak by měli s ím koupit i ty smlouvy všechno ostatní.
0 x
-
Vznikem SVJ nezaniká BD (to klidně může fungovat souběžně a také tomu tak bývá, např. když má BD úvěr od banky na koupi domu) a jedná se o 2 samostatné subjekty s odlišným IČ, takže ani automaticky nepřechází nájemní smlouva na nebytové prostory (což je právě ta střecha apod.) z původního BD na nové SVJ. Problém je pak jenom v tom, že BD už de facto není majitelem objektu (a nemůže tudíž nic pronajímat), takže z tohoto důvodu může i smlouvu vypovědět. V případě majitelů bytových jednotek a nebytových prostorů je to samozřejmě jiné, protože ti se stávají členy SVJ se vším všudy.
0 x