❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UTP Gembird Economy

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

UTP Gembird Economy

Příspěvekod Petr S. » 11 years ago

Co říkáte na tehle kabel? Docela mě zaujal svou cenou. Pro vnitřní rozvody u zákazníka, kde se na tom dá docela ušetřit. Ale nějak si nejsem jist jeho kvalitou. Používáte ho někdo?

http://dealer.penta.cz/kabel-gembird-utp-cat5e-drat-305m-pvc-economy-_d67665.html

Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Test je jednoduchý, stačí cvaknout kostky a zapojit na certifikační měřák. Jestli je to drát s Al jádrem a Cu pláštěm, tak bych to možná v tom bytě použil, ale nikde jinde už asi ne. Pokud je to čistě Al, tak s tím zkušenost nemáme. Měřáky jsou dneska kdekoliv k půjčení, spousta poskytovatelů už je i vlastní. Případně mi ten kabel někdo pučte a změříme to.
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

Vůbec ten šmejd nepouživej. Je to hlína potažená hoooooodně malou vrstvou mědi. To samé je kabel EuroLan který prodává třeba Discomp. Jednotlivé vodiče stačí párkrát ohnout a prasknou. Izolace je sice udrží, ale kabel nefunguje. Určitě nedoporučuji.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

ze si ty kurvy vubec dovoli prodavat...mozna na vedeni k telefonum by to vyhovelo, ale jednou navest, neohybat a nemakat :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

Je to totalni sracka. Jednou jsem vzal dve bedny a uz nikdy vic. Uprostred kabelu se mi na nekolika mistech stalo ze byl kabel uvnitr pod buzirkou normalne navazanej.
0 x
Bývalý ISP...

lubo

Příspěvekod lubo » 11 years ago

označení CCA - hliníkové jádro a měděný povrch.

zkoušeli jsme to i měřit. cat5e do cca 70m prošla (sice jiný výrobce ale princip stejný)

nicméně je to strašně křehký. když to odplonkuješ a zkusíš ohnout tam a zpět, na 99% to zlomíš.
po našich zkušenostech bych to už nikdy nevzal. když už, tak jedině na statickou instalaci mezi patch a keystone a do trubek, aby to šlo vymněnit.

když levný UTP,tak Linkbasic. je to full měď a normálně to naměříš wavetekem. mám odzkoušeno cat5e a cat6A UTP i FTP a ok.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

hm hledal jsem "Linkbasic utp" a co jsem nasel je celkem drahe, to si radsi kupim solarix :) za 1200 - 1300 bez dane bednu, jak kdy vyjde nakup, ale je to medene stopro
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

... nejlepší drát je optika ... :D
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Blbost. Optika je bezdrát :-)
Radek Úlehla píše:... nejlepší drát je optika ... :D
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

Já beru LEXI-net a spokojenost. Solarix bohužel dodavatel nemá a nechci jenom kvuli kabelu řešit objednávky z dalšího shopu.

Vzal jsem několikrát i Datacom. Dřív se strašně zamotával v bednách ale teď když jsem ho měl naposledy tak už byl OK. Ale víc mi sedí ten LEXI.
0 x
Bývalý ISP...

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

ludvik píše:Blbost. Optika je bezdrát :-)
Radek Úlehla píše:... nejlepší drát je optika ... :D

Nejlepší bezdrát je drát a nejlepší drát je optika...
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 11 years ago

je to veru otrasny kabel radsej ako tu uz bolo pisane si priplatit a raz namontovat a mat s nim pokoj....
na indoor pouzivame tento
http://online.asbis.sk/cns-kabel-utp-ca ... 35473.html (samozrejme ta cena je len velmi informacna :D pretoze treba byt zaregistrovany)

a na out solarix drot 305 cierny a este nebol s nimi ziadny problem
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Mě to fakt nedá ... podmínka toho, aby to byl drát je obsah kovu. Tedy optika je logicky bezdrát, neboť kov neobsahuje :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 11 years ago

pedro4444 píše:je to veru otrasny kabel radsej ako tu uz bolo pisane si priplatit a raz namontovat a mat s nim pokoj....
na indoor pouzivame tento
http://online.asbis.sk/cns-kabel-utp-ca ... 35473.html (samozrejme ta cena je len velmi informacna :D pretoze treba byt zaregistrovany)

a na out solarix drot 305 cierny a este nebol s nimi ziadny problem

Tak to je teda pekný rozdiel v cene bez prihlásenia a po prihlásení.
Používaš aj konektory od CNS ? Lebo naposledy čo som kupoval od nich tak sa piny zarezávali do kábla šikmo ...
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 11 years ago

My používáme FTP a UTP kabely značky Nenshi a od týhle značky i venkovní, černý FTP na dřevěným bubnu . . .
0 x