❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
samovolné smazání nastavení u routerů TP-link
samovolné smazání nastavení u routerů TP-link
už se nám párkrtá stalo že se u zákazníka z ničeho nic smazala konfigurace u domácího routeru tp-link (WR741ND), router se dostane do továrního nastavení, nevíte co s tím aby se to nestávalo? je to HW problém nebo SW chyba?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tohle se nám stávalo u wifi routeru Tenda. U TPlinku jsem to zatím nezaznamenal. Každopádně u tendy nepomohl ani upgrade na poslední fw
0 x
u tendy jsem to taky resil uz 2x, ale u tplinku se mi to zatim nestalo a to jich mam celkem dost u klientu... dela to jen 1ks nebo u vice lidi?
0 x
Jan Ptáček
Pouzivam je casto ale tohle sem jeste neresil .. teda resil ale nakonec vylezlo ze zakaznik udelal reset ne reboot 

0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Občas se to stane no. Spis je to problém bouřky nebo nějakýho zakolísání elektriky. Ale jestli se to stane cca u jednoho z padesáti....
0 x
Bývalý ISP...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:už se nám párkrtá stalo že se u zákazníka z ničeho nic smazala konfigurace u domácího routeru tp-link (WR741ND), router se dostane do továrního nastavení, nevíte co s tím aby se to nestávalo? je to HW problém nebo SW chyba?
to je normalni tomu se rika "ja ne"

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
jo tak to sem si myslel také, ale u jednoho člověka který mi to řekl mám důvod věřit mu že tam nic nestrkal ba ani neví kde je reset a co je reset 
no stává se to po bouřce a po bliknuté elektřiny, je to celkem pro nás nepříjemné protože tam vytáčíme pppoe a když se to smaže tak je problém
stalo se to cca u 4 routerů ze 300

no stává se to po bouřce a po bliknuté elektřiny, je to celkem pro nás nepříjemné protože tam vytáčíme pppoe a když se to smaže tak je problém

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Rešili jsme to už u 543G, asi 10x z cca 150ti routerů, na jednom z nich se to dělo opakovaně. 841ND zatím jeden z cca 50ti.
Situace je vždycky stejná - před bouřkou zakolísá napětí, probliknou světla, zákoš vypne pc a router na společné prodlužce s kolébkovým vypínačem
a pak po zapnutí už je router v defaultu.
Situace je vždycky stejná - před bouřkou zakolísá napětí, probliknou světla, zákoš vypne pc a router na společné prodlužce s kolébkovým vypínačem
0 x
T-T
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
zajimave je, ze kdyz reset prelepime peceti tak se to uz nikdy nestane 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:zajimave je, ze kdyz reset prelepime peceti tak se to uz nikdy nestane
Mam podobnou zkusenost

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jo jo .... jak rika Dr.House "pacient stale jen lze" ... takze kolik lidi se k resetu prizna ? jeden za rok ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Nejradeji bych ten reset zalil tavnou pistoli
beznej uzivatel se v tom nema duvod stourat a stouralove se v tom nemaj co stourat kdyz je to v zaruce vcetne nastaveni ....

0 x
Viktor Novotný píše:jo jo .... jak rika Dr.House "pacient stale jen lze" ... takze kolik lidi se k resetu prizna ? jeden za rok ?
Asi tak. Mě se dnes jeden zákazník přiznal že přehodil kabely do POE kostky. Takové přiznání nepamatuji snad několik let

0 x
tom-tom píše:Rešili jsme to už u 543G, asi 10x z cca 150ti routerů, na jednom z nich se to dělo opakovaně. 841ND zatím jeden z cca 50ti.
To samý se mi 3x stalo na jednom TP-Linku 741ND a vždy během bouřky.
0 x
-
To se opravdu nějaký ISP ještě zabývá i servisem home routerů? 

0 x