❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
pppoe občas adresa 0.0.0.0
pppoe občas adresa 0.0.0.0
ahoj, začal jsem používat software mikrobill a někdy se mi občas stane (cca jednou za 3 dny), že u náhodně odpojeného a potom znovu připojeného uživatele, který se ověřuje oproti freeradius serveru se přidělí u jeho pppoe klienta adresa 0.0.0.0 když klienta znovu reconnectnu tak už je adresa OK. Chci se zeptat jestli je to normální a nebo někde chyba. Mikrobill používá freeradius s konektorem na mysql databázi. Dříve jsem používal freeradius s konektorem na ldap databazi a tuto chybu jsem nezaznamenal, nicméně také dřív byly na každém přístupuvém routeru pro pppoe vždy dva radius servery, jeden primar a druhej sekundar, momentálně mám teď jeden, možná je to ten problém ale nevím.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Jestli je klient MK co si zapnout debugovani ? A podivat se jake presne parametry dostavas ?
Jednoduche a presne.
Jednoduche a presne.
0 x