❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Který malý hloupý switch 100M, aby se nezasekával?
Který malý hloupý switch 100M, aby se nezasekával?
Který hloupý switch 8 portů (příp. 5 portů) RJ45 100 Mb/s byste mi doporučili, aby se nezasekával (při výpadcích proudu apod.) a byl pokud možno levný? Používají se v praxi tak malé switche s watchdogem?
0 x
RB250GS (5ports) , cena cca 700czk
watchdog jsem u stupid switchu nevidel, mozna tak u nejakyho s managementem, ale ani to RB250GS nema watchdog
watchdog jsem u stupid switchu nevidel, mozna tak u nejakyho s managementem, ale ani to RB250GS nema watchdog
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
celkem dobře chodí ty nejlevnejsi TP-Linky. Jinak sázka na jistotu by "měl" být jakejkoliv rackmout typ.
0 x
Bývalý ISP...
no já bych neviděl jistotu v ničem, měl jsem tu rackmount jstream od tp-linku a seknul se, kdybych neměl GSM resetaotr tak jsem v loji, RB250G se také seká někdy...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tplink ten nejobyc se jevi jako nadejny...ale clovek muze trefit na blby kus, nebo treba shit zdroj a uz pomluvi celou znacku
me se osvedcily ty hnede typy, uz starsiho data, prekopavali jsme je na POE na 3 portech a OK. Pak starsi 3Comy 5/8port s napajenim 10-30V, ty neselhaly snad nikdy a to pres ne jel i veskery provoz vsech 5 paternich spoju cca. 70mbit + - , drzel statecne v lete v zime.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
nam se teda tydle stupid switche taky nikde nesekli, ale urcite nejsou vhodny pro paterni spoje kde tece vice dat , zacinaji lagovat, dohhledavani je obtizne , tyhlecty stupid switche patri pouze do kancelare na stul
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
ak chces fakt tie najlacnejsie, tak zakladne TPlinky su v pohode.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Ten "sexy" kulatoucky swtich od TP_Linku sem mi jeste snad neseknul ...
Jinak uz sem premyslel o kousku elektroniky a kapacitorem co by vterinku dve ten switch podrzel ...

Jinak uz sem premyslel o kousku elektroniky a kapacitorem co by vterinku dve ten switch podrzel ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Pánové, díky, použiju malý TP-LINK. Vytížený moc nebude. Jen upozorňuju, že RB250GS byl patrně nahrazen pomocí RB260GS.
0 x
zyxely plechovi... 5 a 8 a 16port jsou ok... nejsou s nemi problemy. akorat ty 8p co mneli zdroj uvnitr casu tak byly na pikatku, ale jinak funguji jako vino. a mam par, doslova par 8p levnych tp-linku a taky zatim bez zaseku.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
Prave že Zyxel ES-105A (malý plecháč) sa mi veľmo neosvedčil, skorej mám dobré skúsenosti s TP-link TL-SF1008D s tým bol v robote pokoj
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo