❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Insider vs. svet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Re: 10GHz MikroTik

Příspěvekod okoun » 12 years ago

Insider píše:
okoun píše:zajímalo by mě jaké to má přenosové parametry v reálu? latence? rychlost? pokud to jede na NV2 tak je to asi na páteře nepoužitelné... pokud to je FDX tak bych to bral...

S NV2 je 10 GHz na 150 Mbitech, s Nstreme na 125Mbitech a latecní do 1 ms do cca 80 procent zatiže

aha a dnes ale není 1.4 :) nebo máš jinou verzi RoS nebo tam běží úplně něco jinhéo než RoS? :) Přeci nstreme v MIMU2x2 či 2x20MHz nefunguje korektně.... to snad každý ví kdo to kdy zkoušel
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

O nevím, testovali jsme to a problém s tím nebyl, možná trochu méně stabilní než NV2, ale funguje.
Používáme výhradně NV2, opravdu ale opravdu 5 ms žádného klioše nezabilo.. A jestli má do nixu 7ms nebo 15 je z uživatelského hlediska naprosto, ale naprosto zanedbatelné. Podstatně důležitější je, že se mu jitter drží v 5ms. Pokud někdo bude chtít normovaný jitter, tak to není za 250 měsíčně nebo za kolik to berete, ale za 25000Kč měsíčně, pak samozřejmě 2,5ms do nixu s jitterem 2ms není problém nabídnout na PDH radiu s ochránným synchronním intervalem. Ale to přeci umí každá Alcoma, ne ?

Edit.. Zkoušel jsi někdy Nstreme v nezarušeném prostředí ?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

okoun

samozřejmě že zkoušel a kakastrofa proto se divím jak to zde můžeš uvádět jako funkční...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Insider
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:samozřejmě že zkoušel a kakastrofa proto se divím jak to zde můžeš uvádět jako funkční...

No to věřím, že to je katastrofa. Já kupovat slazenou vodu, tak taky tvrdím že čistá voda bez cukru je katastrofa. Ale to k tomu patří.

Pokud máš problém s Nstreme dualem, tak přesun do tématu ROS.
Já neprodávám Nový Lepší MikroTik, já prodávám MikroTik na 10 GHz. A pokud máš pocit, že když přimontuješ ke svý suprkáře 19" kola, tak budeš mít větší výkon, tak tě asi zklamu.

Nstreme sice není NV2, ale funguje a funguje dobře. Do sítě si Nstreme nedám, ale ti co to provozují, tak vědí co kupují. Pokud mám dobré informace, MT se v ČR prodá ročně asi 70 000ks a všichni to vnímají s pokorou, že MT je takový jaký je. Máš lepší? Poraď!, ale nefrflej tady o tom, že nejsi schopný rozchodit Nstreme. To je tvůj osobní problém, né M10. Od nás nemáš nic, jsem asi natvrdlej, ale nechápu proč vynášíš tyhle soudy..

Vyzkoušej a uvidíš.. A nebo se nech v nevědomosti, další zvyšování výrobních kapacit je u nás docela problematické. :lol:

Co sedmnáctka deštíčky?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

Insider píše:Já neprodávám Nový Lepší MikroTik, já prodávám MikroTik na 10 GHz. A pokud máš pocit, že když přimontuješ ke svý suprkáře 19" kola, tak budeš mít větší výkon, tak tě asi zklamu.

sakra chlape. Ty si tady přimontoval 10GHz na SXT. Navíc to tvoje udávaný nabušený tebou udávaný a měřený nstreme ti nefunguje ani na 9GHz takže byla jenom otázka času než ti někdo připomene že kecáš.

Navíc nejseš v komerční sekci.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

no já tady narážím na to že tu píšeš jak to funguje dobře s nstreamem, ale prostě to tak není, tak jako ano papír snese vše ale realitu zná snad každý, je to jen tvoje vizitka, ale pokud ti to stačí jak to skvěle funguje tak prosím.
velmi rád bych spíše uvítal nstream dual převeden do 10GHz a ne tuto kokotinu v HD režimu se stejnými parametry jako 5GHz, jako to už se mi vyplatí koupit UBNT M10, ale to bych stejně nekoupil :cry:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:
Insider píše:Já neprodávám Nový Lepší MikroTik, já prodávám MikroTik na 10 GHz. A pokud máš pocit, že když přimontuješ ke svý suprkáře 19" kola, tak budeš mít větší výkon, tak tě asi zklamu.

sakra chlape. Ty si tady přimontoval 10GHz na SXT. Navíc to tvoje udávaný nabušený tebou udávaný a měřený nstreme ti nefunguje ani na 9GHz takže byla jenom otázka času než ti někdo připomene že kecáš.

