❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČRa chtějí pokrýt venkov rychlým internetem

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

ČRa chtějí pokrýt venkov rychlým internetem

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

http://e-svet.e15.cz/internet/ceske-radiokomunikace-chteji-pokryt-venkov-rychlym-internetem-1067031

„Chtěli bychom pokrýt ona bílá místa. Jelikož příliš nefigurujeme přímo v koncovém byznysu, uvažujeme, že bychom tak učinili s lokálními partnery. Těm bychom zajistili dostatek konektivity a šíření k uživatelům už by bylo na nich,“ popsal pro E15.cz plány ČRa šéf společnosti Michal Čupa.

No takze nic, odchazime od nich :) nebo ze by povolili a nechali dat na svy objekty konecne vlastni 10G spoje ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

"výkopy při stavebních pracích a tak dále), což by mělo srazit cenu výstavby internetu dolů"

velice odborně napsané...

Je až s podivem, že někdo pracuje takto s daty od ČTÚ. Každému z oboru, který alespoň jednou za život překročil práh vlastní kanceláře je jasné, že mapa nemá s realitou vůbec nic společného.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

pekne videt, kdo vyplnuje formulare poctive :-D
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Tak to vůbec není, my vyplnili velmi poctivě a na mapě vůbec nejsme.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Se mě líbí ta bílá místa. Nejdřív to splňovala pomalu celá ČR (vysokorychlostní inet) tak museli narychlo změnit metodiky vyhodnocování a najednou je skoro celá ČR bílá. Tak kde je chyba? :)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Radek Úlehla píše:Tak to vůbec není, my vyplnili velmi poctivě a na mapě vůbec nejsme.

To je jasné, říká se tomu očištění řady. Pokud dostanu data od X subjektů, kde se jich na to většina podobně vyflákla a dodala podobně znějící nesmysly, pak pár jich to vyplní poctivě, tak jejich data vyhodím jako extrémy, co by mi nepříznivě olivnily statistické zpracování. :-)
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Jako sorry, ale zakladat obchodni model ciste na datech od CTU je holy amaterismus. CRA si pravdepodobne hodne slibuji a leda si nabijou kokos :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

nebo budou argumentovat stylem:
CTU rika, ze tam neni internet a CTU ma spravna data, prece nechcete zpochybnit praci statniho uradu, a my to chceme zasitovat, takze naval dotace.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

někde jsou nějaká blá místa? kde? hnedle tam začnu stavět APčka :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

aliney píše:nebo budou argumentovat stylem:
CTU rika, ze tam neni internet a CTU ma spravna data, prece nechcete zpochybnit praci statniho uradu, a my to chceme zasitovat, takze naval dotace.

Tak k čemu to je ja budu na sebe paskat ČTU informace ktery bude využívat někdo k vlastnímu prospěchu
jen at sem příjdou na to bílý místo a uvidí jak to bude
když jsem s něma jednal tak mě chtěly brat na hul (poslal jsem je k šípku a natahl to 3x 10ghz a ještě šetřím 10 tis měsíčně než to mít od čra )
0 x

pcwifi

ze si nemuzu dat svoje 10/17G je hnus co nejde tolerovat a to bych mohl byt jeste jakoz takoz se zavrenyma ocima tolerovat cenu konektu, ktera je na objektech kde neni konekt sklem enormni. Jen pro srovnani, za stejny prachy co od CRa mam od UPCB 3,5x vic konektu. V mem pripade jsou nadejne lokality tak blbe polozene, ze dostat se do nich jinymi cestami bude solidni maso. ale nevzdame se lacino.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Rozhodnutí ČRa, že nechce, aby na věžích byla cizí technologie naprosto chápu. Zvláště, když vidím, co se tu na ISPforu řeší.
0 x

pcwifi

cizi, tim myslis co, UBN PB M10,AF24 ? proc by mel byt muj ray 17 horsi jak jejich orcave nebo alcoma ?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Třeba kvůli kanálovému plánování... dát si na vlastní stožár technologii někoho jiného, kdo to začne přelaďovat, když se mu bude zdát, že to není v pořádku? Ani já bych do toho nešel. Ano, mohlo by se to postavit tak, můžete použít tuto technologii a tyto kanály, budete k tomu mít pouze user přístup a správu budeme dělat my za poplatek.
0 x

pcwifi

koordinaci chapu, to je jasny. s tim by nemel problem snad nikdo. jen CRa...taky na nas dela na hlavnim sajtu bububu GTSka a dodnes sme se s jejich spoji - ktere mimo to miri o 160° a vic jinam - nepotkali. Nemame duvod byt hovadama, na to tu nejsme zavedeni 8)
0 x