❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přípravek na zaměření Siklu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lyra
Kontaktovat uživatele:

Přípravek na zaměření Siklu

Příspěvekod lyra » 11 years ago

Vážení nemáte někdo na zapůjčení nějakou pomůcku co by mohla pomoct s nastavením silku 2x 60 cm anten ? Něco jako zaměřovač na 60 cm antenu.
Mám to v jinych výškach a už 2 puldny se to snažím zaměřit a nic. Vzdalenost 1, 7 Km
V modu ladějí nedokažu žadné vyranzne vykyvy max rozdil 2 dB.

Díky
0 x

Kmotrik

Příspěvekod Kmotrik » 11 years ago

nějak si nedovedu představit co přesně by ten přípravek měl být. Nějaký optický zaměřovač s křížkem?

Je fakt, že siklu zaměřuju z antén snad nejmíň nejraději a první jsme zaměřovali 2,5 hodiny na vzdálenost 850m ale je fakt, že jsme měli 30cm antény.
Chce to stát proti sobě, mít sebou nástrčný klíč. Pokud se podle kalkulačky dostaneš na rozumný signály tak se musí spojit bezproblému. ( zkušenost kalkulačka při luxusní fresnelce hlásila o 1-2 db míň než se nám ve skutečnosti podařilo seštelovat )
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

my je smeorvaly vzdy s multimetrem, a priznam se ze vzdicky byl porod to zamerit, nez se clovek trefi, ale potom uz je to brnkacka... jsou ty drzaky proste set sakramentsky jemne dolazovat... a dolazovat....
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Z dob zaměřování optických spojů mám pípák, který se má vstup 0-5V.
Zaměřování podle pípání naprosto luxusní. Měl by tak jít poměrně jednoduše jakýkoliv levný satfinder.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

TTcko

Příspěvekod TTcko » 11 years ago

lyra píše:Vážení nemáte někdo na zapůjčení nějakou pomůcku co by mohla pomoct s nastavením silku 2x 60 cm anten ? Něco jako zaměřovač na 60 cm antenu.
Mám to v jinych výškach a už 2 puldny se to snažím zaměřit a nic. Vzdalenost 1, 7 Km
V modu ladějí nedokažu žadné vyranzne vykyvy max rozdil 2 dB.

Díky

Co máš za Siklu? Jaký HW a jaký SW? V jedné sw verzi byl celkem problém s tím, zda jsi zaměřoval v modu adaptive a aligment-status active. Proste to nejak nechtelo jit. Stacilo prepnout na mod aligment a slo to. Ale uz si to presne nepamatuju. Mozna ze byl mod static a aligment-status active. Chvilku polaboruj, treba to pomuze.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 11 years ago

No nejhorší je se vůbec chytit, pak už to jde. S 30cm anténama to jde tak, že na bocích jednotky jsou drážky kteráma to jde +- shlédnout. U té 60ky to bohužel přes tu anténu vidět nepujde. Ty držáky jsou navíc dost naprd, při dotahování šroubů jde vidět, jak se ještě anténa vychyluje ze směru. Dál se mi jednom spoji už podařilo strhnout tisícihran, klíčem se tam nedostaneš. Doma na koleni při troše času, bych si udělal festovnější držáček.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Technici z Longredi používali na zaměření Gigabeamů puškohled, který byl upravený tak, že se nasadil na anténu a koukal přesně tam, kam anténa.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

TTcko EH -1200 Flash bank 2.0.2.5323
2.0.1.4768

Asi bude novější firmvare, štve mě to že se tam nedostanu přes web s novější Javou nez je verze 6. Tahat firmvare přes server a nebo pres prikazovou radku bych take nemusel
No budu muset zkusit vic experimentovat .Diky
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 11 years ago

lyra píše:TTcko EH -1200 Flash bank 2.0.2.5323
2.0.1.4768

Asi bude novější firmvare, štve mě to že se tam nedostanu přes web s novější Javou nez je verze 6. Tahat firmvare přes server a nebo pres prikazovou radku bych take nemusel
No budu muset zkusit vic experimentovat .Diky

Ahoj, už si to vyřešil? Pokud ne tak dneska mi psal přímo někdo ze Siklu, že mám vzkázat, že se jim máš ozvat přímo na support@siklu.com :-) Dej vědět, plzz ..
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

TTcko díky za rady, ted jsme trochu usnuli, praskla nam při dotahovaní spona, máme už jinou,ale mezitím se na tom panelaku rozbily plechove nehořlave dneře a nedostali jsme se ke siklaci .

V příštím tydnu si na to dame cas, Naštěstí je tam 150 Mb summit tak mi to tam nehoří ,

Díky

www.wiracom.cz
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

tak takový maly přípravek na to zaměření siklu jsem si na soustruhu dorobil a na tech 300metru kde sem měl mít signal -33 tak bez voltmetru a notebooku signal -36 takže se docela povedlo :)
na jemny doladění nezbyl čas ale na to že se anténa zaměřovala cca 3 minuty to je super
Přílohy
DSC00854res.jpg
DSC00854res.jpg (78.48 KiB) Zobrazeno 1650 x
DSC00857res.jpg
DSC00857res.jpg (111.21 KiB) Zobrazeno 1650 x
0 x