Nefunguje? Já tvrdím, že funguje.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:no já tady narážím na to že tu píšeš jak to funguje dobře s nstreamem, ale prostě to tak není, tak jako ano papír snese vše ale realitu zná snad každý, je to jen tvoje vizitka, ale pokud ti to stačí jak to skvěle funguje tak prosím.
velmi rád bych spíše uvítal nstream dual převeden do 10GHz a ne tuto kokotinu v HD režimu se stejnými parametry jako 5GHz, jako to už se mi vyplatí koupit UBNT M10, ale to bych stejně nekoupil :cry:

A co s tím mám dělat, funguje, a?. Od května Nstreme provozuje cca 50 klientů s 100+ spoji po celé ČR, ale ona je realita jiná?
Pokud máte vykapaný mozky, že to nefunguje, tak je to především Váš boj. Já vám to brát nebudu, jenom se nedivte až to uvidíte na vedlejších stožárech. Už to berou dost velcí hráči na trhu na to, abych si myslel, že si něco nalhávám.

Brouk pytlík a krtonožka je bohužel dostatečně nepřesvědčil, že to nefunguje. :lol:
0 x

hapi

Insider píše:
hapi píše:

Nefunguje? Já tvrdím, že funguje.

slovo funguje označuji to že při 80 procentech vytížení to jede na tebou uváděných 1ms což je prakticky nesmysl.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

tady je to jak na strelnici...doporucuji striktne promazat a drzet se tematu, panove tyhle strelby uz probihaly v tolika tematech...nechme zhodnoceni jak to jede ci nejede na praktickych zkusenostech, verim ze libiva cena a potencial vykonu zlaka kupce a verim, ze nasrany ci spokojeny se ozve a poreferuje...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Insider
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:

slovo funguje označuji to že při 80 procentech vytížení to jede na tebou uváděných 1ms což je prakticky nesmysl.

Hmm, a když t řeknu, že to tak jede dokonce do 90 procent?
0 x

hapi

tak ti věřit nebudu :-) . Mám tu fůru spojů na různých boarderch a wifi neni schopná udržet 1ms při 80% zatížení. Už z pohledu toho jak se to přenáší to není možné když tam máš nacpaný data + pakety pingu v bufferu... a to i při měření na útlumových článcích :-)

to už nebylo možný na 802.11a + nstreme na PCčkách při takovým zatížení a to musim říct že wifi spoji na PCčkách se nic nevyrovná.

Spíš bych věřil tomu že si nstreme neměl vůbec zapnutej :wink:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Jakej průtok je pro tebe 80 procent ? Pro mne je 100procent 175Mbit na Nstreme, 80 procent je 140Mbit. Souhlas ?
0 x

okoun

pcwifi píše:tady je to jak na strelnici...doporucuji striktne promazat a drzet se tematu, panove tyhle strelby uz probihaly v tolika tematech...nechme zhodnoceni jak to jede ci nejede na praktickych zkusenostech, verim ze libiva cena a potencial vykonu zlaka kupce a verim, ze nasrany ci spokojeny se ozve a poreferuje...

no tak jako když tady někdo píše bludy že to funguje, tak se musím trochu ohradit... papír snese všechno
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

Insider píše:Klidně Vám to skřípnu mezi dva CCR routery.. To samé to bude na TCP, možná to bude rychlejší, protože v rámci ACK bude odesílání zpětného kanálu taktované pravidelně a to železo nebude muset počítat.
Co se týče microburstu a jiných událostí, které se na síti bezesporu dějí.. Nechci některým na víkend kazit radost, ale mezipaketové logice se Atheros věnuje učebnicově, včetně prioritizace paketů na MAC vrstvě, takže autor neví o čem mluví.
Samozřejmě s microbursty mají problém PDH radia protože tam je to nebufferovaný přechod z jedne kapacity na druhou. U Atherosu je to ale kompletní sedmivrstvá paketová logika s bufferizací v řádech MB.
Insider píše:
net.work píše:njn... UDP

njn TCP...

Budu jen rád když takový test uděláš a možná to (nejen) mě přesvědčí abych koupil...
0 x
Jan Ptáček