❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Roční výkaz ekonomických subjektů - ČSÚ

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
tom-tom

Roční výkaz ekonomických subjektů - ČSÚ

Příspěvekod tom-tom » 11 years ago

Otevřete datové schránky, další výkaz do sbírky..
Nechápu jednu věc. Je to prakticky kopie účetní závěrky, kterou jsme jako právní subjekt povinni každý rok posílat na obchodní rejstřík, kde je veřejně přístupná.
Proč si to kokoti nemůžou vzít sami z OR?
0 x
T-T

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Protože to tam posílají jenom blázni co chtějí aby jim ostatni viděli do karet= nikdo to tam skoro neposílá.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

navic ne vsichni jsou pravnicky osoby
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 11 years ago

Robotvor: kdo ví alespoň něco o vedení takového subjektu, ví taky to, že nesplnění povinnosti může vyjít docela draho. Poprvé dostaneš pořádkovou pokutu až 20k (my jsme měli 10k Kč), příště to může být sankce až 3% hodnoty aktiv. A že mi někdo vidí do karet.. jsou to jenom údaje o hospodaření, nezveřejňuju know-how. Jo leda že bych šel do ztráty, z toho by měla konkurence radost. Ale když vykazuju růst, těžko z takové informace bude mít někdo prospěch.

hocimin1: to všechno je další chyba. Všichni by měli mít stejné podmínky.
Třeba, pokud chceš poskytovat telco služby - povinná registrace na ČTÚ + zápis do OR.
Nebo alespoň povinnost každého ISP posílat účetní závěrku na jedno místo, odkud si to ti ORGÁNI budou sami brát - a ne že si každý úřad vynalezne vlastní identickou kopii formuláře na totéž, jenom s tím rozdílem, že tam mají vlastní hlavičku.
0 x
T-T

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

tak jsem byl spatne pochopen.

fyzicka i pravnicka odesila CTU.

Ale pouze pravnicka dava na obchodni rejstrik.

Proto jsem psal ze NE vsichni jsou pravnicke osoby, proto je potreba to vyplnovat i pro CTU. Bohuzel
0 x