❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ulozto.cz rychlost

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
3com

ulozto.cz rychlost

Příspěvekod 3com » 11 years ago

Jakou rychlost dosahujete při stahování z ulozto.cz free?? UPC průměr 96kB/s, Dial průměr 160kB/s wtf??
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

podle denni doby, max 290kB nekdy, ted po ranu to beha 250-280. Neni problem o weekendu klidne i jen 15kB...proste se tam navali hromada lojzu a drti to co to da...par znamych od tama sosa a je jim jedno ze to jede snekem, pusti to a jdou delat neco jinyho.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

vojc

Příspěvekod vojc » 11 years ago

Poslední měsíc si nám několik zákazníků stěžovalo na nízkou rychlost ulozto. Dva z toho přecházeli od 02 a hned druhý den volali, co je s rychlostí při stahování...
Konektivita UPC Business,
0 x

3com

vojc píše:Poslední měsíc si nám několik zákazníků stěžovalo na nízkou rychlost ulozto. Dva z toho přecházeli od 02 a hned druhý den volali, co je s rychlostí při stahování...
Konektivita UPC Business,

Přesně tenhle problém řeším jinak bych si toho ani nevšiml....
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Vcera me jeden zakaznik rikal ze se mu zacalo z ulozto prerusovat stahovani.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

no a kolik máte na jednu veřejku lidí?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

Jak kdy, dopoledne to dá i těch skoro 300kB... většinou ale cca 160-180kB přes ČDT i ČRa
0 x

b_henry

Příspěvekod b_henry » 11 years ago

3com píše:Jakou rychlost dosahujete při stahování z ulozto.cz free?? UPC průměr 96kB/s, Dial průměr 160kB/s wtf??

Potvrzuji. Nejsem isp, jsem klient isp co má konekt UPC Business a už delší dobu pozoruji totéž. Někdy pomůže vybrat server Sloane, někdy téměř bez efektu. Ale vypozoroval jsem že pomalé jsou jen servery začínající na "freecache...", ty co začínají "storage..." jedou stále kolem 300.
0 x
Uživatel co rád kouká profíkům přes rameno :-)

3com

Projevuje se to hlavne navecer, ted to slaha 290kB/s bez kolísání...
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

okoun píše:no a kolik máte na jednu veřejku lidí?

To bylo na me?
0 x

3com

IP to neni zkousel jsem to i na solo verejce.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

já nevím jestli to je IP nebo není, ale máme jednu IP na 100 lidí a problémy nemáme, tedy máme Dial no ale nechápu jak to na to může mít vliv, neznám jejich shaping, možná že to omezují nějak na určitá prpojení a k dialu mají vlastní jinou přípojku, fakt nevím, ale také by mě to zajímalo.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

3com

Tak tady je aktualni srovnani.....

edit: UPC to neovlivní servery ulozta jsou na superhostingu a ten z nejakeho duvodu omezuje urcite rozsahy IP UPC, uz dlouho se to resi na vyssi urovni, ale stale bez zdárného pokroku.... Jdu blejt velebnosti :oops:
Přílohy
ul.png
ulozto Dial vs UPC
ul.png (18.96 KiB) Zobrazeno 3091 x
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

On je snad ani neomezuje ... ale spíš kreativně routuje jinudy, než by člověk čekal. A UPC s tím má problém. Nebylo by to poprvé.

Je to sice uznání vydírání, ale cesta ven je dohodnout si s SH přímý peering. V podstatě za to nic nechce. Ale nevím, jestli se to nezměnilo se vznikem peering.cz
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 11 years ago

Já měl za to, že je problém někde na straně uložto. Stahování do 60kB/s sleduju snad odjakživa, to jsem myslel, že je u free stahování normální, ale teď se to navíc začalo přerušovat.
Takže jsem nahodil download manager abych aspoň dososal a ono to najednou jede 250-300kB.
Taky UPC konekt.
0 x
T-T