Na domě, kde budeme mít sajt, chci od ČEZu zřídit samostatné odběrné místo. Dočetl jsem se tady na fóru o možnosti neměřeného odběru. Snažil jsem se o tom něco zjistit, ale moc informací jsem nenašel. Na kontaktním místě ČEZu mi toho paní také mnoho neřekla (zdálo se, že o této možností skoro neví) a web ČEZu zmiňuje jen toto:
http://www.cez.cz/firmy/cs/elektrina/ce ... dbery.html
Může mi někdo popsat, jak to celé funguje? Zajímá mě např., jak moc přesně musím odhadnout spotřebu na takové přípojce a co se stane, když budu krátkodobě nebo dlouhodobě nad uváděnou spotřebou. Typicky např. spotřeba bude běžně kolem 80 W, ale pokud UPSka začne nabíjet baterku po výpadku, může se spotřeba znatelně zvýšit. Nebo co když si k přívodu připojím vrtačku, když tam budu výjiměčně něco dělat.
A vyplatí se vůbec řešit neměřený odběr?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Neměřený odběr na el. přípojce
tipl bych, ze tam bude muset byt presne dane co vsechno tam bude, typy zarizeni a maximalni papirove odbery napajecu apod. a jakakoli zmena bud za plombu nebo pokutu... ale to jen hadam.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
aliney píše:tipl bych, ze tam bude muset byt presne dane co vsechno tam bude, typy zarizeni a maximalni papirove odbery napajecu apod. a jakakoli zmena bud za plombu nebo pokutu... ale to jen hadam.
Zdravím,
tak to není. PRůMĚRNÝodběr odhadneš a samozřejmě raději víc, ať nemáš nepříjemnosti, to by se ti nemuselo vyplatit. Na nějakou špičku, třeba vrtačky se nehledí.
Zásadní problém vidím v tom, že pokud je to např. v baráku v civilizaci, zřízení neměřeného odběru se ti asi nepodaří. Myslím si, že ti EON(?) nabídne pouze placený elektroměr.
Možná by ty nepříjemné paušály za elektroměr řešil odpočtový elektroměr, dá se pořídit za pár stovek na DIN lištu. To však vyžaduje velmi dobré vztahy a hlavně důvěru s "poskytovatelem" elektřiny v domě.
mpcz, 26.05.2014
0 x
Hmm, asi bych měl dodat, že smlouvu s ČEZem už mám v ruce. Neměřený odběr jsem požadoval na budově v centru obce, jistič 10 A. Ani jedno z toho nebyl problém...prostě jsem napsal žádost a do 4 dnů jsem dostal návrh smlouvy. Co se specifikace spotřebičů v žádosti týče, tak jsem zaškrtnul jen položku "ostatní" a celkový příkon dal 100 W.
Takže podmínkami pro zřízení jsem prošel. Tady mi šlo o to, jak se (ne)řeší drobné špičky, které by byly nad udávanou hodnotu příkonu...takže díky za info od mpcz.
Takže podmínkami pro zřízení jsem prošel. Tady mi šlo o to, jak se (ne)řeší drobné špičky, které by byly nad udávanou hodnotu příkonu...takže díky za info od mpcz.
0 x
Spíš by měl pak zajímalo, jak je to cenově? Vyplatí se to? Máme všude kromě na RD elektroměry a svůj odběr abychom to nemuseli řešit.
0 x
DarkLogic píše:Hmm, asi bych měl dodat, že smlouvu s ČEZem už mám v ruce. Neměřený odběr jsem požadoval na budově v centru obce, jistič 10 A. Ani jedno z toho nebyl problém...prostě jsem napsal žádost a do 4 dnů jsem dostal návrh smlouvy. Co se specifikace spotřebičů v žádosti týče, tak jsem zaškrtnul jen položku "ostatní" a celkový příkon dal 100 W.
Rádo se stalo, až to bude v provozu, dej vědět, moc se mi to nezdá a to hned z několika důvodů.
mpcz, 26.05.2014
0 x
4gd1 píše:Spíš by měl pak zajímalo, jak je to cenově? Vyplatí se to? Máme všude kromě na RD elektroměry a svůj odběr abychom to nemuseli řešit.
ano jistě že se to vyplatí, máme takto jeden stožár na louce kde je velmi blízko elektřina, cena je výborná protože tam není přihlouplý paušál...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
DarkLogic píše:Hmm, asi bych měl dodat, že smlouvu s ČEZem už mám v ruce. Neměřený odběr jsem požadoval na budově v centru obce, jistič 10 A. Ani jedno z toho nebyl problém...prostě jsem napsal žádost a do 4 dnů jsem dostal návrh smlouvy. Co se specifikace spotřebičů v žádosti týče, tak jsem zaškrtnul jen položku "ostatní" a celkový příkon dal 100 W.
muzes mi nascanovat tu smlouvu kde ti ve specifikaci udavaji 10A? protoze aspon teda u nas neni vic nez 2A pripustne... tak tohle by me fakt zajimalo protoze ta 2A je fakt na prd.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
Drobná oprava...trochu špatně jsem si vyložil smlouvu (přeci jen v tomto nejsem ještě zběhlý) a ČEZ bez jakéhokoliv vyjádření změnil neměřený odběr na měřený a poslal návrh smlouvy na měřený odběr. Dnes jsem se spojil až na schvalovacího technika a dohodl se s ním, že pokud si tam dáme 6A jistič místo 10A, který byl v žádosti, že s neměřeným odběrem není problém a návrh smlouvy upraví.
Sken smlouvy posílat nebudu, budeš mi muset věřit
Jistič 6A je myslím v pohodě, jen tu vrtačku tam teda asi nepřipojím.
Sken smlouvy posílat nebudu, budeš mi muset věřit

