❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Názor na praktiky konkurence

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
nitx

Názor na praktiky konkurence

Příspěvekod nitx » 11 years ago

Dobrý den.. Je normální nainstalovat 3 x 17dB sektor a 3 ks 350mW karty (R52Hn) 10 metrů od páteřních tras (taky 5GHz) a to ješte tak, že ty sektory křížují naše uplinky? Děje se to i někde jinde než "u nás"?
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Bohužel takové věci se dějí uplně všude.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

jo u nás zase dal anténář s vé velké sejto na televizi před náš sektor tedy krásný útlum, ale já sektor neposunu, já posunu tu jeho anténu do háje :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 11 years ago

JJ klasika, predelavali jsme patere protoze pred nase paterni anteny daly 10 Ghz spoje pro Radiomobil a jinde Vodafon. Když to udela nekdo jiny z jine site toho muzes servat. Velke hrace to uz neserveš, leda by jsi měl extra smlouvu s majitelem , že musi vse s tebou konzultovat.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

neřeší tohle "stavební povolení" na spoj? se koukni do podrobnýho plánu města a bejvaji tam radioreleový spoje zakreslený. Pak máš posvěcený dokladem že tam tudy to vede a ať si to daji do prdele.

každopádně zakrytí sajtu jinym sajtem je běžný. Starnet si na druhym rohu výtahovky postavil takovou vobludu s asi 6x60cm parabolama v 5GHz (do teď ho podezřívám že to udělaly naprosto záměrně protože to dali přesně do cesty městskýmu sektoru). Tak jsme si postavili větší příhradu na třetí rohy výtahovky a je klid. Oni pak ta paraboly sundaly... kurvy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Jmenuje se to ochranné pásmo rádiového zařízení / rádiového směrového spoje. Pokud ho chceš, musíš si ho patřičně vyřídit dle stavebního zákona (rozhodnutí o chráněném území / ochranném pásmu). Pak se objeví v dokumentaci města (vede si to každý stavební odbor pro svoji územní platnost).

Ale do cesty se leze všude a všem, ať už rádiím, tak i kamiónům. :-)
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 11 years ago

lyra píše:JJ klasika, predelavali jsme patere protoze pred nase paterni anteny daly 10 Ghz spoje pro Radiomobil a jinde Vodafon. Když to udela nekdo jiny z jine site toho muzes servat. Velke hrace to uz neserveš, leda by jsi měl extra smlouvu s majitelem , že musi vse s tebou konzultovat.

předpokládám, že oni měli to měli papírově podložené :). Velké hráče neseřveš, protože první co udělají je zřízení věcného břemena a vyřízení povolení.
0 x
Halamíček Jakub

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

jednou mi od mesta prisel dopis, ze podle rejstriku neco takoveho asi provozujeme a jestli chceme, tak mam vyplnit jakysi jejich formular kde co mame v jake vysce apod. aby se na to mohlo ev. prihlizet (nevim v jakem pripade)... teda asi to neni primo ono, kazdopadne sem nemel chut zverejnovat rozmisteni sve techniky
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Nezbývá než si zvyknout. Pár fotek jsem dával sem i když to vtipné není
viewtopic.php?f=4&t=7638&hilit=unet&start=1320#p135527
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 11 years ago

Mě úplně fascinuje jak tu je furt někdo vyplesklej z nějakýho novýho vysílače co se vyskytne okolo toho jeho :lol: To asi všeci zde diskutující bydlíte v nějakejch prdelákovicích kde stačí jedna všesměrka a cokoliv víc je asi už moc. Já bych vás někoho chtěl vidět u nás v Liberci jak by ste tu dlouho fungovali s tou vaší poctivostí a chování dle vyhlášek a norem . . . :roll:
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Mě by spíš zajímalo jak to bude dál? Vždyť už teď se horko těžko dá fungovat na 5G, je krásné mít páteře na 10G, 11G ale co dál k zákazníkům?

Firmy co poskytují jen bezdráty asi zažijí krušné chvilky :)
0 x

kure05

To sám nevím a ani mě nic nenapadá. Za kralujících dob 2,4GHz bylo nástupce 5GHz, ale v tuhle chvíli nic dalšího není. Kolikrát v centru města dostanu ke kliošovi sotva 5Mbps a to ještě né nijak stabilně. A to to můžu přepojovat mezi x vysílačema, ladit frekvence jak chci a a stejnak nic. A to tu máme prasátka co jedou klidně na 5900MHz . . .
0 x

honzam

kure05 píše:Mě úplně fascinuje jak tu je furt někdo vyplesklej z nějakýho novýho vysílače co se vyskytne okolo toho jeho :lol: Já bych vás někoho chtěl vidět u nás v Liberci jak by ste tu dlouho fungovali s tou vaší poctivostí a chování dle vyhlášek a norem . . . :roll:

Tak ono přeladit "dolů" není problém. To zvládne každej... To je ale řešení tak do té doby než začne kolem jezdit CTU
0 x

kure05

Nějakej jinej funkční nápad ?
0 x

honzam

Užší sektory na vysílače?
0 x