❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vyskratovana FIAMM bateria

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
stehno

vyskratovana FIAMM bateria

Příspěvekod stehno » 11 years ago

Dobry den,
na jednom sajte mi konkurencia (asi) vyskratovala baterie ktore tam boli nasadene, jedna sa o FIAMM FG2C007 120 Ah. Spravaju sa tak ze ich nedokazem nabyt, napatie drzia tak 8 - 9 V. Chcem sa spytat ci ich je mozne opravit, pripadne ci na existuje firma ktora by to opravila za rozumny peniaz. Dakujem
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Tu baterku můžeš zahodit...
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 11 years ago

pokud by ji někdo zkratoval, tak se ta baterka rozletí, minimálně to na ní půjde mechanicky poznat....
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Jestli je hodnota napětí 8-9V je baterka nenávratně poškozená. Můžeš ji zkusit nabíjet 2násobkem napětí cca 5 minut. Jestli napětí vzroste nad 11V, tak baterka vstala z mrtvých, ale pochybuji o tom. Je to jako by si resuscitoval týden starou mrtvolu.
0 x

rakel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rakel » 11 years ago

ako si prisiel na to, ze ich niekto skratoval?

ja som raz pri 130 ah baterke nechtiac skrtol 4mm vodicom o druhy pol. Vodic sa do sekundy rozzeravil a vyparil.

ake boli stare? Necakaj od tych bateriek zazraky, v outdoorovom zateplenom kabinete, kez klimi a kurenia im davam maximalnu zivotnost 4 roky, v neklimatizovanom racku plnom technologie tak 3.
zalezi aj od toho cim ich nabijas, ci mas odpajac zataze pri poklese pod 10.5V.
Ak si ich napriklad 3 krat vybili pod 10 V, mozes ich rovno odniest na zberny dvor.
0 x