❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Minimální cena internetu
Minimální cena internetu
jaká "částka" je "prodávat pod cenou"?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:jaká "částka" je "prodávat pod cenou"?
Dobra otazka. Taky by me zajikmalo, co je pro IH rezijni cena.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Z prezentace Pilsfree je to cca pod 250Kč. Vzhledem k tomu že nejsou plátci to v případě plátcovství může být o 2-12 procent výše. Stačí to takto od oka?
Samosebou pokud si kdo připočítává instalák tak to může s cenou adekvátně zahýbat (500-5000Kč dle regionálního výpalného udělá své).

0 x
David2006 píše:Z prezentace Pilsfree je to cca pod 250Kč. Vzhledem k tomu že nejsou plátci to v případě plátcovství může být o 2-12 procent výše. Stačí to takto od oka?Samosebou pokud si kdo připočítává instalák tak to může s cenou adekvátně zahýbat (500-5000Kč dle regionálního výpalného udělá své).
Tak otazka je, kolik je rezijni cena IH ....
0 x
Josef Smola
No měl jsem zato že se Hapi ptá na cenu obecně. Pokud je otázka směřována k IH, tak mám pocit že to ani samotný IH neví
a nebo je to v dané fázi velestrategie vlastně jedno. Těch 500mega z toho už neuvidí a matku to nepotopí. Prostě dostali to na hraní si s projektem ve kterém se zdá se těžce motají od extrému k extrému. A taky to klubko skoupených firem bude pěkný galimatyáš, takže určit tam nějakou částku nebude sranda.

0 x
Stanovení minimální ceny je individuální záležitost, je to nákladech které investuješ do klientů, plánech rozvoje sítě, nákladech v regionu, atd.
Co dovedu říct, je že 200Kč není o růstu poskytovatele, ale o jeho cestě do pekla nebo směřování k prodeji. Dříve či později se ti ARPU naředí takovým způsobem, že ti totiž dojde dech a to nemluvím o tom, co ti to dělá se spokojeností báze, která platí mnohem větší dardu.
Co dovedu říct, je že 200Kč není o růstu poskytovatele, ale o jeho cestě do pekla nebo směřování k prodeji. Dříve či později se ti ARPU naředí takovým způsobem, že ti totiž dojde dech a to nemluvím o tom, co ti to dělá se spokojeností báze, která platí mnohem větší dardu.
0 x
melvi píše:Stanovení minimální ceny je individuální záležitost, je to nákladech které investuješ do klientů, plánech rozvoje sítě, nákladech v regionu, atd.
Presne tak a to je to, na co jsme se ptal. To by me zajimalo u IH...
0 x
Josef Smola
zajímaví je že na poslední jezerce se právě k cca 200,- dopracovali včetně potřebnýho výdělku a všechno nad to bylo jenom plus na víc do kapsy 

0 x
Delat net za 200 vcetne dph povazuju za uz zoufalej vykrik jak natahnout lidi a je jedno jaka je to lajna , kdyz spocitam naklady na klienta a pocitam ze hodlam sit celkove stale upgradovat vychazim na minus ...a to nepocitam ze bych mel mit sluzebniho mercedesa
ale vercajk i auto se opotrebuje servery maji taky svoji zivotnost .... obcas neco umre po zaruce .... mam od zacatku site nejakou minimalni cenu pod ni nejdu a nez jit pod ni to radeji pujdu nekam makat jako zamestnanec nez delat charitu pro blaho okoli ... zadnej ze zakazniku nechodi urcite do prace jen proto ze ho to bavi a pro blaho zakazniku firmy pro kterou dela ... chodi si tam vydelat , hlidaj si kazdou minutu prescasu atd ... nevim pro ja bych mel delat vola .. makame 24/7/365 takez za to chci adekvatni mzdu ....

Naposledy upravil(a) ppp76 dne 29 Aug 2013 17:00, celkem upraveno 1 x.
0 x
hapi píše:zajímaví je že na poslední jezerce se právě k cca 200,- dopracovali včetně potřebnýho výdělku a všechno nad to bylo jenom plus na víc do kapsy
tech 200 s nebo bez dph ???
0 x
Při instalaci za 1kc? Tedy včetně amortizacr zarizka? Někdo z Grape se asi obrací v hrobě:)
0 x
David2006 píše:Při instalaci za 1kc? Tedy včetně amortizacr zarizka? Někdo z Grape se asi obrací v hrobě:)
pri instalaci za 1kc je 200 mesicne utopie ... jak dlouho se ti bude splacet zarizko???? i pri tech nejlevnejsich srackam jsou to roky ....
0 x
nevim jesli s nebo bez ale to je fuk. Bylo tam započítaný zařízko klienta a celá cesta až do netu na 3 roky. Za 10 měsíců máš zaplacený zařízení klienta v pohodičce (pro ty co neumí spočítat 200x10 měsíců = 2000,-) tedy luxusnějšího klienta. Žádný roky!! Dalších 26 měsíců to jde do konektu, apčka a trase do netu. To neni nikterak málo a kdo říká že to nestačí tak má fakt náklady přes čaru 
nicméně tady na jihu se tak žije. Chceš přežít? zlevni.

0 x
hapi píše:nevim jesli s nebo bez ale to je fuk. Bylo tam započítaný zařízko klienta a celá cesta až do netu na 3 roky. Za 10 měsíců máš zaplacený zařízení klienta v pohodičce (pro ty co neumí spočítat 200x10 měsíců = 2000,-) tedy luxusnějšího klienta. Žádný roky!! Dalších 26 měsíců to jde do konektu, apčka a trase do netu. To neni nikterak málo a kdo říká že to nestačí tak má fakt náklady přes čaru
Hapi, bez urazky, ale ifrma neni jenom zarizeni + konektivita. Alespon vetsinou ne. Pokud teda vse nedelas sam a nemas do 500 zakazniku, pak se to asi nejak da.
0 x
Josef Smola
-
hapi píše: Dalších 26 měsíců to jde do konektu, apčka a trase do netu. To neni nikterak málo a kdo říká že to nestačí tak má fakt náklady přes čaru
nekde se Ti ztratilo jeste alespon to "za byt a stravu" a pak by jeste neskodilo kdyby zbylo neco na rozvoj ...
0 x