ahoj, potřebuji pro jeden laserbit a jinde zase pro jeden summit s 60cm ant použít opásání komínu, na ipmedii mají toto http://ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=1789 ale nejsem si jistý jestli to udrží ten pásek se mi zdá dost slabý, běžně na to dáváme sxtčka ale 6kg pojítko nevím...
máte nějakou alternativu? samozřejmě bez vrtání, díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
bytelnejší držák na komín pro laser či FDX rádio
bytelnejší držák na komín pro laser či FDX rádio
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Já to mám asi na 3 komínech a musím říct že to drží dobře. V tvém případě bych použil 3kousky a nějakou širší trubku....
https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=46134
Používám ale tuhle verzi s matkama (možná horší manipulace, ale jak se ten pásek dorve a matka fest přitáhne, drží to fakt festovně... Jen bych teda nedával plastové rohy, ale spíše kovové, aby se časem nemohlo stát že prasknou a uvolní se to...
https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=46134
Používám ale tuhle verzi s matkama (možná horší manipulace, ale jak se ten pásek dorve a matka fest přitáhne, drží to fakt festovně... Jen bych teda nedával plastové rohy, ale spíše kovové, aby se časem nemohlo stát že prasknou a uvolní se to...
Naposledy upravil(a) net.work dne 06 Jun 2014 13:27, celkem upraveno 2 x.
0 x
Jan Ptáček
Ahoj,
delam si vlastní opasani. Dva U profily pod sebou a na tom navařená trubka. To priplacnu na komín, na druhou stranu dam také dvě ucka a sesroubuji zavitovkama. Před montazi nechám pozinkovat.
Zatim drží
delam si vlastní opasani. Dva U profily pod sebou a na tom navařená trubka. To priplacnu na komín, na druhou stranu dam také dvě ucka a sesroubuji zavitovkama. Před montazi nechám pozinkovat.
Zatim drží

0 x
také jsme si dělali z jeklů vlastní opásání, ale už na to přestává být čas, potřebuji mít trochu univerzální řešení na skladě, samozřejmě je jasné že univerzální řešení nejsou bytelná oproti na míru 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
AKý čas ktomu potrebuješ ? S flexu narežeš jakle a pár dier vrtačkou . No nech pri tom stráviš polhodinu .
0 x
Hatatitla píše:AKý čas ktomu potrebuješ ? S flexu narežeš jakle a pár dier vrtačkou . No nech pri tom stráviš polhodinu .
no jestli se nepletu je potřeba i svářet. Bez vaření to udělat nejde. No a půl hodiny je krásnej čas, pokud máš dílnu, ale ne každý ji má.............
Pokud dílnu nemáš opravdu to není na chvilku.
0 x
Petr Krist
ještě bych potřeboval zinkovnu
nátěry jsou na draka 

0 x
Hatatitla píše:AKý čas ktomu potrebuješ ? S flexu narežeš jakle a pár dier vrtačkou . No nech pri tom stráviš polhodinu .
No, půl hodinky to zabere určitě. Spíš dvě... Jelikož mám žárové zinkovny daleko, zinkuji galvanicky. Údajně má galvanika menší životnost, ale jeden držák mám cca 8 let a v pohodě. Jen v rozích a uvnitř trubek se zinek nenanese a je třeba to ošetřit. Galvanovny jsou na každém rohu

0 x
Nechal jsem si dělat u p. Myšky "opásání na komín" na míru. Trubky jsou 80mm, ani se to nehne.

0 x
tady bych se trochu bál že ten komín také může upadnout 

0 x
vem si kolik vazi cihla...a tady jich neni vubec malo...kdyby mel ten komin upadnout, tak pri nejake vychrici a to by upadl i bez tech namoglovanych veci
mame na cca 30 let starym komine 2 anteny ( 90 + 65, predtim tam byla jen single 100cm) a nebojime se toho, to nemuze nic udelat...na fotce je videt jen pulka komina. Pokud ma nekdo bobky, at se pripojisti na tydle pripadne zivelne pohromy pro lepsi spanek... jinak mi prijde zlehka zbytecne mit tam trubku 80mm, na ten ray aspol. by stacila i 60mm. Ta trubka vlevo (odhaduji ze to bude nejaka 30-35mm), to je dobry jimac do bourky 

- Přílohy
-
- 2xantena komin2.jpg (184.77 KiB) Zobrazeno 2805 x
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pin píše:Nechal jsem si dělat u p. Myšky "opásání na komín" na míru. Trubky jsou 80mm, ani se to nehne.
Proč máte ty spodni držáky naopak, resp. Ten trojuhelnik by mel vest zvrchu od trubky ke kominu aby se rozlozila zatez. Takhle me to pripadne jak kdyby to melo ten dolni drzak vylamovat
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
pcwifi píše:vem si kolik vazi cihla...a tady jich neni vubec malo...kdyby mel ten komin upadnout, tak pri nejake vychrici a to by upadl i bez tech namoglovanych vecimame na cca 30 let starym komine 2 anteny ( 90 + 65, predtim tam byla jen single 100cm) a nebojime se toho, to nemuze nic udelat...na fotce je videt jen pulka komina. Pokud ma nekdo bobky, at se pripojisti na tydle pripadne zivelne pohromy pro lepsi spanek... jinak mi prijde zlehka zbytecne mit tam trubku 80mm, na ten ray aspol. by stacila i 60mm. Ta trubka vlevo (odhaduji ze to bude nejaka 30-35mm), to je dobry jimac do bourky
ty si tu asi neviděl tu fotku ze zlomeným koínem že

jinak proč máte obráceně toho netopíra, chudáček

0 x
zlomeny komin sem videl, ale jak rikam, kdo si veri at to prumbne, mozna jeste "podeprit" samotny komin ze 2 stran nejakou vyztuhou... netopir je tak jak ma byt, bez do jeskyne a koukni se ke stropu, jak je tam netopir ? hlavou dolu.
, ne hele montovalo se to ve fofru kdy foukalo jak svine a hlany se mraky s vodou, nejaky srani s otacenim radomu me v tu dobu vubec nezajimalo. slo o to zapojit, naladit, rozjet. jeste co se komina tyce, pokud ma nekdo bobany, ma zbudovat solo stozar a je klid. My mame na jedinym komine 1x smerovku do 65cm a nejaky sektorky a to je komin rozmerove cca 35x80cm a rekneme 8 cihel na vysku, takze se nemuze nic stat. jinak vsude solo stozary 60-100mm prumer.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Netopýr at je jak chce, ale ja tam vidim odtokovy kanalek nahore

0 x