Zdravím, prosím nějakého pošťáka jeslti by mi osvětlil proč se mi opakovaně nedaří poslat žádost o voličský průkaz na úřad? email je podepsán cerifikátem samozřejmě. vždy se mi vrátí s odpovědí:
This is the mail system at host "nas smtp server".
I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.
For further assistance, please send mail to postmaster.
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.
The mail system
<blablabla@praha4.cz>: host mail1.praha4.cz[80.95.102.58] said: 550 Denied
by policy (in reply to end of DATA command)
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nelze odeslat žádost o voličský průkaz na úřad
nelze odeslat žádost o voličský průkaz na úřad
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Nějaký aktivní správec ... tuhle nejdou vizitky (.vcf), támhle nejde .xlsx, i ten podpis je možná jako příloha ... Pošli tam nadávku v naprosto čistém textu bez ničeho.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
hmm, tak jsem to zkusil a optět se to vrátlo zpět se stejnou chybou, zkoušel jsem i jiný smtp server a furt nic, co to do háje je?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Jsi zkusil to moje?
A jak vyzkoušíš jiný SMTP server? Odmítá to ta praha4.cz ... s tím toho moc nenaděláš.
Nemáš možnost vidět alespoň logy toho odesílajícího SMTP?
A jakou máš schránku? Nemáš nějakou obskurní doménu? Zkus to třeba ze seznamu ... a pak bych jim normálně zavolal, jestli to myslí vážně. Neumožnit ti voličský průkaz kvůli chybě na email serveru už zavání žalobou.
Ono je klidně možné, že tam mají i filtr na IP a odmítají cizince
Případně to mají blbě a odmítají kdysi nepřidělené IP.
A jak vyzkoušíš jiný SMTP server? Odmítá to ta praha4.cz ... s tím toho moc nenaděláš.
Nemáš možnost vidět alespoň logy toho odesílajícího SMTP?
A jakou máš schránku? Nemáš nějakou obskurní doménu? Zkus to třeba ze seznamu ... a pak bych jim normálně zavolal, jestli to myslí vážně. Neumožnit ti voličský průkaz kvůli chybě na email serveru už zavání žalobou.
Ono je klidně možné, že tam mají i filtr na IP a odmítají cizince

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Bez elektornického podpisu by to mělo jít na radnice@praha4.cz. Ta schránka přijímá nepodepsané maily. Aby ti to přijala posta@paraha4.cz, tak ti asi chybí v tom certifikátu ten MPSV identifikátor.
0 x
Majklik píše:Bez elektornického podpisu by to mělo jít na radnice@praha4.cz. Ta schránka přijímá nepodepsané maily. Aby ti to přijala posta@paraha4.cz, tak ti asi chybí v tom certifikátu ten MPSV identifikátor.
Tady to přímo máš: http://www.praha4.cz/Urad-mestske-casti ... -podatelna "Elektronická podatelna přijímá datové zprávy opatřené zaručeným elektronickým podpisem".
Což nevlastníš. Máš kvalifikovaný certifikát. Ten můlže získat třeba i pes a v certifikátu bude jméno Alík (plus příznak, že certifikát je na pseudonym). Kvalifikovaný certifikát vydává jedna ze třech státem kvalifikovných CA a obecně (pokud neobsahuje příznak pseudonymu) zaručuje platnost jenom jména. Úplně stejně, jako komerční certifikáty nebo i ty zdarma (jako je StartSSL po osobní dvojité validaci).
Aby se stal certifikát zaručený, tak musí jít o kvalifikovaný certifikát doplněný o informace umožňující jendoznačné přiřazení konkrétní fyzické osoby k certifikátu, což se relizuje vložením toho IS MPSV, který jsi na dobré doporučení poštovního ouřady nechtěl. Smiř se už konečně s tím, že sis nechal vystavit něco, co je ti fakticky na nic ve vztahu ke státu/samosprávám...
0 x
no aleš já mám kvalifikovaný certifikát jen je bez MPSV srágor, ale furt nevím kde čerpáš že bez MPSV se ani ne vys... tady to nepíšou, takže by to jít mělo
o MPSV tam není ani čárka

0 x
Hlavně - myslíte, že ten certifikát ověřují už na serveru v momentě SMTP? Já teda nevím, ale nějak se mi to moc nezdá.
0 x
ludvik píše:Hlavně - myslíte, že ten certifikát ověřují už na serveru v momentě SMTP? Já teda nevím, ale nějak se mi to moc nezdá.
Dělá se to celkem běžně, že už SMTP server ověřuje podpisy uvnitř mailů a dle pravidel likviduje/vrací. Subjektů (i mimo státní správu), co přijímají jen podepsané maily je řada. Ověřit, že certifikát je podepsaný jednou ze tří autorit (I.CA, PostSignum a eIdentity) a obsahuje několik určených atributů je celkem možné.
okoun píše:no aleš já mám kvalifikovaný certifikát jen je bez MPSV srágor, ale furt nevím kde čerpáš že bez MPSV se ani ne vys... tady to nepíšou, takže by to jít měloo MPSV tam není ani čárka
Správně uvádíš, že vlastníš kvalifikovaný certifikát. Na udaném odkazu pro daný úřad je několikrát zopakováno, že přijímají maily podepsané pouze a jen zaručeným certifikátem (jinak řečeno uznávaným certifikátem). Oboje je terminus technikus (dosti blbě přeložený z angličtiny z EU nařízení) a definované zákonem (227/2000 Sb., o elektronickém podpisu). Pokud to chceš stručně, tak snad zde na I.CA, otázka "Co je uznávaný elektronický podpis?": "Jedná se tedy o námi nabízený kvalifikovaný certifikát obohacený o tzv. identifikátor MPSV". Viz:
http://www.ica.cz/Casto-kladene-otazky
Přestaň fňukat, že ti na poště vnutili, co nechceš. Postav se k tomu jako chlap. Mlůžeš maximálně vzít pár petačtyřicítek a zajít vyčistit pobočku ČP, kde ti tak dobře poradili... A pokud tam pak náhodou bude někdo živej, tak požádat o vydání nového certifikátu, včetně příslušného rozšíření...

Dojel jsi na něčme podobném, jako mnozí s převěsy, kdy si nevšimli (ať již omylem, ši záměrně), že už jsou zakázány, samospráva povolí a kraj pak zruší. Zde se stalo něco podobného. Dlouho stačil ten kvalifikovnaý podpispro řadu věcí. Než přišla novela 167/2012 Sb., která už jendoznačně řekla, že k podání vůči státu, samosprávě, právnickým i fyzickým osobám působích ve správě, ..., lze použít pouze uznávaný elektronický podpis... Aneb PostSignum (ČP) y si měla aktualizovat své tvrzení na http://www.postsignum.cz/slovnicek_pojmu.html o kvalifikovaném certifikátu (a poučit tak i své opičky), protože to už není pravda... Zasloužím si ještě jeden soudek.

0 x