0 x
K tomu ČEZ a jistič 6/10 A, tak v podmínkách je to takto:
Jističe
Hlavní jistič neměřeného odběru smí mít jmenovitou hodnotu maximálně 6 A, odpovídající technické normě ČSN EN 60898
a musí být s vypínací charakteristikou B. Charakteristiky C nebo D jsou přípustné pouze po projednání a odsouhlasení pracovníkem
ČEZ Distribuce, a. s.
Ve výjimečných případech lze připustit u spotřebičů s velkým náběhovým proudem (např. sirény) po projednání a odsouhlasení
pracovníkem ČEZ Distribuce, a. s., maximální jmenovitou hodnotu hlavního jističe 10 A.
Omezující prvek (jistič) a vývody z přípojkové skříně musí být označeny štítkem s nápisem „Neměřený odběr“ a označením účelu
použití (např. hlásič policie, poplachová siréna, jízdenkový automat, společná anténa aj.).
Jističe
Hlavní jistič neměřeného odběru smí mít jmenovitou hodnotu maximálně 6 A, odpovídající technické normě ČSN EN 60898
a musí být s vypínací charakteristikou B. Charakteristiky C nebo D jsou přípustné pouze po projednání a odsouhlasení pracovníkem
ČEZ Distribuce, a. s.
Ve výjimečných případech lze připustit u spotřebičů s velkým náběhovým proudem (např. sirény) po projednání a odsouhlasení
pracovníkem ČEZ Distribuce, a. s., maximální jmenovitou hodnotu hlavního jističe 10 A.
Omezující prvek (jistič) a vývody z přípojkové skříně musí být označeny štítkem s nápisem „Neměřený odběr“ a označením účelu
použití (např. hlásič policie, poplachová siréna, jízdenkový automat, společná anténa aj.).
0 x
mpcz píše:DarkLogic píše:Hmm, asi bych měl dodat, že smlouvu s ČEZem už mám v ruce. Neměřený odběr jsem požadoval na budově v centru obce, jistič 10 A. Ani jedno z toho nebyl problém...prostě jsem napsal žádost a do 4 dnů jsem dostal návrh smlouvy. Co se specifikace spotřebičů v žádosti týče, tak jsem zaškrtnul jen položku "ostatní" a celkový příkon dal 100 W.
Rádo se stalo, až to bude v provozu, dej vědět, moc se mi to nezdá a to hned z několika důvodů.
mpcz, 26.05.2014
Zdravím,
napiš prosím, až budeš mít definitivu. Nemůžu se zbavit dojmu, že se tady neustále diskutuje o nějaké vrtačce, která by i na dobrém 6 A jističi mohla něco vyvrtat, ale obchází se to klíčové:
Podmínky uplatnění sazby - viz odkaz na podmínky distributora výše:
Sazbu je možno přiznat pouze v případě, že není technicko – ekonomicky možné odběr řádně měřit měřicím zařízením distributora. Sazba je určena pro hlásiče policie, poplachové sirény a pro podobná zařízení, kde odběr elektřiny je nepatrný a provoz výjimečný. Odebraná elektřina (MWh) se v této sazbě neúčtuje.
Jsou tyto možnosti:
- někdo udělal z celé akce ukvapený závěr
- rozhodl nekvalifikovaný úředník/technik dodavatele, který si to možná odskáče ...
- vzhledem k tomu, že bys měl platit řádově desetikoruny/stovky a skutečný odběr by mohl být u středně vybaveného bodu řádově v tisíc/desetitisících Kč, vřele doporučuji prozkoumat tebou poskytnuté údaje, na základě kterých úředník rozhodl o neměřeném tarifu.
mpcz, 30/05/2014
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Popisuješ sazbu C60d ... pro nás ISP je sazba C61d.
Máme přes 100 odběrných míst a víc jak polovina tvoří neměřené odběry.
- Přílohy
-
- c61d.png
- (47.46 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x
Radek Úlehla píše:Popisuješ sazbu C60d ... pro nás ISP je sazba C61d.
Podle tvého screenu tedy neplatí co psal nad tebou mpcz nebo ? Nebo snad provozujete nějaké požární syrény ?

0 x
Platí oboje. Jsou dva tarify neměřeného odběru, jeden pro nárazové odběry typu sirén (co cituje mpcz) - C60d a druhý pro konstantní trvalý odběr, například poskytování internetu (který spokojeně využívá Radek a desítky dalších) - C61d. Každý má svoje podmínky a ceny. Je třeba se hlásit se k tomu správnému. A také číst některé dokumenty až do konce a ne jen první odstavec. 

0 x